Για τον «βιονικό» Ιρανό μπακ της ΑΕΚ, τις τρομακτικές φετινές επιδόσεις του και το νέο συμβόλαιο που κέρδισε με το σπαθί του, γράφει ο Νίκος Τζαλίδης.

Το σλόγκαν «ήταν δίκαιο, έγινε πράξη» για την ανανέωση του Εχσάν Χατζισαφί κυριαρχεί παντού και όχι άδικα μετά τα ευχάριστα και τις χθεσινές υπογραφές. Αυτονόητα η ΑΕΚ, του προσέφερε νέο συμβόλαιο και πολύ συνειδητά ο ίδιος ο Ιρανός, παρά τις μεγάλες οικονομικά προτάσεις που είχε από ομάδες της πατρίδας του και το Κατάρ, είπε το «ναι» και παραμένει στη Νέα Φιλαδέλφεια, κάνοντας ευτυχισμένο τον Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος βλέπει έναν από τους πιο πιστούς «στρατιώτες» του, να μένουν στην ομάδα εν όψει (και) της επόμενης σεζόν!

Κάνοντας ένα… flash back πίσω στον χρόνο, η ΑΕΚ ξεκινούσε με τον Μοχαμάντι μπροστά από τον Χατζισαφί στη θέση του αριστερού άκρου, αλλά ο τραυματισμός του πρώτου στο Μουντιάλ και ο μεγάλος χρόνος που χρειάστηκε για την επάνοδο του, μονιμοποίησε στην ενδεκάδα τον δεύτερο που επομίσθηκε το βάρος της αριστερής πτέρυγας σχεδόν στον απόλυτο βαθμό και τα πήγε περίφημα.

 

Τι σημαίνει στον απόλυτο βαθμό; Από τον Δεκέμβρη και μετά, με τον Μοχαμάντι στα πιτς, ο Χατζισαφί παίζει εικοσιπέντε παιχνίδια, εκ των οποίων τα εικοσιδύο 90λεπτα και έχοντας οκτώ 90λεπτα σερί στα πλέι-οφ (!) παίρνοντας ανάσες μόνο στο παιχνίδι με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό.  Πραγματικά εντυπωσιακό για έναν αθλητή που είναι 33 ετών αλλά υπόδειγμα επαγγελματία και μοιάζει «βιονικός». Έναν αθλητή κόσμημα, παράδειγμα προς μίμηση εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων που με την αυταπάρνηση του, έδωσε πολλά φέτος και το κλαμπ τον αντάμειψε με συμβόλαιο διετίας (1 συν 1) δείχνοντας τον απεριόριστο σεβασμό που υπάρχει προς το πρόσωπο του…

Αν το δούμε καθαρά αγωνιστικά, ο Χατζισαφί φέτος δεν παίζει τη θέση αλλά τη… διδάσκει! Πέραν από τους τρομακτικούς αριθμούς του, σε μια θέση που οι απαιτήσεις είναι μεγάλες και γίνονται ακόμα μεγαλύτερες από τον τρόπο που παίζει η ΑΕΚ του Αλμέιδα, ο Χατζισαφί βγάζει μια απίστευτη ισορροπία και σταθερότητα μεταξύ των ανασταλτικών και επιθετικών καθηκόντων του, που πραγματικά εντυπωσιάζει. Έχοντας πολύ ενεργό ρόλο στο επιθετικό κομμάτι ανάπτυξης και συμμετοχή στο passing-game, όταν η ομάδα επιχειρεί από αριστερά, μπορεί ταυτόχρονα και ελέγχει στον τέλειο βαθμό τον χώρο ευθύνης του αμυντικά. Σε τέτοιον βαθμό μάλιστα, που είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που έχει βρεθεί εκτεθειμένος με αντίπαλο στην πλάτη του.

Όλο αυτό βέβαια, είναι αποτέλεσμα εμπειρίας, ποιότητας και θέλησης. Τρία χαρακτηριστικά που οδηγούν φέτος τον Χατζισαφί σε μια από τις καλύτερες και πιο γεμάτες χρονιές της καριέρας του. Η οποία κλείνει για τον ίδιο με νέο συμβόλαιο το οποίο κέρδισε με το σπαθί του, την κατάκτηση του πρωταθλήματος και με έναν τελικό Κυπέλλου μπροστά να περιμένει, όπου και πάλι η αριστερή πλευρά θα λέει το όνομα του και ο ίδιος θα καταγράφει συνολικά την 34η συμμετοχή του φέτος με την φανέλα της ΑΕΚ!

 

ΠΗΓΗ: aek365.com