Facebook Pixel ΑΕΚ: Έρχεται στη Λεωφόρο με στυλ... αιμοβόρο! Πάτησε τον ΠΑΟΚ με 4άρα (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-04-26 22:59:00

Πάει Λεωφόρο με στυλ... αιμοβόρο! Η ΑΕΚ πάτησε τον ΠΑΟΚ με 4άρα πριν τη μάχη με Παναθηναϊκό (VID)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Πάει Λεωφόρο με στυλ... αιμοβόρο! Η ΑΕΚ πάτησε τον ΠΑΟΚ με 4άρα πριν τη μάχη με Παναθηναϊκό (VID)

Η Ένωση νίκησε 4-0 τους Θεσσαλονικείς και πηγαίνει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με το ηθικό στα ύψη και με μήνυμα από τον κόσμο για πρωτάθλημα.

Η ΑΕΚ επικράτησε σχετικά εύκολα, 4-0 του λαβωμένου από τις απουσίες ΠΑΟΚ και παρέμεινε στην 1η θέση με 75 βαθμούς. Καταλυτικό σημείο για την επικράτηση της Ένωσης εναντίον των Θεσσαλονικιών, αποτέλεσε η αποβολή του Κάργα που τους «άφησε» με αριθμητικό μειονέκτημα, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να κάνουν ό,τι θέλουν απέναντι σε έναν παθητικό και εξουδετερωμένο αντίπαλο.

Το σκορ άνοιξε ο Τσούμπερ, το δεύτερο τέρμα των «κιτρινόμαυρων» σημείωσε ο Μουκουντί, το 3-0 έγραψε ο Λιβάι Γκαρσία και το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Φερνάντες.

Είναι εμφανές, ότι με το διπλό του Παναθηναϊκού στον Βόλο, το αθηναϊκό ντέρμπι την 7η αγωνιστική, στη Λεωφόρο, αποκτά χαρακτήρα τελικού για την Ένωση, αφού ο τίτλος δεν χωρά… συγκάτοικο στην κορυφή. Το «Τριφύλλι» έχει τερματίσει πρώτο στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, γι’αυτό και σε περίπτωση ισοπαλίας υπερτερεί. Οπότε, δεν χωρά κανένα αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη για τον Ματίας Αλμέιδα και τους παίκτες. Ο ΠΑΟΚ διατηρήθηκε 4ος με 60 βαθμούς. Την επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζει τον Άρη στην Τούμπα.

Σύνθημα για νταμπλ και Pre game Show

Πριν την είσοδο των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, οι Ενωσίτες επιφύλαξαν μία τρομερή υποδοχή στους παίκτες του Ματίας Αλμέιδα. Άλλωστε το άξιζαν μετά το διπλό στο Καραϊσκάκη. Οι φίλαθλοι, αφού ζήτησαν την κατάκτηση του νταμπλ, δημιούργησαν εκπληκτική ατμόσφαιρα που θύμισε έντονα τη βραδιά των εγκαινίων του νέου γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.  

Τα φώτα στην «Αγιά Σοφιά» έσβησαν και οι φακοί των κινητών άναψαν. Το σκηνικό θύμισε ιερή, οπαδική, μυσταγωγία με έντονη την αίσθηση… φουτουριστικής κατάνυξης. «ΑΕΚάρα γερά και πρωτάθλημα θα πάρουμε ξανά» φώναζε η «Θύρα 21», «πανικό για τον Δικέφαλο» το νότιο πέταλο και όλοι μαζί αποθέωσαν τους «κιτρινόμαυρους».

Αλλαγές ο Αλμέιδα! Αλχημείες ο Λουτσέσκου

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, λέει ένα ποδοσφαιρικό ρητό. Θα περίμενε κανείς, ότι αυτό θα συνέβαινε για την ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΟΚ, μετά τη νίκη στο Καραϊσκάκη. Την 6η αγωνιστική των πλέι οφ όμως, ο Ματίας Αλμέιδα διαφοροποίησε το αρχικό σχήμα. Έθεσε εκτός Ελίασον και Σιμάνσκι και στη θέση τους έβαλε Άμραμπατ και Γιόνσον.

Έτσι την εστία υπερασπίστηκε ο Αθανασιάδης, με αμυντική τετράδα Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, από δεξιά προς τα αριστερά. Στα χαφ τοποθετήθηκε ο Γιόνσον, με τον Γκατσίνοβιτς στα αριστερά, τον Άμραμπατ στα δεξιά, στην κορυφή του ρόμβου τον Πινέδα και επιθετικό δίδυμο Τσούμπερ-Γκαρσία.

Με αρκετές αλλαγές, αφού υπάρχουν αρκετά προβλήματα απουσιών, παρέταξε τον ΠΑΟΚ στην "OPAP Arena" ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Συγκεκριμένα κάτω από τα δοκάρια τοποθετήθηκε ο Κοτάρσκι, με τετράδα στην άμυνα τους Ράφα Σοάρες, Κάργα, Ίνγκασον και Κεντζιόρα αντί του Σάστρε. Στα χαφ, απόντος του Αουγκούστο, βρέθηκαν οι Σβαμπ - Ντάντας, με τον Ελ Καντουρί ως "δεκάρι" και με το περιβραχιόνιο του αρχηγού και τους Αντρίγια - Κωνσταντέλια στις πτέρυγες. Τέλος, στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Μπράντον Τόμας.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Γιόνσον, Άμραμπατ, Πινέδα (59’ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (69’ Φερνάντες), Άμραμπατ (69’ Ελίασον), Τσούμπερ (79’ Γαλανόπουλος), Γκαρσία (80’ Φαν Βέερτ)

ΠΑΟΚ: Κοτάρσι, Ράφα Σοάρες, Κάργας, Ίνγκασον (68’ Σάστρε), Κεντζιόρα, Σβαμπ, Ντάντας (75’ Φελίπε Σοάρες), Ελ Καντουρί (75’ Ολιβέιρα), Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (75’ Μπίσεσβαρ), Τόμας (21’ Νάσμπεργκ)

Με 10 ο ΠΑΟΚ λόγω της αποβολής Κάργα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ΑΕΚ να μπαίνει με πολύ ενέργεια στο γήπεδο. Οι «κιτρινόμαυροι» προσπάθησαν να κυκλοφορήσουν τη μπάλα από τις πτέρυγες και να δημιουργήσουν ρήγματα στην περιοχή του ΠΑΟΚ. Μάλιστα στο 3’ οι γηπεδούχοι έφτιαξαν καλές προϋποθέσεις, με τον Ρότα να συνεργάζεται με τον Άμραμπατ από δεξιά και να δίνει στον Τσούμπερ, το πλασέ του οποίου έφυγε παράλληλα με την εστία.

Στο 8’ ο ΠΑΟΚ έμεινε με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Κάργα, μία εξέλιξη που έφερε τον Κεντζιόρα στο κέντρο της άμυνας, με τον Ζίβκοβιτς να οπισθοχωρεί ως δεξιός μπακ και τον Καντουρί από επιτελικός μέσος να μετατοπίζεται δεξιά. Στη συνέχεια όμως ο Λουτσέσκου «θυσίασε» τον επιθετικό του, βγάζοντας εκτός τον Μπράντον Τόμας, με τον στόπερ, Ιβάν Νάσμπεργκ να μπαίνει στο γήπεδο. Το αριθμητικό πλεονέκτημα έδωσε άλλον αέρα στους γηπεδούχους, οι οποίοι πήραν τη συντριπτική κατοχή της μπάλας (έφτασε σε επίπεδα 75%) και ήλεγχαν τον ρυθμό. Η ΑΕΚ απείλησε στο 16’ με τον Γιόνσον να γίνεται αποδέκτης της μπάλας μετά από λάθος του Κοτάρσι, το τελείωμα του Δανού όμως δεν ήταν ιδανικό, παρότι είδε κενή την εστία των «ασπρόμαυρων».

Καθάρισε με δύο γκολ πριν το 30’

Πέντε λεπτά αργότερα όμως η αντίσταση των Θεσσαλονικιών κάμφθηκε σε μία… επανάληψη του προηγούμενου σκηνικού. Η ΑΕΚ πίεσε ψηλά και εκβίασε το λάθος των φιλοξενούμενων. Ο Κοτάρσκι έκανε τραγικό διώξιμο, ο Γιόνσον έκλεψε, προ του Σβαμπ, έδωσε στον Τσούμπερ που άνοιξε το σκορ. Τρία λεπτά αργότερα οι «κιτρινόμαυροι» ξαναχτύπησαν. Ο Χατζισαφί εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Γιόνσον πήρε την κεφαλιά προς τα πίσω και ο Καμερουνέζος εκτέλεσε ιδανικά για το 2-0.

Στο 31’ η ΑΕΚ βρέθηκε κοντά σε ένα τρίτο γκολ, ύστερα από πολύ ωραία συνεργασία από τα δεξιά. Ο Άμραμπατ βρήκε τον Γκατσίνοβιτς, ο Σέρβος όμως παρότι πλάσαρε εξ επαφής, σημάδεψε πάνω στον Κροάτη τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, ο οποίος παρότι έμοιαζε εντελώς παθητικός και εξουδετερωμένος κατάφερε να γράψει ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο. Στο 41’, ο Κωνσταντέλιας μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή της ΑΕΚ, αλλά σημάδεψε πάνω από τα δοκάρια του Αθανασιάδη, ο οποίος για αρκετή ώρα ήταν θεατής. Πάντως στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους η Ένωση είχε άλλη μία σημαντική στιγμή με τον Γκατσίνοβιτς να αστοχεί με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Άμραμπατ.

Δοκάρι ο Φερνάντες-Γκολάρα ο Γκαρσία

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ έδειξε μία διάθεση να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις που θα τον οδηγούσε σε ένα γκολ, το οποίο θα τον έβαζε ξανά μέσα στο παιχνίδι. Παίζοντας με 10 παίκτες όμως, αυτό μόνο εύκολο δεν ήταν, αφού οι «κιτρινόμαυροι» βρήκα χώρους και απείλησαν τον Κοτάρσκι, ο οποίος φαινόταν πως είχε τρομερό άγχος, αφού στο 53’ ένα σουτ του Χατζισαφί, που πήγε πάνω του, το εξουδετέρωσε με διπλή προσπάθεια και αρκετή υπερένταση.

 Τρία λεπτά αργότερα, η ΑΕΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία. Πινέδα και Άμραμπατ έπαιξαν ωραία το 1-2, ο Μαροκινός έστρωσε στον Τσούμπερ που έπιασε το πλασέ, αλλά δεν βρήκε ξανά εστία… Στο 65’ μια βαθιά μπαλιά για τον Γκατσίνοβιτς, ανάγκασε τον Κοτάρσκι να κάνει έξοδο από την περιοχή του και να απομακρύνει εντυπωσιακά με το κεφάλι, ενώ στο 71’ απέκρουσε εξίσου θεαματικά το εκτός περιοχής σουτ του Φερνάντες. Στο 74’ ήρθε η ώρα του Τσούμπερ να απειλήσει. Ο Ελβετός έκανε μία πολύ όμορφη ατομική προσπάθεια από αριστερά, ξεμαρκαρίστηκε, σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 76’ ο Φερνάντες, έκανε άνω κάτω την άμυνα του ΠΑΟΚ από αριστερά, το σουτ του χτύπησε στο δοκάρι και απομακρύνθηκε. Ένα λεπτό αργότερα όμως ο Λιβάι Γκαρσία ήταν πιο εύστοχος. Ο επιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο ευνοήθηκε από τις κόντρες, έπιασε άπιαστο σουτ στο ύψος της περιοχής, γράφοντας το 3-0.

Η ΑΕΚ δεν έκοψε ταχύτητα! Στο 83’ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μάνταλο και στο 86’ βρήκε τον δρόμο και για τέταρτο γκολ. Ο Φερνάντες έπιασε σουτ εκτός περιοχής, νικώντας αυτήν τη φορά τον Κοτάρσκι για το 4-0, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

 
 
 
 

Τα σφυρίγματα

Δαιτητές: Τομπίας Στίλερ, Κρίστιαν Γκίτλεμαν, Ρόμπερτ Κέμπτερ

4ος Διαιτητής: Πέτρος Τσαγκαράκης

Κίτρινες: Άμραμπατ (59’) - Σβαμπ (27’)

Κόκκινες: Κάργας (9’)

Στο 9’ ο Κάργας έκανε πολύ επικίνδυνο τάκλιν στον Γιόνσον. Ο διαιτητής, Τομπίας Στίλερ, αρχικά πήγε να δείξει κίτρινη κάρτα. Υπήρξαν όμως έντονες αντιδράσεις για τη φάση, γι’αυτό και πήγε στο VAR, για να δει τί συνέβη και αφού διαπίστωσε τι έγινε, απέβαλλε τον αμυντικό του ΠΑΟΚ με απευθείας κόκκινη κάρτα.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags