Το φετινό πρωτάθλημα είναι ένα από τα καλύτερα όλων των εποχών στην Ελλάδα. Πέρα από το γεγονός ότι μέχρι πρότινος το διεκδικούσαν 4 ομάδες, οι 2 διεκδικητές που πια έμειναν στην κούρσα (Παναθηναϊκός και ΑΕΚ), κάνουν το ένα ηχηρό αποτέλεσμα μετά το άλλο. Μάλιστα η μεταξύ τους ισοπαλία στη Λεωφόρο, διατηρεί αμείωτη την αγωνία μέχρι και την τελευταία "στροφή".

Το βασικό "όπλο" του Παναθηναϊκού σ' αυτή τη μάχη για το πρωτάθλημα, είναι το πόσο καλά δομημένο σύνολο καθίστανται. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει φτιάξει μία compact ομάδα που κάνει ακριβώς ό,τι πρέπει στο χορτάρι, προκειμένου να πάρει αυτό που θέλει με τρομερή αμυντική συνοχή. Και μάλιστα το κάνει με χαρακτήρα πρωταθλητή, γεγονός που αποδεικνύουν και οι μεγάλες νίκες απέναντι σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ σε Λεωφόρο και Τούμπα αντίστοιχα. Γι' αυτό, άλλωστε, το Τριφύλλι είναι πρώτο από τον Αύγουστο μέχρι και σήμερα.

Από την άλλη, η ΑΕΚ έχει ως μεγάλο της "όπλο" το βάθος στο ρόστερ της και το άκρως επιθετικό της παιχνίδι. Ο Ματίας Αλμέιδα έχει φτιάξει μια ομάδα που πνίγει με την πίεσή της τον αντίπαλο, γεγονός που φάνηκε ξανά καθαρά και στο 0-0 της Λεωφόρου. Ταυτόχρονα, για να καταλάβει κανείς την ποιότητα και το βάθος του ρόστερ στην Ένωση, αρκεί να επισημάνουμε το εξής: Ο περσινός πρώτος σκόρερ της Super League, ο Φαν Βέερτ δηλαδή, δυσκολεύεται να βρει χρόνο ακόμα και ως αλλαγή στο ροτέισον.

Βέβαια, πλέον, από τη στιγμή που Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έχουν ίδια αποτελέσματα και ίδια διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς, τότε κριτήριο είναι η θέση στην οποία τερμάτισαν στην κανονική διάρκεια. Και εκεί λοιπόν οι Πράσινοι υπερτερούν, αφού ήταν πρώτοι στην κανονική διάρκεια. Μάλιστα, αν όντως τελικά το πρωτάθλημα κριθεί στην ισοβαθμία, το πέναλτι του Λιβάι Γκαρσία που είχε αποκρούσει ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι στο 100ο λεπτό του ντέρμπι με την ΑΕΚ στην OPAP Arena στις 8 Ιανουαρίου, θα είναι η φάση που θα έχει κρίνει τον τίτλο για τον Παναθηναϊκό! Ταυτόχρονα, να επισημάνουμε ότι ο Ιταλός τερματοφύλακας έφτασε τα 39 ματς στα οποία δεν έχει δεχτεί γκολ σε συνολικά 63 εμφανίσεις με το Τρριφύλλι». Μιλάμε για ποσοστό δηλαδή 61,9%!

Θυμηθείτε την απόκρουση του Μπρινιόλι, η οποία ίσως καθορίσει το πρωτάθλημα: