Facebook Pixel ΑΕΚ: Τσούμπερ αλάνι, κάντο και μέσα στο λιμάνι! Οι αλλαγές Αλμέιδα έδωσαν τη νίκη
Ποδόσφαιρο
| 2023-04-09 22:16:00

Τσούμπερ αλάνι, κάντο και μέσα στο λιμάνι! Οι αλλαγές Αλμέιδα έδωσαν τη νίκη

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Τσούμπερ αλάνι, κάντο και μέσα στο λιμάνι! Οι αλλαγές Αλμέιδα έδωσαν τη νίκη

Από τις πιο αγχωτικές φετινές νίκες της ΑΕΚ το παιχνίδι με τον Άρη. Σοβαρό πρόβλημα στην άμυνα έδειξε η Ένωση που εμφανίστηκε πολύ ευάλωτη σε αντεπιθέσεις και γεμίσματα.

Μετά το σίριαλ με τους διαιτητές, η ΑΕΚ πέτυχε την 4η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League,  την πιο αγχωτική της νίκη τη φετινή σεζόν. Το 3-1 απέναντι στον Άρη την κράτησε στην πρώτη θέση και της ανεβάζει την ψυχολογία για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη την επόμενη αγωνιστική.

Στο ματς με τους Θεσσαλονικείς δεν της βγήκαν οι ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο. Ειδικά η ευκαιρία που χάνει ο Αραούχο στο 2’ της προκάλεσε άγχος. Γκατσίνοβιτς και Ελίασον στερούνταν αποτελεσματικότητας, ενώ ο Γκαρσία φάνηκε σαν να ήταν κρυμμένος. Η Ένωση κατάφερε να προηγηθεί από το σημείο του πέναλτι με τον Λιβάι, ωστόσο πλήρωσε τις μεσοαμυντικές τις αδυναμίες στις καθυστερήσεις

 

Το πρόβλημα

Ο Άρης είχε δείξει στο πρώτο τέταρτο, ότι δεν φοβόταν το ματς. Σε εκείνο το χρονικό περιθώριο βγήκε μπροστά και προσπάθησε να χτυπήσει από αριστερά, ανάμεσα σε Τζαβέλλα και Χατζισαφί  που αντιμετώπισαν μεγάλα θέματα με τον Ιτούρμπε, ο οποίος ήταν και ο σκόρερ της ισοφάρισης των φιλοξενούμενων.  Στο 1-1 ο Ιρανός χάνει την επαναφορά στο δοκάρι μετά το σουτ του Πάλμα.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ έχασε πολύ σημαντικές ευκαιρίες. Η φάση του 55’ με πρωταγωνιστή ξανά τον Αραούχο ήταν απίστευτη. Ο Κουέστα κατέβασε ρολά ή ξαναχτύπησε η κακοδαιμονία του Αργεντινού; Η ερώτηση είναι ρητορική…  

Πάντως στο παιχνίδι με τον Άρη, οι αλλαγές του Αλμέιδα ήταν αυτές που έδωσαν τη νίκη, αν και δεν πρέπει να λησμονούμε, ότι σε κάθε αντεπίθεση ο Άρης ήταν εξαιρετικά επικίνδυνος. Ακόμα και στα φορτώματα από τα άκρα όλη η άμυνα της ΑΕΚ μέχρι τον Αθανασιάδη έδειχναν μία ευάλωτη κατάσταση, η οποία από καθαρή τύχη δεν στοίχισε. Πινέδα, Τσούμπερ και Φερνάντες μπήκαν μαζί στο 61’ και έδωσαν ενέργεια στο παιχνίδι των «κιτρινόμαυρων».

Το πείσμα του Ελβετού έφερε τα γκολ της επικράτησης, δίνοντας λύσεις. Παρότι χάνει μία απίστευτη ευκαιρία στο 79’ απέναντι στον Κουέστα που κάνει μία ακόμα τρομερή επέμβαση, έχει το σθένος και πετυχαίνει μία απίστευτη γκολάρα με σουτ εκτός περιοχής. Χάνει το εύκολο, βάζει το δύσκολο και σημειώνει ένα ακόμα γκολ, το οποίο διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο, αν έμπαινε και το δοκάρι του εκρηκτικού Πινέδα. Μακάρι ο Τσούμπερ να είναι το ίδιο αποτελεσματικός και στο Καραϊσκάκη, τόσο στη ρεβάνς των ημιτελικών του Κυπέλλου, όσο και την επόμενη αγωνιστική των πλέι οφ που είναι μετά το Πάσχα. Εκεί το ματς θα είναι ακόμα πιο δύσκολο και το κλίμα αναμένεται να είναι εξαιρετικά εχθρικό.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε και την παρουσία του Πέτρου Μάνταλου! Μπήκε στο 76’ και η συμμετοχή του ήταν καταλυτική. Έχει την ψυχραιμία και το καθαρό μυαλό να δώσει σωστές μπάλες και να  συμβάλλει καθοριστικά στο παιχνίδι.

Η ΑΕΚ λοιπόν πήρε μία καθοριστική νίκη που την κράτησε πρώτη. Και πάλι όμως πρέπει να τονίσουμε, ότι αμυντικά είχε πολλά θέματα. Αγχωνόταν υπερβολικά και αυτό το πρόβλημα, ο Αλμέιδα πρέπει να το διαχειριστεί.

Αυτοί «καθάρισαν» από τον πάγκο

Σε αυτήν τη σεζόν υπήρχαν φορές που οι αλλαγές «καθάρισαν» το αποτέλεσμα υπέρ της ομάδας του «Δικέφαλου» αετού.

Στις 17 Σεπτεμβρίου 2022, μία αγωνιστική μετά την ήττα στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό, η ΑΕΚ είχε άλλη μία εκτός έδρας αποστολή απέναντι στον φορμαρισμένο Παναιτωλικό που είχε ανεβασμένη ψυχολογία από το διπλό απέναντι στον ΟΦΗ, στο Γεντί Κουλέ. Στο Αγρίνιο η Ένωση, μετά από ένα στείρο πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκε στο 48’ με τον Λιβάι Γκαρσία, το ματς όμως «καθάρισε» ο Αρόλντ Μουκουντί, ο οποίος σκόραρε το στο ντεμπούτο του, καθώς μπήκε ως αλλαγή στο ημίχρονο αντί του Τζαβέλλα που τραυματίστηκε στα αποδυτήρια.

 

Στις 10 Οκτωβρίου 2022, η ΑΕΚ έπαιζε το δεύτερο της παιχνίδι στο νέο της σπίτι στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο Ατρόμητος της έβαλε πολύ δύσκολη αποστολή. Για την ακρίβεια για 92 λεπτά ο Γιαννιώτης είχε κατεβάσει ρολά. Στο 92’ όμως ο Μάνταλος ανατράπηκε στην περιοχή, δόθηκε πέναλτι, το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο Νόρντιν Άμραμπατ, ο οποίος είχε μπει αλλαγή στο 63’με το ψυχρό του αίμα, ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

 

Στις 22 Ιανουαρίου 2023, η ΑΕΚ τα βρήκε σκούρα στη Νίκαια. Ο Ιωνικός προηγήθηκε στο 38’ με τον Φρέιτας και όλα έδειχναν… γκέλα, καθότι μέχρι 19η αγωνιστική η ΑΕΚ δεν είχε γυρίσει ποτέ παιχνίδι, όταν βρισκόταν πίσω στο σκορ. Με τις αλλαγές του Αλμέιδα όμως ήρθαν τα πάνω κάτω. Στο 82’ ο Πάολο Φερνάντες που είχε μπει αλλαγή στο 62’ σέρβιρε από κόρνερ και ο Βίντα ισοφάρισε. Τη νίκη όμως έδωσε ο πρωταγωνιστής της αποψινής αναμέτρησης με τον Άρη. Ο Τσούμπερ, οποίος είχε μπει στο 74’, σκόραρε στο 92’ μετά από καταπληκτική ασίστ του Μάνταλου που επίσης ήρθε από τον πάγκο στο ίδιο χρονικό σημείο με τον Ελβετό.

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags