Facebook Pixel ΑΕΚ: Δεν την έπιασε το αλκοτέστ! Πρωταθληματική νίκη με μεθυστικό Τσούμπερ (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-04-09 20:03:00

Δεν την έπιασε το αλκοτέστ! Πρωταθληματική νίκη της ΑΕΚ με μεθυστικό Τσούμπερ (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Δεν την έπιασε το αλκοτέστ! Πρωταθληματική νίκη της ΑΕΚ με μεθυστικό Τσούμπερ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ένωση προηγήθηκε με πέναλτι του Γκαρσία, ισοφαρίστηκε από τον Ιτούρμπε και με δύο γκολ του Ελβετού πήρε τη νίκη κόντρα στον Άρη την 4η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League.

Δεν έπιασε τελικά το… αλκοτέστ την ΑΕΚ! Η Ένωση προηγήθηκε εναντίον του Άρη στο πρώτο μέρος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκαρσία, αλλά ισοφαρίστηκε γρήγορα με γκολ του Ιτούρμπε . Στο δεύτερο ημίχρονο όμως ανέλαβε δράση ο Στίβεν Τσούμπερ που μπήκε αλλαγή και εξελίχθηκε σε απόλυτο πρωταγωνιστή της αναμέτρησης.

Ο Ελβετός με δύο… μεθυστικά γκολ έδωσε τη νίκη με 3-1 στους «κιτρινόμαυρους». ‘Ετσι η ομάδα του «Δικέφαλου» αετού διατηρήθηκε στην πρώτη θέση με 69 βαθμούς και θα παρακολουθήσει το ντέρμπι των «Αιωνίων» χωρίς άγχος. Ο Άρης είναι πέμπτος με 41, έτσι και αλλιώς όμως περιμένει το αποτέλεσμα της Τούμπας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Βόλο.

Την επόμενη αγωνιστική των πλέι οφ, που είναι μετά το Πάσχα, η ΑΕΚ αγωνίζεται στο Καραϊσκάκη, ενώ ο Άρης έχει άλλη μία εκτός έδρας εξόρμηση, αυτήν τη φορά στον Βόλο. Για την Ένωση εκκρεμεί η αναμέτρηση της ρεβάνς των ημιτελικών του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό τη Μεγάλη Τετάρτη.

Χαμός με τον διαιτητή του αγώνα

Για το παιχνίδι ορίστηκε ο Πάβελ Ρατσκόφσκι, ο οποίος όπως είχατε ενημερωθεί σε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Sportdog, την Πέμπτη, μπήκε στον πάγο στην Πολωνία, εξαιτίας αποφάσεών του στην αναμέτρηση Λέγκια Βαρσοβίας-Πόγκον Σέτσιν. Το πρωί της Κυριακής διέρρευσε, ότι ο Πολωνός διαιτητής ήταν τύφλα στο μεθύσι μαζί με το υπόλοιπο διαιτητικό τιμ, στην πτήση του προς την Ελλάδα το Σάββατο, με αποτέλεσμα η ΕΠΟ να αλλάξει τη σύνθεση των διαιτητών της αναμέτρησης. ‘Ετσι διαιτητής ορίστηκε ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος, με βοηθούς τους Ράινχαρτ Μπούξμπαουμ, Τρύφων Πετρόπουλος και τον τέταρτο τον Χρήστο Βεργέτη. Πάντως με δηλώσεις του στα πολωνικά ΜΜΕ, ο Ρατσκόφσκι διέψευσε όσα γράφτηκαν στον ελληνικό Τύπο και υποστήριξε ότι δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τον Στιβ Μπένετ, στο οποίο του είπε ότι δεν θα επιλεγεί αυτός και οι Πολωνοί ρέφερι για να διευθύνουν το ΑΕΚ-Άρης, διότι δεν τον θέλουν οι δύο ομάδες. Πάντως σύμφωνα με πηγές του «κιτρινόμαυρου» ρεπορτάζ, τις επόμενες μέρες θα παρουσιαστούν ντοκουμέντα και σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση. Δεν αποκλείεται δηλαδή να πρόκειται για αποκαλυπτικό οπτικοακουστικό υλικό που θα επιβεβαιώνει το αρχικό σενάριο…

Έκπληξη Αλμέιδα με Πινέδα – Επιστροφή Κουέστα για Άρη

Η 11άδα της ΑΕΚ παρουσίασε μία σημαντική έκπληξη. Ο Ματίας Αλμέιδα επέλεξε το δίδυμο Σιμάνσκι-Γιόνσον στον άξονα, κρατώντας τον Πινέδα στον πάγκο. Την εστία υπερασπίστηκε ο Αθανασιάδης, με αμυντική τετράδα τους Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλα, Χατζισαφί, από δεξιά προς τα αριστερά. Στη μεσαία γραμμή τοποθετήθηκαν Σιμάνσκι και Γιόνσον, με τον Γκατσίνοβιτς να εφορμεί από τα αριστερά, τον Ελίασον από δεξιά και επιθετικό δίδυμο τους Αραούχο-Γκαρσία.

Από πλευράς φιλοξενούμενων, σημείο αναφοράς στη σύνθεση ήταν χωρίς αμφισβήτηση η παρουσία τον Χουλιάν Κουέστα. Ο Ισπανός τερματοφύλακας επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια μετά από τέσσερις αγωνιστικές, ενώ υπήρχαν τέσσερα νέα πρόσωπα στη σύνθεση. Ο λόγος για τους Εμπακατά, Πίρσμαν, Νταμπό και Καμάτσο. Η σύνθεση του Απόστολου Τερζή απαρτίστηκε από τους Κουέστα στα γκολπόστ, τους Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Ετέμπο Νταμπό στον άξονα, Ιτούρμπε, Νταρίντα, Πάλμα μεσοεπιθετική τριπλέτα και Καμάτσο στην κορυφή της επίθεσης.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον (76' Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (61' Πινέδα), Ελίασον (61' Φερνάντες), Αραούχο (61' Τσούμπερ), Γκαρσία (97' Μοχαμαντί)

Άρης: Κουέστα – Εμπακατά (81' Χριστοδουλόπουλος), Φαμπιάνο, Μπράμπετς (29’ Ενκουλού), Πίρσμαν, Ετέμπο (46' Ντουκουρέ), Νταμπό – Ιτούρμπε (61' Οντουμπάγιο), Νταρίντα, Πάλμα (82' Μαζικού) – Καμάτσο.

Ο Κουέστα κράτησε τον Άρη

Στο πρώτο ημίχρονο έγινε πολύ δυνατό παιχνίδι με ωραίο ρυθμό και αρκετό ενδιαφέρον στην εξέλιξή του. Η ΑΕΚ απείλησε πρώτη με κεφαλιά του Αραούχο στο 2’, την οποία ο Κουέστα έβγαλε ενστικτωδώς. Ο Άρης δεν άφησε να τον πάρει η κατηφόρα από νωρίς και απάντησε με τον Καμάτσο να σημαδεύει την εξωτερική πλευρά των δικτύων στο 6’, ενώ ήταν σε διαγώνια θέση μέσα στην περιοχή.  Τέσσερα λεπτά αργότερα οι Θεσσαλονικείς είχαν καταπληκτική συνεργασία με τον Ιτούρμπε να πασάρει στον Νταμπό με το κεφάλι, εκείνος έστρωσε στον Ντάριντα που αν και είχε πολύ καλό πεδίο βολής στη γραμμή της περιοχής έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Στο 12’ ο Ιτούρμπε και πάλι πήρε την επίθεση πάνω του, αλλά ο Βίντα τον σταμάτησε πριν βγει ενώπιος ενωπίω με τον Αθανασιάδη.

Η Ένωση βγήκε ξανά μπροστά στο 14’ όταν μετά από συνεργασία Χατζισαφί και Γκατσίνοβιτς, ο Σέρβος σημάδεψε ψηλά άουτ με φαλτσαριστό σουτ, ενώ στο 18’ ο Ρότα γέμισε για το κεφάλι του Αραούχο, που σημάδεψε αυτήν τη φορά εκτός εστίας, ενώ στο 20’ πανομοιότυπη φάση πήγε πάνω στον Κουέστα.

Γκολ-πέναλτι ο Λιβάι Γκαρσία-Ισοφάριση με Ιτούρμπε

Ο Άρης στο 27’ λαβώθηκε, αφού ο Μπράμπετς τραυματίστηκε και τη θέση του πήρε ο Ενκουλού. Οι γηπεδούχοι πίεσαν για το γκολ και στο 35’ κέρδισαν πέναλτι για ανατροπή του Ελίασον από τον Ετέμπο, με τον Λιβάι Γκαρσία να ανοίγει το σκορ από τα 11 βήματα στο 36’. Οι φιλοξενούμενοι όμως αποδείχτηκαν πολύ σκληροί για να πεθάνουν.

Και στις καθυστερήσεις κατάφεραν να ισοφαρίσουν! Ο Πάλμα έπιασε έναν «κεραυνό» έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε το δεξί δοκάρι του Αθανασιάδη, στρώθηκε στον Ιτούρμπε που πετάχτηκε στην πλάτη του Χατζισαφί, πήρε την επαναφορά και ισοφάρισε προ κενής εστίας, αφού ο γκολκίπερ της Ένωσης δεν προλάβαινε να αντιδράσει από την εκτίναξη που έκανε στο προηγούμενο σουτ.

Απίστευτη ευκαιρία Αραούχο

Το ενδιαφέρον παρέμεινε αμείωτο και στο δεύτερο μέρος, όπου η ΑΕΚ προσπάθησε να πιέσει ψηλά και να δημιουργήσει προϋποθέσεις για δεύτερο γκολ. Βρήκε ξανά μπροστά της όμως έναν καταπληκτικό Κουέστα που έκανε μεγάλες επεμβάσεις και καθοριστικά μαζέματα. Ειδικά η απόκρουση στο 55’ στο σουτ του Αραούχο από τα 3 μέτρα (μετά από ωραίο στρώσιμο του Γκαρσία) ήταν καταπληκτική και έδωσε ψυχολογία στην ομάδα του, η οποία παραλίγο να σκοράρει στο 56’ με κεφαλιά του Νταμπό.

Στο 61’ ο Αλμέιδα έκανε τρεις μαζεμένες αλλαγές περνώντας στο ματς Τσούμπερ, Πινέδα και Φερνάντες, προκειμένου να φρεσκάρει το μεσοεπιθετικό του σχήμα που έδειχνε να κολλά, ενώ προηγουμένως είχε ακυρωθεί (σωστά) γκολ των φιλοξενούμενων για οφσάιντ. Οι αλλαγές έδωσαν μία τόνωση στην επιθετική κινητικότητα των γηπεδούχων. Στο 67’ η Ένωση έχασε μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει με τον Πινέδα και τον Ελίασον να σημαδεύουν πάνω στα σώματα, ενώ στο 71’ ο Τσούμπερ έφυγε από δεξιά, σέντραρε για τον Πινέδα που δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει στο δεύτερο δοκάρι, ο Μεξικανός στριφογύρισε, μοίρασε στον Φερνάντες το σουτ του οποίου έφυγε ψηλά άουτ.

Από τη μία δυσκολεύονταν στην επίθεση, από την άλλη οι γηπεδούχοι ήταν πολύ επιρρεπείς στις αντεπιθέσεις του Άρη. Στο 73' μάλιστα οι «Θεσσαλονικείς» παραλίγο να κάνουν ξανά ζημιά. Ο Πάλμα σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι, ο Νταμπό πετάχτηκε, πήρε την κεφαλιά, με τη μπάλα να περνά ελάχιστα δίπλα από την εστία του Αθανασιάδη που σε ένα ακόμα γέμισμα έδειχνε ανασφάλεια.

Μίλησε ο Τσούμπερ

Στο 79’ η ΑΕΚ έχασε άλλη μία φοβερή στιγμή! Ύστερα από φάση διαρκείας, η μπάλα στρώθηκε στον Τσούμπερ που δεν μπόρεσε να νικήσει τον τρομερό Κουέστα, ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ με τρομερή εκτίναξη. Και όμως δεν τον πήρε από κάτω τον Ελβετό, στο 83’ το πήρε πάνω του, ξεμαρκαρίστηκε και έπιασε ένα ασύλληπτο σουτ καρφώνοντας τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Ισπανού τερματοφύλακα.

Το 2-1 ήταν εύθραυστο σκορ και πάλι. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που τα έξι λεπτά καθυστερήσεων έδιναν περιθώριο αντίδρασης στους φιλοξενούμενους, που δύο αγωνιστικές πριν είχαν δείξει τα δόντια τους στο Καραϊσκάκη. Η ΑΕΚ δημιούργησε ευκαιρία για να το σιγουρέψει, όπως αυτή στο 92’. Ύστερα από εξαιρετική αντεπίθεση των γηπεδούχων, ο Πινέδα βγήκε απέναντι από τον Κουέστα, ο Μεξικανός έσκαψε την μπάλα, η οποία όμως σταμάτησε στο δεξί δοκάρι.

Τελικά το ματς το τελείωσε ο Τσούμπερ! Ύστερα από φάση διαρκείας, το σουτ του Μάνταλου κόντραρε στον Μαζικού, με την μπάλα να καταλήγει δίπλα στον Τσούμπερ, ο οποίος με κοντινό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

 

Τα γκολ

 

 

 
 
 

Τα σφυρίγματα

Στο 33' ο Κουέστα έδιωξε με γροθιές το γέμισμα του Ελίασον και στην εξέλιξη της φάσης οι παίκτες της ΑΕΚ ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Νταρίντα.

Στο 35΄, μετά από εκτέλεση του φάουλ, η μπάλα κατέληξε στον Ελίασον με τον Ετέμπο να πέφτει άτσαλα πάνω του και τον Διαμαντόπουλο να δείχνει την άσπρη βούλα. Οι παίκτες της ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκαν για δεύτερη κίτρινη κάρτα στον μέσο του Άρη.

Στο 58' Ο Καμάτσο δέχτηκε ωραία πάσα από τον Νταμπό, σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ με υπόδειξη του VAR.

Στο 67’ ο Διαμαντόπουλος έδωσε χέρι του Ενκουλού και πέναλτι. Ωστόσο τσέκαρε το VAR και διαπίστωσε, ότι είχε προηγηθεί φάουλ του Ρότα.

Κίτρινες: Γκατσίνοβιτς (21), Ρότα (86’), Φερνάντες (86’) - Ετέμπο (25’), Ιτούρμπε (38’), Καμάτσο (86’), Νταμπό (86’)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags