ΠΑΟΚ: Ήταν αναμενόμενο, έγινε πράξη. Με τέτοιο ... πανικό που γίνεται στην διεθνή πιάτσα σκάουτς και κατά επέκταση στα τμήματα των ξένων ομάδων για τον Γιάννη Κωνσταντέλια αλλά και την πρόσφατη ανανέωση του συμβολαίου του, αποτελούσε θέμα χρόνο να εκτοξευθεί η χρηματιστηριακή του αξία στο άτυπο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο!

Με τι ποσό είχαν εκτιμήσει την "μετοχή" του τον περασμένο Νοέμβριο και πριν από το Μουντιάλ; Μόλις 400.000 ευρώ... Με τι ποσό εκτιμούν πλέον την ΑΓΟΡΑΙΑ (ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΉ) ΑΞΙΑ του "Ντέλια"; Με 4.000.000 ευρώ, παρακαλώ!!

Με τι ποσό όμως, προβλέπουν οι ειδικοί του "χρηματιστηρίου" να κλείσει την σεζόν το παιδί θαύμα του ΠΑΟΚ, στο επόμενο update ( Ιουνίου ή Ιουλίου); Κρατηθείτε αφού θα είναι 8ψηφιο το νούμερο. Συγκεκριμένα, η πρόβλεψη είναι πως η χρηματιστηριακή του αξία θα πάει/φτάσει από 10 μέχρι 12.000.000 ευρώ!!!

Η στήλη δεν αναφέρει τυχαία τα παραπάνω δυο ποσά. Αν το έκανε απο μόνη της θα τα... έβαζε στα 7 με 8 εκατομμύρια! Μιλήσαμε όμως, με ανθρώπους που ασχολούνται με το συγκεκριμένο "ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο" (transfermarkt) αλλά και επαγγελματίες της αγοράς και έτσι προέκυψε η παραπάνω (τρελή για τους περισσότερους, ρεαλιστική/αναμενόμενη για τους ειδικούς) πρόβλεψη για το ύψος που θα παίζει η καλοκαιρινή χρηματιστηριακή (ή αλλιώς αγοραία) αξία του "Ντέλια"!

Είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει στον "ανταγωνισμό" στην Ελλάδα, ο άσος του ΠΑΟΚ απο τις ομάδες του εξωτερικού αντιμετωπίζεται σαν "φαινόμενο Κωνσταντέλιας"!! Έτσι ακριβώς... Μετράει πολύ και μια ακόμη παράμετρος που προφανώς στην ελληνική κοινότητα ο πολύς κόσμος δεν μπορεί να το αντιληφθεί αλλά αποτελεί τωρινή συνέπεια για τον ... χαμό που προκαλεί ο 19χρονος.Εξηγούμαι πάραυτα:

 Η διεθνή πιάτσα σκάουτ γνωρίζει τον "Ντέλια" απο 15 χρονών. Τότε το θεωρούσαν έναν "wonderkind" επιπέδου... Μασία!! Τώρα , λοιπόν, που γίνεται... άντρας επιβεβαιώνει - αρχικά μέσω ΠΑΟΚ και Super League, σύντομα και στην Εθνική Ελλάδας, μια παρουσία που θα αυξήσει κι άλλο την δυναμική της "μετοχής" του -  τις αρχικές εκτιμήσεις της διεθνής κοινωνίας των σκάουτς για το ταλέντο και το... ταβάνι του!!! Θέλω να πω, λοιπόν, ότι δεν τον έμαθαν τώρα,  ο Κωνσταντέλιας δεν συστήθηκε απο το... πουθενά, αποτελώντας μια αποκάλυψη - έναν "κομήτη". Τον ήξεραν και τον περίμεναν!!

Διάβασα στον πάντα έγκυρο Σταύρο Κόλκα, στην "Forza", για την παρουσία σκάουτ της Αταλάντα στους "Ζωσιμάδες" για τους Κωνσταντέλια/Κουλιεράκη, που τον ξετρέλαναν. Και την πιθανότητα σύντομα να βρεθεί στην Ελλάδα για τα δυο "χρυσά ταλέντα" του ΠΑΟΚ και ο αθλητικός της διευθυντής, Τόνι ντα Αμίκο. Δεν μου κάνει εντύπωση αφού στο Μπέργκαμο τα τελευταία χρόνια έχουν σε πολύ μεγάλη εκτίμηση τα "προϊόντα" της Ακαδημίας του ΠΑΟΚ. Αλλώστε είχαν φτάσει πολύ κοντά και στην απόκτηση του Γιάννούλη, πριν δοθεί στην Νόργουιτς.

Η στήλη , πάλι, γνωρίζει πολύ καλά ο τι ο "Ντέλιας" κάνει μεγάλο γκελ και στην Φιορεντίνα, με τον αθλητικό της διευθυντή Ντανιέλε Πράντε να εκτιμάει πως  είναι παίκτης... "των 14 με 16 εκατομμυρίων" κι αυτό το ποσό οι "Βιόλα" (αμερικάνικης ιδιοκτησίας) θα μπορούσαν να το δώσουν το καλοκαίρι για να τον κάνουν δικό τους!!!

Γενικότερα στην Ιταλία έχει κάνει πολύ καλή προεργασία από το...2022, τόσο για τον "Ντέλια", όσο και για τους Κουλιεράκη/Κοτάρσκι ο Ζοσέ Μπότο. Ειδικότερα για τον Κωνσταντέλια και πριν από τις Αταλάντα/Φιορεντίνα, είχε διαρρεύσει το επίσημο ενδιαφέρον της Μίλαν και το ανεπίσημο της Νάπολι!!!  Μην ξεχνάμε τις επίσημες προτάσεις από Σεβίλη, Σάλτσμπουργκ ή τις αληθινές προθέσεις Αρσεναλ και Γαλατά...

Μιας κι αναφέρθηκα στην νέα χρηματιστηριακή αξία του Κωνσταντέλια σημειολογικά να προσθέσω πως είναι Νο 4 στο ρόστερ του ΠΑΟΚ πίσω απο Ζίφκοβιτς(6.000.000), Ινγκανσον (5.000.000), Ντάγκλας Αγκούστο (4.500.000) ενώ είναι πλέον ο Νο1 Έλληνας ποδοσφαιριστής U21!

Αύξηση υπήρξε και στην χρηματιστηριακή αξία του Κουλιεράκη. Συγκεκριμένα, πήγε στα 2.000.000 με το τελευταίο update. Στα δυο προηγούμενα, φθινοπώρου και καλοκαιριού, ήταν 1.500.000 και 300.000 ευρώ αντίστοιχα! Υπερισχύει έτσι και του συνομήλικού του (επίσης 19χρονου) στόπερ του Ολυμπιακού, Ανδρέα Ντόη. Η δική του είχε μεν εντυπωσιακή αύξηση (900.000 ευρώ) φτάνοντας πλέον στο 1.500.000 αλλά παρέμεινε αρκετά κάτω από την αντίστοιχη του Κουλιεράκη στην αναπόφευκτη σύγκριση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πλειστηριασμός ΑΕΚ, Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ - "3 εκατ. και 40% μεταπώληση - Πολυεργαλείο με καλό αριστερό"