Facebook Pixel Super League: Πινέδα και 4 μεταγραφές βασικών ο Μελισσανίδης - "Έστεψε" πρωταθλήτρια την ΑΕΚ ο... συνταξιούχος Ανιγκό!
Ποδόσφαιρο
| 2023-05-15 20:00:00

Πινέδα και 4 μεταγραφές βασικών ο Μελισσανίδης - "Έστεψε" πρωταθλήτρια την ΑΕΚ ο... συνταξιούχος Ανιγκό!

του Ευάγγελου Μίχου
Πινέδα και 4 μεταγραφές βασικών ο Μελισσανίδης - "Έστεψε" πρωταθλήτρια την ΑΕΚ ο... συνταξιούχος Ανιγκό!

Γιατί ο Ολυμπιακός θα ήταν εύκολα 2ος και το μάθημα για του χρόνου. Πώς ο Ματίας Αλμέιδα κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να αλλάξει την Ένωση, οι μεταγραφές που χρειάζεται το καλοκαίρι και η ποδοσφαιρική λογική που πρέπει να επανέλθει στο Λιμάνι.

Super League: Το πρωτάθλημα είχε τελειώσει την προτελευταία αγωνιστική των play offs, χθες ήταν για πανηγυρισμούς/φιέστα/πάρτι (ΑΕΚ), "σφυγμομετρήσεις" (Γιοβάνοβιτς/Παναθηναϊκός) και για... επιβεβαιώσεις (Ολυμπιακός - 3η θέση/σχήμα με 3 χαφ που έφερε 7 βαθμούς με μηδέν παθητικό γκολ σε 3 σερί ντέρμπι)...

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: αποδίδει πλήρως όχι μόνο δικαιοσύνη αλλά και την ποδοσφαιρική...αξιοσύνη ότι η ΑΕΚ το πήρε με 5 και όχι με 1 ή 2 βαθμούς διαφορά, όπως προέβλεπαν πολλοί (μεταξύ των οποίων και ο Αλμέϊδα). Το ποδόσφαιρο δεν είναι πάντα δίκαιο αλλά στο φινάλε της φετινής Super League επιβραβεύτηκε - "πριμοδοτήθηκε" από... όλους (ακόμη κι από το... σύμπαν), η ομάδα που με διαφορά έπαιξε το καλύτερο/πιο σύγχρονο ποδόσφαιρο και ήταν η καλύτερη του πρωταθλήματος!

ΜΑΤΙΑΣ ΑΛΜΕΙΔΑ: μπορεί να είναι... κλισέ αλλά αποτυπώνει στο 100% την αλήθεια/πραγματικότητα πως στην νέα πρωταθλήτρια ο ΜVP είναι όλο το...γκρουπ! Δηλαδή ο Αργεντινός κόουτς/δημιουργός της!! Γιατί όλο αυτό ήταν ... ΌΛΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ!!! Το σημαντικότερο: μετά από πολλά χρόνια ήρθε επιτέλους στην Super League ένας προπονητής που εκτός από προσωπικότητα, καλός, συναισθηματικός/παθιασμένος, έξυπνος είχε το όραμα και την τεχνογνωσία να εφαρμόσει σύγχρονες ποδοσφαιρικές "τεχνικές"! Το ποδόσφαιρο του Αλμέϊδα ήταν όντως ... ευρωπαϊκό/αθλητικό και πολύ πάνω από το μέσο όρο που παίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στο δια ταύτα ο "Πελάδο" είχε μια φρέσκια συνταγή επιτυχίας ενώ ασφαλώς βοηθήθηκε ή και "προστατεύτηκε" (από Μελισσανίδη/"Αγια Σοφία", ρόστερ κ.α.) για να εφαρμοστεί.

ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ: το ζητούμενο βέβαια πλέον είναι η επόμενη ημέρα, γιατί η ΑΕΚ που θα παίζει του χρόνου και στην Ευρώπη, αν θέλει να αντέξει/ανταπεξέλθει και να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο κάνοντας πορείες, θα πρέπει ο ιδιοκτήτης/διοικητικός ηγέτης της να επενδύσει ξανά, με σημαντικά ποσά και δυνατές μεταγραφές στο πρότζεκτ Αλμέϊδα. Να κρατήσει δηλαδή τον Πινέδα και να κάνει άλλες 3/4 στοχευμένες προθήκες βασικών. Την προηγούμενη φορά που η ΑΕΚ πήρε το πρωτάθλημα, το όχι και τόσο μακρινό 2018, ο Μελισσανίδης δεν είχε επενδύσει σε εκείνη την ομάδα (ουσιαστικά την διέλυσε). Τώρα όμως, υπάρχει ο Αλμέϊδα και η "Αγία Σοφία"...

ΠΙΝΕΔΑ: αν ένας παίκτης αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την ΑΕΚ σε όλο το πρωτάθλημα, δηλαδή και στην κανονική διάρκεια και στα paly offs, αυτός ήταν ΜΟΝΟ ο Μουντιαλικός Μεξικάνος "υδραυλικός"!! Λόγω της ποιότητας/κλάσης του, της τεχνικής/αθλητικότητας του, της σταθερότητας/συνέπειας του στην απόδοση, της προσφοράς του σε όλους τους τομείς (γκολ - ασίστ - ένταση - press/repress), της πολυθεσιτηκότητας του (στον "τελικό" της Λεωφόρου, παρότι με ίωση και θλάση, έκανε την διαφορά ως δεξιός μπακ!) και της τρομερής σχέσης του με τον κόουτς. Μην ξεχνάμε πως χωρίς τον Αλμέϊδα, ο Ορμπελίν Πινέδα ποτέ δεν θα είχε έρθει στην Ελλάδα και την ΑΕΚ ενώ πιθανότατα δεν θα ήταν και τόσο αξιόπιστος/απέδιδε σε τόσο υψηλά επίπεδα!!

 

ΑΕΚ: αν πρέπει να σταθώ σε κάποια επιπλέον ονόματα παικτών θα έλεγα το δίδυμο Λιβάι Γκαρσία/Αραούχο μαζί με τον Γκατσίνοβιτς στην κανονική διάρκεια και τον Τσούμπερ στα play offs. Ειδικότερα για τον Λιβάι Γκαρσία, να επισημάνω πως στα play offs δεν επανήλθε στις... υψηλές πτήσεις της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Δεν ήταν ο ίδιος φορ και κυρίως σε αυτές τις 10 αγωνιστικές "καταρρίφθηκε" αυτό που λέγαμε/ίσχυε πως ο Λιβάι Γκαρσία ήταν ο μοναδικός αναντικατάστατος στο ρόστερ του Αλμέϊδα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ/1: είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει αποδείχθηκε ο απόλυτος ρυθμιστής του τίτλου, εμμέσως αυτός "έστεψε" πρωταθλήτρια την ΑΕΚ! Όχι όμως, μόνο επειδή κέρδισε τον Παναθηναϊκό στο "Καραϊσκάκης" αλλά κυρίως γιατί στο ίδιο γήπεδο, στο προηγούμενο ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ, της είχε δώσει το ματς και την νίκη στο πιάτο κατεβάζοντας το... γνωστό σχήμα παραλογισμού με τα 3 "10άρια". Ουσιαστικά δηλαδή ο Ολυμπιακός στα δυο αυτά εντός έδρας ντέρμπι έδωσε αέρα 6 βαθμών στην ΑΕΚ έναντι του Παναθηναϊκού!!!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ/2: όταν ο "συνταξιούχος" προπονητής Ανιγκό αποφάσισε να κάνει τα βασικά και να θυμηθεί την ... 3άδα του Μαρτίνς στα χαφ (δηλαδή με 3 κανονικά χαφ, τους Εμβιλά-Σαμασέκου-Χουάνγκ), ο Ολυμπιακός κέρδισε στην Τούμπα, τον Παναθηναϊκό ενώ μπορούσε να κερδίσει ξανά και στην Νέα Φιλαδέλφεια. Συμπέρασμα για όλη την σεζόν: αν είχε επικρατήσει η ποδοσφαιρική λογική στον Ολυμπιακό από τον Αύγουστο, σήμερα θα ήταν σε πολύ καλύτερη μοίρα και σίγουρα δεύτερος!! Μένει τώρα και ενόψει της ερχόμενης σεζόν, να δούμε αν στον "ερυθρόλευκο" Οργανισμό πήραν το...μάθημα τους και θα καταφέρουν να δουν την φετινή "μεγάλη εικόνα"...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φοβούνται τη… δυναστεία ΑΕΚ και τον "καταδικασμένο" Ολυμπιακό στον ΠΑΟ - "Μήνυμα" Λουτσέσκου σε Σαββίδη

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags