Facebook Pixel ΑΕΚ: Μεταγραφή έκπληξη στην ΑΕΚ - "Καβούριας ο πρόεδρος, αλλά δίνει το 1.5 εκατ." - Αλλάζουν τα σχέδια Αλμέιδα!
Ποδόσφαιρο
| 2023-06-18 18:35:00

Μεταγραφή έκπληξη στην ΑΕΚ - "Καβούριας ο πρόεδρος, αλλά δίνει το 1.5 εκατ." - Αλλάζουν τα σχέδια Αλμέιδα!

του Γιώργου Θεοδωράκη

Έντονη φημολογία τις τελευταίες ώρες για μία συμφωνία που θα ανατρέψει τα πλάνα του Αργεντινού προπονητή και θα... υποχρεώσει τους Κιτρινόμαυρους να βγουν ξανά στην αγορά για παίκτη.

ΑΕΚ - Τζιμπρίλ Σιντιμπέ: Σε πανηγυρικό κλίμα είχε έρθει στην Ελλάδα το περιασμένο φθινόπωρο ο 30χρονος διεθνής Γάλλος δεξιός οπισθοφύλακας, που είχε μείνει ελεύθερος από τη Μονακό και η αξία του στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο, τον Σεπτέμβρη του 2022, ήταν στα 8 εκατ. ευρώ.

Παρ' όλα αυτά είχε χρειαστεί κάμποσο χρόνο για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο, στη συνέχεια είχε και κάποια θέματα τραυματισμών, σε κάθε περίπτωση δεν θεωρήθηκε (και δεν έγινε!) ποτέ ο βασικός δεξιός μπακ της Ένωσης.

Συνολικά είχε 17 συμμετοχές και 3 ασίστ, με τον Ρότα να είναι μόνιμα μπροστά του στη διάρκεια της σεζόν. Αυτό μειώνει την αξία του Σιντιμπέ ή το καλό του όνομα στη Γαλλία; Ούτε κατά διάνοια, αν και τη φετινή αγωνιστική περίοδο η αξία του έχει κατρακυλήσει στα 2,5 εκατ. ευρώ, δηλαδή έχει χάσει σχεδόν το 70% σε σχέση με τον Σεπτέμβρη του 2022.

Εντούτοις, υπάρχει η πληροφορία από τη Γαλλία ότι η Χάβρη ενδιαφέρεται για την απόκτησή του, καθώς φέτος κέρδισε την άνοδό της στη μεγάλη κατηγορία τού γαλλικού ποδοσφαίρου και, μοιραία, θέλει να αποκτήσει παίκτες με εκτόπισμα, εμπειρία, που θα τη βοηθήσουν να σώσει εύκολα και νωρίς την κατηγορία. 

Για την ώρα δεν υπάρχει κάτι παραπάνω για να πούμε, δεδομένου ότι ο παίκτης έχει συμβόλαιο με την ΑΕΚ και το κασέ του είναι στις 650.000 ευρώ - Άρα δεν είναι κάποιο συμβόλαιο που θέλει να ξεφορτωθεί ως πολύ υψηλό η Ένωση. Αλλά, από την άλλη πλευρά, δεν είναι9 κάποιο συμβόλαιο που δεν μπορεί να "σηκώσει" η Χάβρη.

"Δεν χάνει την αξία του ο Σιντιμπέ - Καβούριας ο πρόεδρος - Δίνει 1-1,5 εκατ. ευρώ για να τον πάρει"

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Μιχάλη Σινάκο, που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στη Γαλλία, προκειμένου να μιλήσουμε για τον Σιντιμπέ και το ενδιαφέρον της Χάβρης και, κυρίως, αν μπορεί να δώσει ένα σεβαστό ποσό για την απόκτησή του.

Έχει ήδη έναν δεξιό μπακ για βασικό η Χάβρη, αλλά ίσως να θέλει να δώσει βάθος στο ρόστερ της τώρα που ανέβηκε κατηγορία. Έχει λογική να ψάχνει έναν πιο έμπειρο παίκτη και η περίπτωση του Σιντιμπέ δεν είναι κακή", σχολιασε αρχικά ο καλός συνάδελφος και πρόσθεσε:

"Παγκόσμιος πρωταθλητής είναι με τη Γαλλία, δεν χάνει την αξία του. Έχει καλό ονοματάκι. Επίσης η Χάβρη πίσω δεν έχει εμπειρία, μπορεί να προσφέρει με πολλούς τρόπους δηλαδή ο Σισέ".

Ο Σιντιμπέ έχει συμβόλαιο σε ισχύ με την ΑΕΚ, η ομάδα δεν καίγεται για να τον δώσει, ποιο μπορεί να είναι το ύψος από το οικονομικό κίνητρο, ποια προσφορά μπορεί να καταθέσει δηλαδή η Χάβρη;

"Επειδή ανέβηκε κατηγορία θα δώσει λεφτά και θα βάλει το χέρι στην τσέπη, έχει ενθουσιασμό, ο πρόεδρος πρέπει να κάνει κινήσεις. Βέβαια είναι λίγο καβούριας, αλλά ανέβηκε η ομάδα γιατί του βγήκε η χρονιά και είναι υποχρεωμένος κάτι να κάνει. Ο Σιντιμπέ παλεύεται ως τέτοια περίπτωση. Μπορεί να δώσει 1 - 1,5 εκατ. ευρώ για μπακ, δεδομένα θα επενδύσουν σε παίκτες. Υποχρεωμένη είναι να το κάνει, έχει και πάρα πολλά χρόνια να ανέβει, δεν γίνεται να μην φέρει παίκτες. Αλλά δεν ξέρω σίγουρα αν ένας από αυτούς θα είναι ο Σιντιμπέ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Φορ... Λουκάκου για ΑΕΚ - Ταιριάζει στην 11αδα του Αλμέιδα, έρχεται με συμβόλαιο εκατομμυρίου" (Vid)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags