Ολυμπιακός - Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ: Ο Μολδαβός αριστερός μπακ είχε αρκετές χαμηλές πτήσεις φέτος, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να βρίσκεται ανά καιρούς σε αναζήτηση στην αγορά για την απόκτηση ενός βασικού αριστερού μπακ.

Αποκτήθηκε ο Μαρσέλο με αυτή την προοπτική, αλλά έφυγε μερικούς μήνες αργότερα, με τον Ρέαμπτσιουκ να σηκώνει όλο το βάρος στο πρώτο μισό της σεζόν. Στο δεύτερο, όμως, η εικόνα του άλλαξε εντυπωσιακά προς το καλύτερο. Και υπήρχε λόγος που συνέβη αυτό.

Η μεταγραφή του Ραμόν στο μεγάλο λιμάνι, λοιπόν, αποδείχθηκε επιτυχημένη στην πράξη. Όχι επειδή ο νεαρός Βραζιλιάνος πρόλαβε να κάνει κάτι σπουδαίο, αλλά γιατί είχε επίδραση στην απόδοση του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ. Στο νικηφόρο ντέρμπι με την ΑΕΚ στην OPAP Arena για παράδειγμα, ο Μολδαβός αριστερός μπακ ήταν φανερά ανεβασμένος και συνολικά από τους καλύτερους του Ολυμπιακού. Αυτό συμβαίνει πλέον και γιατί δεν παίζει συνεχώς και διότι ο ανταγωνισμός για τη θέση του βασικού, πια, έχει αυξηθεί ακριβώς λόγω της παρουσίας του Ραμόν στο ρόστερ.

Ο Ρέαμπτσιουκ όπως προείπαμε έχει ακούσει πολλά φέτος, αλλά η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του δεν έχει αρθεί. Γι' αυτό, άλλωστε, οι Ερυθρόλευκοι αρνήθηκαν τον Ιανουάριο κρούσεις από Μπολόνια και Μονπελιέ για την παραχώρηση του παίκτη, παρότι ειδικά οι Ιταλοί τον ήθελαν πολύ στην ομάδα τους.