ΠΑΟΚ: Εχοντας την ταμπέλα του παίκτη-αποκάλυψη της χρονιάς, είναι λογικό ο Γιάννης Κωνσταντέλιας να βρεθεί στο προσκήνιο του μεταγραφικού ενδιαφέροντος ευρωπαϊκών συλλόγων αυτό το καλοκαίρι. 

Ήδη, μάλιστα, η φημολογία για αναθέρμανση του ενδιαφέροντος της Σάλτσμπουργκ για τον Βολιώτη μεσοεπιθετικό (είχε κάνει κρούση τον Δεκέμβριο με ένα ποσό που έφτανε και τα 12 εκατομμύρια) υπάρχει πολύ έντονη τα δύο τελευταία 24ωρα και και η αλήθεια είναι ότι υπάρχει βάση γι΄ αυτή. 

Τι ισχύει στην πράξη; Σύμφωνα με τις πληροφορίες του metrosport.gr, πολύ πρόσφατα, για τον «Ντέλια», μέσω ατζέντη-και όχι με την μορφή επίσημης πρότασης-μεταφέρθηκε στον ΠΑΟΚ κρούση της αυστριακής ομάδας που εμφανιζόταν να θέλει να προσφέρει 8,5 εκατομμύρια ευρώ (προφανώς και κάποιο ποσοστό μεταπώλησης) για να αγοράσει τα δικαιώματα του παίκτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του metrosport.gr, υπάρχει ενδιαφέρον, που όμως δεν έχει εκδηλωθεί ακόμη, και από άλλες ομάδες και πολύ πιθανό ανάλογες κρούσεις να γίνουν και το επόμενο διάστημα.

Πώς αντέδρασε ο ΠΑΟΚ στο πρώτο μήνυμα ενδιαφέροντος

Ο ΠΑΟΚ έστειλε μήνυμα ότι δεν συζητά χαμηλές προσφορές και θα μπορούσε να μπει σε σοβαρη συζήτηση για τη μεταγραφή του Κωνσταντέλια μόνο αν υπάρχουν προτάσεις που προσεγγίζουν την αντικειμενική αξία του ποδοσφαιριστή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του metrosport.gr, μία βάση σοβαρής συζήτησης για πώληση του «Ντέλια», θα μπορούσε να είναι με 15 εκατομμύρια και άνω και ένα αξιόλογο ποσοστό μεταπώλησης.

Η ξεκάθαρη στάση του παίκτη

Οπως πολλές φορές συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, υπήρξε και φημολογία που ήθελε τον Κωνσταντέλια να τα έχει βρει με την Σάλτσμπουργκ και να περιμένει το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης της Red Bull με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Κάτι τέτοιο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αφού ο παίκτης και η οικογένεια του τηρούν μία ξεκάθαρη στάση απέναντι στον ΠΑΟΚ: Θα μπορούσε να μπει σε συζητήσεις μόνο αν ο ΠΑΟΚ συμφωνούσε με κάποια ομάδα για την πώλησή του και σε καμία περίπτωση δεν θα διακινδύνευε να χαλάσει την σχέση του με τον Δικέφαλο που για τον «Ντέλια» και τους δικούς του ανθρώπους είναι η δεύτερη οικογένειά του.

Ο ΠΑΟΚ επένδυσε στον 20χρονο άσο όταν ήταν μικρό παιδί φέρνοντας όλη την οικογένειά του στην Θεσσαλονίκη και προσφέροντας και θέση εργασίας στον πατέρα του, Βασίλη και αυτό είναι κάτι που όλα τα μέλη της οικογένειας εκτιμούν απεριόριστα.

Γι’ αυτό και στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα, ότι το μέλλον του Κωνσταντέλια θα αποφασιστεί από κοινού με τον ΠΑΟΚ και πώς στην παρούσα φάση το μυαλό του είναι απόλυτα προσηλωμένο στην επόμενη σεζόν και το πώς θα βοηθήσει την ομάδα να πετύχει τους στόχους της.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στο γεγονός ότι-ανεπίσημα-πριν λίγες μέρες η Σάλτσμπουργκ πρόσφερε 8,5 εκατομμύρια και τον περασμένο Ιανουάριο έφτασε στα 12, ίσως έχει να κάνει και με το γεγονός ότι το περασμένο Ιανουάριο απέκτησε έναντι 7 εκατομμυρίων ευρώ τον 19χρονο Ισραηλινό, Οσκαρ Γκουγκ με παρόμοια χαρακτηριστικά σε σχέση με τον «Ντέλια».

Πηγή: metrosport.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φέρνει... Ελ Καντουρί με 1 εκατομμύριο ο ΠΑΟ - "Δεν είναι αντι-Κουρμπέλης, πιο πολύ για 10αρι" (ΒΙΝΤΕΟ)