Facebook Pixel Ολυμπιακός: Τι έγινε φέτος στον Ολυμπιακό κάθε φορά που άλλαζε ο προπονητής - Η παράδοση για Ανιγκό
Ποδόσφαιρο
| 2023-04-05 12:35:00

Τι έγινε φέτος στον Ολυμπιακό κάθε φορά που άλλαζε ο προπονητής - Η παράδοση για Ανιγκό

Sportdog Team
Τι έγινε φέτος στον Ολυμπιακό κάθε φορά που άλλαζε ο προπονητής - Η παράδοση για Ανιγκό

Και επίσημα στην εποχή του Ζοσέ Ανιγκό έχει μπει από χθες (3/4) ο Ολυμπιακός, με τον Γάλλο τεχνικό να είναι ο τέταρτος κατά σειρά προπονητής που αναλαμβάνει την ομάδα φέτος, μετά τους Πέδρο Μαρτίνς, Κάρλος Κορμπεράν και Μίτσελ συγκεκριμένα.

Ολυμπιακός: Μετά τον ταπεινωτικό ευρωπαϊκό αποκλεισμό από την Μακάμπι Χάιφα το περασμένο καλοκαίρι ο Μαρτίνς οδηγήθηκε πρώτος στην απόλυση, με τον Κορμπεράν τον αντικαθιστά άμεσα. Στο ντεμπούτο του στον Ερυθρόλευκο πάγκο Ισπανός τεχνικός δεν τα πήγε και τόσο καλά, αφού παραχώρησε ισοπαλία στο Φάληρο απέναντι στη Σλόβαν Μπρατισλάβας. Σ' εκείνο το ματς με γκολ του Ελ Αραμπί στο 86’ ο Ολυμπιακός είχε αναδειχθεί ισόπαλος (1-1) με τη Σλόβαν στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, ενώ νωρίτερα οι φιλοξενούμενοι είχαν ανοίξει το σκορ με τον Γκριν στο 63ο λεπτό.

Το ντεμπούτο του Μίτσελ από την άλλη ήταν στο πρωτάθλημα μεν, νικηφόρο δε. Με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Σεντρίκ Μπακαμπού, ο Ολυμπιακός είχε νικήσει με σκορ 2-0 τον Ατρόμητο στο "Γ. Καραϊσκάκης", στη δεύτερη επιστροφή του Ισπανού στον πάγκο των Πειραιωτών έπειτα από 7,5 χρόνια. Ο Αφρικανός επιθετικός είχε ξεκινήσει μάλιστα για πρώτη φορά στο βασικό σχήμα και πέτυχε και τα δύο γκολ των Ερυθρόλευκων, στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με πέναλτι και στο 68΄ με σουτ.

Οπότε, πρακτικά, η... παράδοση για τον Ανιγκό είναι ανάμεικτη με μία ισοπαλία και μία νίκη. Σίγουρα αυτό που δεν θέλει ο Ολυμπιακός, είναι το ντεμπούτο του Γάλλου τεχνικού με τον ΠΑΟΚ να μην συνοδευτεί με το μοναδικό αποτέλεσμα, το οποίο δεν έχει έρθει ως τώρα στις "πρώτες" των προπονητών των Πειραιωτών φέτος. Δηλαδή την ήττα...

Στο πλευρό του Ανιγκό ο Συλαϊδόπουλος

Στο πλευρό του Ζοσέ Ανιγκό στον πάγκο των Ερυθρόλευκων θα βρεθεί ο προπονητής της Κ-19 του Ολυμπιακού, Σωτήρης Συλαϊδόπουλος, ο οποίος αναλαμβάνει ρόλο πρώτου βοηθού δίπλα στον Γάλλο συνάδελφό του, όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει. Ο Συλαϊδόπουλος πέρα από προπονητής της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού έχει διατελέσει κατά το παρελθόν και πρώτος προπονητής στον Παναθηναϊκό για ένα μικρό χρονικό διάστημα τόσο το 2020, όσο και το 2021. Η παρουσία του στο Τριφύλλι, ωστόσο, ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη και αφορούσε κατά βάση τις ακαδημίες.

Στα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού ξεκίνησε το 2015 ερχόμενος από την Ανταγόρα της Κω (ως προπονητής της Κ-16 τότε), κάνοντας δουλειά η οποία αναγνωρίστηκε ως πολύ καλή. Λίγοι ήταν τότε εκείνοι που γνώριζαν το πόσο σημαντικό έργο υλοποίησε στις Πράσινες ακαδημίες. Ο Συλαϊδόπουλος ήταν ο τεχνικός που γαλούχησε τη γενιά του Αλεξανδρόπουλου, ξεκινώντας από την Κ-17 και συνεχίζοντας την πολύ σημαντική δουλειά του στην Κ-19. Μάλιστα εκτός από τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο, επί των ημερών του έκανε το μεγάλο ξεπέταγμα προς την πρώτη ομάδα και ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης.

Η περίπτωση Συλαϊδόπουλου ουσιαστικά "κάηκε" στον Παναθηναϊκό, όταν γνώρισε τη βαριά ήττα με 4-1 από τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο, λίγο μετά την απόλυση του Λάζλο Μπόλονι. Μάλιστα του είχε καταλογιστεί ότι έπαιξε αδικαιολόγητα επιθετικά και πολύ ανοικτά, με αποτέλεσμα οι Πειραιώτες να το εκμεταλλευτούν και να πετύχουν εμφατική νίκη επί του "αιώνιου" αντιπάλου. Μάλιστα το γεγονός ότι λίγο μετά από την απομάκρυνσή του από το Τριφύλλι ανακοινώθηκε από τους Ερυθρόλευκους, προκάλεσε τότε αλγεινή εντύπωση.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags