Facebook Pixel Επίθεση στον Γκροφ: Ο Λεβαδειακός κινεί νομικά κατά της Λαμίας
Ποδόσφαιρο
| 2023-05-07 21:34:00

Έξαλλοι στον Λεβαδειακό για την επίθεση στον Γκροφ - Κίνδυνος για βαριά τιμωρία στη Λαμία! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Έξαλλοι στον Λεβαδειακό για την επίθεση στον Γκροφ - Κίνδυνος για βαριά τιμωρία στη Λαμία! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το περιστατικό με τον Ούγγρο τερματοφύλακα στο φινάλε του αγώνα έχει προκαλέσει μεγάλο εκνευρισμό στους Βοιωτούς, οι οποίοι κινούνται νομικά για την τιμωρία της Λαμίας.

Super League: Πολύ βαριά τιμωρία ενδέχεται να επιφέρει στη Λαμία η επίθεση ανθρώπου της ομάδας στον γκολκίπερ του Λεβαδειακού, Ντέιβιντ Γκροφ, σε περίπτωση που η ΠΑΕ της Φθιώτιδας θεωρηθεί υπαίτια για το περιστατικό.

Ο Υπεύθυνος Ασφαλείας της Λαμίας εισάβαλε στο γήπεδο και έπιασε από τον λαιμό τον Γκροφ, ενώ δεν ήταν δηλωμένος στο Φύλλο Αγώνα, συνεπώς δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο.

Η ΠΑΕ Λεβαδειακός θα κινηθεί νομικά εναντίον της Λαμίας, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία της ομάδας της Φθιώτιδας, βάσει των όσων προβλέπει ο Πειθαρχικός Κώδικας, δηλαδή τα εξής:

«1. Οποιοσδήποτε που εμπίπτει στον παρόντα κώδικα και χρησιμοποιεί βία ή προσπαθεί να επηρεάσει με βία μία ομάδα ή έναν αξιωματούχο αγώνα για να προβεί σε ορισμένες ενέργειες ή να τον παρεμποδίσει εν γένει με οποιονδήποτε τρόπο από το να ενεργήσει ελεύθερα στο πλαίσιο των καθηκόντων του, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή εξήντα χιλιάδων (60.000) ευρώ τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο πέντε (5), τουλάχιστον, ετών.

2. Σε περίπτωση κατά την οποία ασκηθεί βία, υπό μορφή σωματικής βλάβης ή τρομοκρατικής ενέργειας κατά διαιτητών ή μελών Δ.Σ. Π.Α.Ε. ή μετόχων εκτός γηπέδου και διαπιστωθεί η συμμετοχή μέλους Δ.Σ. Π.Α.Ε. ή μετόχου ή εντεταλμένου οργάνου με τη μορφή ηθικού ή φυσικού αυτουργού, το φυσικό πρόσωπο τιμωρείται με ισόβια απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα.

3. Ιδιαίτερα σοβαρή και επιβαρυντική περίπτωση θεωρείται ο τραυματισμός διαιτητών, βοηθών διαιτητών, παρατηρητών, βοηθών παρατηρητών και ιατρών αγώνων εντός του γηπέδου από αξιωματούχους ομάδων, ποδοσφαιριστές ή οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο με εντεταλμένη από την ομάδα υπηρεσία στον χώρο αυτό.

4. Στις ως άνω περιπτώσεις των παραγράφων 1, 2 & 3, εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται, ανάλογα με τη βαρύτητα του παραπτώματος, οι ποινές:

α) διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές,
β) διεξαγωγής αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο,
γ) υποβιβασμός ομάδας.

5. Οποιοσδήποτε θεατής που διαπράττει τα παραπτώματα που καθορίζονται στην παρ. 1 του παρόντος άρθρου, θα τιμωρείται με ποινή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα για πέντε (5) έτη τουλάχιστον
».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς θα παίξουν τη Δευτέρα; Ασχημα νέα για ΠΑΟ, πόσα είναι τα νέα κρούσματα - Ενημέρωσε ήδη τη Λίγκα! (Vid)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags