Facebook Pixel ΑΕΚ: Ένα… έντομο που αρέσει στην ΑΕΚ - Τα 4.6 εκατ. για Πάλμα και η... απογείωση με τον Ολυμπιακό (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2023-06-24 19:30:00

Ένα… έντομο που αρέσει στην ΑΕΚ - Τα 4.6 εκατ. για Πάλμα και η... απογείωση με τον Ολυμπιακό (Vid)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη

Το επίτευγμα με Ολυμπιακό, οι καταπληκτικές διαγώνιες μπαλιές και η ανάγκη βελτίωσης στο μεσοαμυντικό κομμάτι και στο επικοινωνιακό.

Ο Λουίς Πάλμα είναι ένα από τα πιο καυτά ονόματα της μεταγραφικής περιόδου που παίζουν στην ελληνική αγορά αυτό το καλοκαίρι, με την ΑΕΚ να έχει παίζει πιο δυνατά στην υπόθεση, αν και το περασμένο καλοκαίρι είχε ακουστεί, ότι τον κοίταζε ο Ολυμπιακός με εισήγηση του Αλεχάντρο ντε Μπαρτόλο, μία εποχή που ο Άρης απέρριψε πρόταση ύψους 2 εκατ.Ευρώ από ομάδα του MLS.

Ο Άρης απέκτησε τον ποδοσφαιριστή (ένα ποσοστό του παίκτη έχει ο μάνατζέρ του, Πάουλο Ερνάντες) το δεύτερο μισό της σεζόν 2021-2022, με τον Χερμάν Μπούργος στον πάγκο της ομάδας, πληρώνοντας ένα ποσό της τάξης των 225.000 Ευρώ στη Βίντα της Ονδούρας (ήταν το ακριβότερο ντιλ στην ιστορία του συγκεκριμένου συλλόγου), έχοντας ως παρακατήθηκη, ότι ψηφίστηκε κορυφαίος νέος παίκτης στο πρωτάθλημα της χώρας του με ποσοστό 59% για το έτος 2021. Ο ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιου του 2026, σε μία προσπάθεια της ομάδας της Θεσσαλονίκης να αποκτήσει εξελίξιμους παίκτες που έχουν διάθεση να διακριθούν.

Ταχύτητα, εξυπνάδα, στημένα και δύο γκολ στην ΑΕΚ

Βέβαια το πέρασμα από το ημιεπαγγελματικό πρωτάθλημα της Ονδούρας στην Ευρώπη και την ελληνική Super League δεν ήταν εύκολο για τον ίδιο, αν και έδειχνε, ότι μπορεί να κάνει (και έκανε φέτος) τη διαφορά.

Ο «Bicho», δηλαδή… έντομο, όπως ήταν το παρατσούκλι του στην Ονδούρα, αγωνίζεται κυρίως ως αριστερός φουνταριστός, μπορεί να παίξει «10αρι» και ως «ψεύτικο εννιάρι». Ο Μπούργος αναγνωρίζοντας τον φευγάτο ποδοσφαιρικό του χαρακτήρα και την εκρηκτικότητά του, τον έβαλε δεύτερο επιθετικό με ελευθερία κινήσεων και τερμάτισε τη σεζόν με 11 συμμετοχές, 2 γκολ και τα δύο στα ματς των πλέι οφ με την ΑΕΚ, στα οποία ο Άρης επικράτησε 2-1 και 3-2.

Την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 ξεδιπλώθηκε περισσότερο το ταλέντο του. Έδειξε, ότι διαθέτει εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Παίζοντας ως δίδυμο μαζί με τον Γκρέι στην κορυφή της επίθεσης. Είναι καλός εκτελεστής, ο οποίος μπορεί να παίξει το κάθετο παιχνίδι και να δημιουργήσει καταστάσεις, εκμεταλλευόμενος κενούς χώρους με την ταχύτητα και την οξυδέρκεια που τον διακρίνει. Εκτός ότι είναι ένα εξτρέμ που μπορεί και θέλει να πατά περιοχή, έχει πολύ καλά στημένα.

Το επίτευγμα με Ολυμπιακό

Ήταν ο άνθρωπος που αναλάμβανε τις εκτελέσεις σε όλες τις στατικές φάσεις. Μάλιστα στην αναμέτρηση της 6ης αγωνιστικής των πλέι οφ, με τον Ολυμπιακό στη Θεσσαλονίκη, όπου ο Άρης επικράτησε 2-1, χρίστηκε σκόρερ σημειώνοντας γκολ με απευθείας εκτέλεση κόρνερ. Έτσι έγινε ο 65ος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Super League/Α’ Εθνικής που το καταφέρνει και ο τέταρτος για τον Άρη, μετά τους Μουφίτ Καλλιοντζή, Μανώλη Κεραμιδά και Νίκολα Νίκιτς.

 Έτσι τη σεζόν που μας πέρασε, κατέγραψε 36 συμμετοχές, με 13 γκολ και 8 ασίστ. Ήταν η καλύτερη σεζόν της καριέρας του, καθώς όπως έχει παραδεχτεί και ο ίδιος πειθάρχησε στον εαυτό του, συγκεντρώθηκε και επέβαλλε περισσότερο επαγγελματικές συνήθειες στον εαυτό του, μετά από μία χρονιά που είχε έναν τραυματισμό (κάκωση δεξιάς ποδοκνημικής) που τον άφησε εκτός (από τέλη Δεκεμβρίου μέχρι αρχές Φεβρουαρίου), ήθελε λίγο χρόνο να βρει τα πατήματά του, όταν επέστρεψε, στα πλέι οφ όμως έβγαλε φωτιές.             

Καλός στα στημένα, αλλά τακτικά άναρχος

Ωστόσο απαιτείται να βελτιωθεί, αν θέλει να πάρει μεταγραφή σε ομάδα που πρωταγωνιστεί, όπως η ΑΕΚ.  Πρέπει να τελειοποιήσει, δηλαδή, τα καλά στοιχεία του και να εμπλουτίσει με περισσότερα χαρακτηριστικά το παιχνίδι του.

Ο Πάλμα μπορεί να βγάλει καταπληκτικές μεγάλες μπαλιές, διαγώνιες, αλλά δεν είναι παίκτης ανώτερος του Ελίασον ή του Αραούχο. Το δυνατό  σημείο του Πάλμα είναι η εκτελεστική του ικανότητα, τα χτυπήματά του από στατικές φάσεις. Αλλά όσοι τον έχουν δει να αγωνίζεται στον Άρη συμφωνούν, ότι θέλει δουλειά στο μεσοαμυντικό κομμάτι, γιατί τακτικά είναι άναρχος. Να το πούμε με απλά λόγια; Δεν μαρκάρει.

Η δήλωση που ξεσήκωσε αντιδράσεις

Δουλειά χρειάζεται και σε επικοινωνιακό επίπεδο. Γιατί στα τέλη του περασμένου Μαΐου είχε προκαλέσει αντιδράσεις με μία δήλωση που είχε κάνει σε διαδικτυακή εκπομπή στην Ονδούρα, στην οποία υποστήριζε πως δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στον Άρη, παρότι έχει 3 ακόμα χρόνια συμβόλαιο και αποτελεί ίσως το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο της ομάδας του.

«Από το 1 έως το 100, θα αλλάξεις ομάδα;», ρωτήθηκε συγκεκριμένα και εκείνος απάντησε: «1000», ενώ αποκάλυψε και προτιμήσεις για πρωταθλήματα, όπως το Βέλγιο, την Ισπανία, την Αγγλία, τη Σκωτία, την Ολλανδία. Εξαιτίας του αρνητικού κλίματος που δημιουργήθηκε στον οργανισμό του Άρη, ο Πάλμα έκανε διευκρινιστική δήλωση, στην οποία υποστήριξε, ότι παρεξήγησαν τα λεγόμενά του και εξήγησε, ότι μιλούσε μελλοντικά.

Ενδιαφέρον από εξωτερικό και Ελλάδα

Γύρω από το όνομά του έχουν υπάρξει αναφορές περί ενδιαφέροντος ομάδων από το εξωτερικό, όπως Ντιναμό Κιέβου, Άντερλεχτ, Ρέιντζερς, Γάνδη, Μπέρνλι και Λιντς. Οι Σκωτσέζοι όμως είναι αυτοί που έδειξαν μεγαλύτερη θερμότητα. Το ρεπορτάζ αναφέρει, ότι κατέθεσαν προσφορά ύψους 4 εκατ.λιρών (δηλαδή 4.682.808 Ευρώ), ο Καρυπίδης όμως ζητούσε αρχικά 5 εκατ. Ευρώ ακατέβατα και εκεί είναι η δυσκολία της υπόθεσης για την ΑΕΚ ή όποια άλλη ομάδα από την Ελλάδα προσπαθήσει να τον αποκτήσει. Γιατί και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής έχει παραδεχτεί σε δηλώσεις του ότι υπάρχει ενδιαφέρον ελληνικών ομάδων και όχι μόνο μιας ομάδας.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί, ότι η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο εκτινάχθηκε από τότε που ήρθε στον Άρη. Από τις 450.000 Ευρώ τον Ιανουάριο του 2022 που ήρθε στην Ελλάδα βρίσκεται στα 2,5 εκατ.Ευρώ σήμερα, σύμφωνα με του transfermarkt

Ο ίδιος θεωρεί, ότι στη χώρα μας έχει ωριμάσει πολύ και μπορεί να αλλάξει ομάδα, αν και όλα δείχνουν, ότι θα είναι παρών στα ευρωπαϊκά ματς του Άρη για τα προκριματικά του Conference League.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags