Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Το σημαδιακό "13" και η καρδιά κάθε Παναθηναϊκού που χτυπάει μόνο για τον τελικό της Λεωφόρου!
Ποδόσφαιρο
| 2023-04-26 22:00:00

Το σημαδιακό "13" και η καρδιά κάθε Παναθηναϊκού που χτυπάει μόνο για τον τελικό της Λεωφόρου!

Το σημαδιακό "13" και η καρδιά κάθε Παναθηναϊκού που χτυπάει μόνο για τον τελικό της Λεωφόρου!

13 χρόνια. Τόσα πέρασαν από τότε που ο Παναθηναϊκός κατακτούσε το τελευταίο του πρωτάθλημα. Γράφει ο Χρηστος Δημόπουλος από το Πανθεσσαλικό.

13 χρόνια λοιπόν μετά, ο Παναθηναϊκός που έχει χαραγμένο πάνω του τον συγκεκριμένο αριθμό, πηγαίνει για την πλήρη επαναφορά του στην κορυφή. Και έχει την απόλυτη τύχη στα χέρια του. Όπως ακριβώς, δηλαδή, θα ήθελε.

Περιμένει στη Λεωφόρο του την ΑΕΚ για έναν μοναδικό τελικό τίτλου. Εκεί θα κριθούν όλα. Όποιος καταφέρει και φύγει νικητής από εκεί, θα έχει βάλει και τα δύο χέρια του πάνω στην κούπα του πρωταθλητή. Γι' αυτό από σήμερα, μετά την ολοκλήρωση της υποχρέωσης απέναντι στο Βόλο (0-2), η καρδιά κάθε Παναθηναϊκού χτυπάει για ένα και μόνο πράγμα. Για να πάει στο "Απ. Νικολαΐδης" την Κυριακή. Ειλικρινά με την... τρέλα που επικρατεί και το... Μαρακανά να είχε διαθέσιμο το Τριφύλλι, θα το γέμιζε!

Δίχως συζήτηση, το φετινό πρωτάθλημα είναι ένα από τα καλύτερα όλων των εποχών στην Ελλάδα. Πέρα από το γεγονός ότι μέχρι πρότινος το διεκδικούσαν 4 ομάδες, οι 2 διεκδικητές που πλέον καθαρά έμειναν στην κούρσα (Παναθηναϊκός και ΑΕΚ), κάνουν το ένα ηχηρό αποτέλεσμα μετά το άλλο. Ο ένας βρίσκεται εκεί, για να βάζει και να ασκεί αφόρητη πίεση στον άλλο, σε μία κούρσα τίτλου που όμοιά της δεν έχει υπάρξει ξανά. Ειδικά μάλιστα σε μία διαδικασία σαν τα πλέι οφ, όπου το ένα ντέρμπι διαδέχεται το άλλο.

Το βασικό "όπλο" του Παναθηναϊκού σ' αυτή τη μάχη για το πρωτάθλημα, είναι το πόσο καλά δομημένο σύνολο αποτελεί. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει φτιάξει μία ομάδα που κάνει ακριβώς ό,τι πρέπει στο χορτάρι, προκειμένου να πάρει αυτό που θέλει. Και μάλιστα το κάνει με χαρακτήρα πρωταθλητή, γεγονός που αποδεικνύουν και οι μεγάλες νίκες απέναντι σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ σε Λεωφόρο και Τούμπα αντίστοιχα. Γι' αυτό, άλλωστε, το Τριφύλλι είναι πρώτο τις 28 από τις 30 εβδομάδες του πρωταθλήματος, από τον Αύγουστο δηλαδή μέχρι και τα πλέι οφ σήμερα. Ο στόχος του Παναθηναϊκός όμως είναι ακριβώς αυτός. Μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο, δηλαδή, να ηγείται ως πρωτοπόρος της κούρσας.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Συμπαίκτης με τον δισεκατομμυριούχο Φρίντκιν ο Μαρινάκης - Αυτό είναι το νέο μεγάλο σχέδιο του"!

 

 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags