Facebook Pixel ΑΕΚ-Άρης: Τί έγραφε το Sportdog για τον διαιτητή πριν γίνει… στούπα στο μεθύσι!
Ποδόσφαιρο
| 2023-04-09 13:52:00

Τί έγραφε το Sportdog για τον διαιτητή ΑΕΚ-Άρης πριν σκάσει το θέμα με το... μεθύσι!

Sportdog Team
Τί έγραφε το Sportdog για τον διαιτητή ΑΕΚ-Άρης πριν σκάσει το θέμα με το... μεθύσι!

Ανεπιθύμητος για μεγάλη ομάδα της Πολωνίας! Μπήκε στον πάγο λόγω… Τριανταφυλλόπουλου. Πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα και έγινε… σκάνδαλο.

Ο διαιτητής του ΑΕΚ-Άρης προκάλεσε σκάνδαλο στην Ελλάδα, πριν καν σφυρίξει την αναμέτρηση της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League. Όπως σας ενημέρωσε το Sportdog.gr, ο Πάβελ Ρατσκόφσκι μαζί με το τιμ του από την Πολωνία, ήτοι τους βοηθούς Ράντοσλαβα Σιέτζκα και Άνταμ Κούπσικ, καθώς και τον VAR Κριστόφ Γιάκουμπικ, ήρθαν μεθυσμένοι στην Αθήνα, προκαλώντας επεισόδιο!

Η πληροφορία προέκυψε από αυτόπτες μάρτυρες, με τους οποίους οι Πολωνοί είχαν έντονη λογομαχία. Πρόκειται δηλαδή για Έλληνες συνταξιδιώτες τους (που γνωρίζουν πολωνικά), οι οποίοι υποστήριξαν, ότι αναφέρονταν με άσχημα λόγια για το ελληνικό πρωτάθλημα και έκαναν σχέδια για... ξέφρενη νύχτα στην Αθήνα.

Οι διαπληκτισμοί με Έλληνες συνταξιδιώτες συνεχίστηκαν και μετά την προσγείωση του αεροσκάφους, καθώς ένας από τους Πολωνούς φέρεται να ήρθε στα χέρια με κάποιον πατέρα και τον γιο του και να έφτυσε τον πρώτο!

Έκτοτε, η τύχη των Πολωνών διαιτητών αγνοείται, με την εν λόγω εξέλιξη να επιβεβαιώνεται και από την ΠΑΕ ΑΕΚ και πλέον ο Στιβ Μπένετ αναμένεται να βάλει Έλληνες διαιτητές να σφυρίξουν στον αγώνα, επιλέγοντας πιθανότατα τον Διαμαντόπουλο -που ήταν αρχικά τέταρτος- με τον Ευαγγέλου στο VAR, αμφότεροι διεθνείς.

Οργή στην Πολωνία

Υπενθυμίζεται, ότι ο εν λόγω ρέφερι πριν πατήσει το πόδι του στη χώρα μας, είχε προκαλέσει σκάνδαλο στην πατρίδα του, προκαλώντας την οργή της Λέγκια Βαρσοβίας! Συγκεκριμένα στο ματς με τη Πόγκον Σέτσιν δεν απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Κώστα Τριανταφυλλόπουλο, ενώ η ομάδα της πολωνικής πρωτεύουσας προηγείτο με 1-0. Εν τέλει το ματς έληξε ισόπαλο 2-2 και ο Ρατσκόφσκι εξελίχθηκε σε περσόνα νον γκράτα για τη Λέγκια. Η πολωνική ΚΕΔ δεν τον όρισε στα ματς της 27ης αγωνιστικής της Ekstraklasa και μέχρι τέλος του έτους δεν θα ξανασφυρίξει παιχνίδι της Λέγκια. Με απλά λόγια, μπήκε στον πάγο στη χώρα του.

Το Sportdog σας είχε αποκαλύψει από την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023 το θέμα σε σχετικό ρεπορτάζ του Χρήστου Κωνσταντινίδη με τίτλο "Οργή με τον διαιτητή του ΑΕΚ-Άρης! "Ο χειρότερος ρέφερι" - Στον "πάγο" λόγω Τριανταφυλλόπουλου". Ανέφερε χαρακτηριστικά το δημοσίευμα:

O άνθρωπός λοιπόν εξόργισε τους οπαδούς της Λεχ Πόζναν στην αναμέτρηση με την Πογκόν Σέτσιν, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Ekstraklasa, για μία ιστορία που εμπλέκεται και ένας συμπατριώτης μας. Ο λόγος για τον  Κωνσταντίνο Τριανταφυλλόπουλο, ο οποίος αγωνίζεται στην Πολωνία με την τελευταία ομάδα.

Τί συνέβη; Σε μία επικίνδυνη αντεπίθεση και ενώ το σκορ ήταν 1-0 υπέρ των γηπεδούχων, ο Έλληνας αμυντικός σταμάτησε τον Αφόνσο Σόουζα της Λεχ Πόζναν με αντικανονικό τρόπο, κατά τους Πολωνούς, ενώ είχε ήδη μία κίτρινη κάρτα, καθώς στο 38’ είχε κάνει χέρι-πέναλτι, το οποίο έχασε ο Σουηδός επιθετικός, Μίκαελ Ίσακ (το όνομα του οποίου είχε ακουστεί παλιά σε μεταγραφικά σενάρια του Ολυμπιακού). Σύμφωνα με τα πολωνικά ΜΜΕ, ο διαιτητής αρνήθηκε να δείξει δεύτερη κίτρινη στον Τριανταφυλλόπουλο και να τον αποβάλλει από το παιχνίδι.

«Στο 45' ο Αφόνσο Σόουσα άνοιξε τη μπάλα μπροστά και προσπάθησε να ξεπεράσει τον Κώστα Τριανταφυλλόπουλο. Ο Έλληνας κινήθηκε έτσι που στάθηκε εμπόδιο στον αντίπαλό του με αποτέλεσμα να πέσει, αλλά η δράση συνεχίστηκε! Οι γηπεδούχοι ζήτησαν δεύτερη κίτρινη και κατ’ επέκταση κόκκινη! Στη μέση του γηπέδου συνέβη τεράστια ταραχή. Τελικά, ο διαιτητής δεν τιμώρησε τον αμυντικό, γιατί ο διαιτητής δεν μπορεί να δώσει δεύτερη κίτρινη κάρτα αφού αποφάσισε να δώσει πλεονέκτημα», αναφέρεται στον πολωνικό Τύπο.

Λόγω της σύρραξης, το πρώτο ημίχρονο είχε δέκα λεπτά καθυστερήσεις! Σε αυτόν τον χρόνο, η Πογκόν κέρδισε πέναλτι, με τον Καμίλ Γκροσίτσκι να ευστοχεί, αποκαθιστώντας την ισορροπία στο παιχνίδι, το οποίο εν τέλει έληξε ισόπαλο 2-2, καθώς οι δύο ομάδες σκόραραν από ένα γκολ στο δεύτερο μέρος.

Η διαιτησία του Ρατσκόφσκι δεν πέρασε στα ψιλά με τις αντιδράσεις της Λεχ Πόζναν, παρότι ο ρέφερι θεωρείτο ως ένας από τους εξαιρετικότερους Πολωνούς διαιτητές (από την Πολωνία elite διαιτητής είναι ο Μαρτσίνιακ), που διευθύνει παιχνίδια στο Europa league, αλλά και αγώνες εθνικών ομάδων στο Nations League.  

O προπονητής της Λεχ Πόζναν, Τζον βαν ντεν Μπρομ, ισχυρίστηκε στις δηλώσεις του μετά το ματς, ότι είναι ο χειρότερος στην Πολωνία για την ομάδα του. «Αυτή είναι η έκτη φορά που μας σφυρίζει στο πρωτάθλημα και δεν κερδίσαμε τον αγώνα» ανέφερε εκνευρισμένος ο Ολλανδός τεχνικός μετά την αναμέτρηση με την Πόγκον.

Ο διαιτητής μπήκε, έστω και προσωρινά στο ψυγείο, ενώ δεν ορίστηκε σε κανέναν από τους αγώνες της 27ης αγωνιστικής της Ekstraklasa. Όπως αναφέρουν οι Πολωνοί, δεν θα διευθύνει κανένα ματς της Λεχ Πόζναν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και ίσως μέχρι το τέλος του 2023.

Το παιχνίδι ΑΕΚ-Άρης θα ήταν το πρώτο παιχνίδι του Ρατσκόφσκι, μετά από ένα ματς για το οποίο μπήκε στο ψυγείο... Ο ίδιος όμως αμαύρωσε περαιτέρω την εικόνα του, μαζί με το διαιτητικό τιμ

Ο Πάβελ Ρατσκόφσκι ανήκει στην πρώτη κατηγορία διαιτητών της UEFA. Το όνομά του ήταν γνωστό στην Ελλάδα. Πέρσι είχε σφυρίξει το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (0-0), ενώ πριν δύο χρόνια βρέθηκε στο Ολυμπιακός-ΠΑΣ (3-1) για το Κύπελλο.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags