Ο Αμπέλ Φερέιρα εξελίσσεται σε σημαίνουσα προπονητική μορφή στη Βραζιλία και τα τελευταία δημοσιεύματα των ΜΜΕ της χώρας τον θέλουν ακόμα και υποψήφιο για να αναλάβει τον πάγκο της εθνικής ομάδας, ο οποίος παραμένει κενός ύστερα από την αποχώρηση του Τίτε.

Ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ και νυν της Παλμέιρας αποτελεί το plan b της ομοσπονδίας σύμφωνα με το ESPN, μαζί με τον Φερνάντο Ντινίζ της Φλουμινένσε.

Ο πρώτος στόχος παραμένει ο Κάρλο Αντσελότι, όμως ο χρόνος πιέζει και αν μέχρι την επόμενη εβδομάδα ο τεχνικός της Ρεάλ δεν δώσει καταφατική απάντηση, τότε η CBF θα κινηθεί για εναλλακτικές επιλογές.

Ο Φερέιρα μετράει μεταξύ άλλων δύο σερί Copa Libertadores στον πάγκο της "βερντάο" και γι' αυτό βρίσκεται στα ραντάρ και κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων όπως η Παρί.

Αν πάντως δεν προχωρήσει ούτε το plan b της ομοσπονδίας, ένας άλλος Πορτογάλος που εργάστηκε πρόσφατα στο Brasileirao βρίσκεται στα κιτάπια της ως plan C, ο Ζόρζε Ζεζούς, ο οποίος βρίσκεται στο τέλος του συμβολαίου του με τη Φενέρμπαχτσε.