Facebook Pixel ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Εξίσωση για δυνατούς λύτες! Δύο σενάρια για το κέντρο - Ξεκάθαρα πράγματα με την επιστροφή Γκαρσία
Ποδόσφαιρο
| 2023-03-11 20:11:00

Εξίσωση για δυνατούς λύτες! Δύο σενάρια για το κέντρο - Ξεκάθαρα πράγματα με την επιστροφή Γκαρσία

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Εξίσωση για δυνατούς λύτες! Δύο σενάρια για το κέντρο - Ξεκάθαρα πράγματα με την επιστροφή Γκαρσία

Τα ερωτηματικά και οι σπαζοκεφαλιές για τη σύνθεση της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Super League.

Στο εξ αναβολής παιχνίδι του Περιστερίου, για τη γνωστή ιστορία με τα δοκάρια, για την οποία η ΑΕΚ προσέφυγε στο CAS, ο Ματίας Αλμέιδα έδειξε κάποιες σκέψεις του, ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, την Κυριακή, την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Super League.

Η έκπληξη του Αργεντινού τεχνικού ήταν χωρίς αμφισβήτηση, η παρουσία του Σιντιμπέ και του Ελίασον στο αρχικό σχήμα. Η τοποθέτηση του Τσούμπερ, με το γκολ του οποίου κρίθηκε η αναμέτρηση υπέρ της Ένωσης, δεν αιφνιδίασε, καθότι ο  προπονητής της ομάδας του «Δικέφαλου» αετού τον είχε δοκιμάσει ξανά στη θέση.

Ο Γάλλος αμυντικός ήταν από τους διακριθέντες της αναμέτρησης με τον Ατρόμητο. Η φυσική του κατάσταση φάνηκε να είναι σε πολύ καλό επίπεδο και μάλιστα έβγαλε όλο το παιχνίδι, ενώ ο Σουηδός έγινε αλλαγή στο 76’. Ο Σιντιμπέ είναι ένα από τα ερωτηματικά της 11άδας της ΑΕΚ για το παιχνίδι με τους Πειραιώτες.

Θα τον ξεκινήσει ο Αλμέιδα ή θα ρίξει στη μάχη τον Ρότα; Πάντως οι υπόλοιπες θέσεις στα μετόπισθεν, θεωρούνται δεδομένες. Αθανασιάδης στο τέρμα, Βίντα-Μουκουντί στόπερ και ο Χατζισαφί αριστερά, αν και ο Μοχαμαντί την Τετάρτη βρέθηκε στον πάγκο.

Στο κέντρο είναι η εξίσωση, η οποία απαιτεί ισχυρούς λύτες. Το πιθανότερο σενάριο είναι να δούμε Σιμάνσκι-Γιόνσον στα ανασταλτικά χαφ, τους οποίους είδαμε ξανά μαζί στο ματς με τον Ατρόμητο, αφού ο Πολωνός εξέτισε την ποινή των δύο αγωνιστικών επειδή είχε 7 κίτρινες κάρτες. Εφόσον οι δύο αμυντικοί χαφ βρεθούν στον άξονα, τότε τρεις παίκτες είναι αυτοί που θα «κοντραριστούν» για τα άκρα, ήτοι Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Άμραμπατ.

Εναλλακτικό σενάριο, το οποίο συγκεντρώνει λιγότερες πιθανότητες, είναι να μείνει ένας εκ των Σιμάνσκι-Γιόνσον στον πάγκο, να τοποθετηθεί ο Πινέδα στον άξονα και ο Γκατσίνοβιτς στα αριστερά, με τον Άμραμπατ δεξιά, ώστε να χωρέσει η τριάδα στη μεσοεπιθετική γραμμή.

Όσον αφορά την επίθεση, η επιστροφή του Γκαρσία στην αποστολή δεν σημαίνει απαραίτητα και χρησιμοποίησή του στο βασικό σχήμα. Όλα δείχνουν, ότι θα ξαναδούμε το δίδυμο Τσούμπερ-Αραούχο.! Ο μυικός τραυματισμός (θλάση πρώτου βαθμού στον δεξιό προσαγωγό) του μεσοεπιθετικού από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο, στο ματς με τον Αστέρα, δείχνει, ότι ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ (11 γκολ, 4 ασίστ σε 22 ματς στη Super League, 4 γκολ, 1 ασίστ σε 4 ματς Κυπέλλου) χρειάζεται διαχείριση, ενόψει των πλέι οφ, όπου θα τον χρειαστεί περισσότερο η ομάδα. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags