Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Λεγεωνάριος για την άμυνα του ΠΑΟ! Ομάδα από Μπουντεσλίγκα έσκαγε 3 εκατ.Ευρώ - Συμπαίκτης με ΠΑΟΚτσή
Ποδόσφαιρο
| 2023-06-24 14:30:00

Λεγεωνάριος για την άμυνα του ΠΑΟ! Ομάδα από Μπουντεσλίγκα έσκαγε 3 εκατ. - Συμπαίκτης με ΠΑΟΚτσή

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Λεγεωνάριος για την άμυνα του ΠΑΟ! Ομάδα από Μπουντεσλίγκα έσκαγε 3 εκατ. - Συμπαίκτης με ΠΑΟΚτσή

Από τα 16 του βρέθηκε στην Αγγλία! Στέριωσε τα τελευταία τρία χρόνια στη Μπουντεσλίγκα 2.

Ο Κρίστοφ Κλάρερ, ο οποίος βρίσκεται σε περίοπτη θέση στη λίστα του αμυντικού για την ενίσχυση του κέντρου της άμυνάς του, δεν ήταν ποτέ το σούπερ ταλέντο. Έτσι και αλλιώς ως αμυντικός δεν χρειαζόταν κάτι παραπάνω από καλά σωματικά χαρακτηριστικά (είναι 1,91 μ.), θέληση να δουλέψει, να εξελιχθεί περισσότερο, να κάνει τα επόμενα βήματα και να βρει το νόημα της ζωής του μέσα από το ποδόσφαιρο. Εξάλλου από την ηλικία των 16 βρέθηκε στην Αγγλία, προκειμένου να ενταχθεί στις Ακαδημίες της Σαουθάμπτον, αφού πρώτα είχε μάθει τα πρώτα μυστικά της μπάλας στην τοπική ομάδα της γενέτειράς του στο Μπούκχαϊμκίρχεν, μίας πόλης που βρίσκεται σε μία ειδυλλιακή περιοχή, ανάμεσα στους ποταμούς Μίχελμπαχ και Πέρσλινγκ, στο Ζανκτ-Πέλτεν Λαντ της Κάτω Αυστρίας.

Πέντε χρόνια, πριν πάρει μεταγραφή για το Νησί, είχε στις Υποδομές της Ραπίντ, με την οποία απέκτησε μία ιδιαίτερη σχέση, τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του. Ήταν μία πολύ σημαντική περίοδος για την ποδοσφαιρική του καριέρα, διότι μπόρεσε και δούλεψε με καλούς προπονητές.

Στη Σαουθάμπτον έμεινε για τρία χρόνια, τα οποία ήταν πολύ ξεχωριστά. Άλλη γλώσσα, άλλο ποδόσφαιρο, άλλη κουλτούρα, άλλες συνθήκες σε μία ομάδα που αγωνίζεται στην Πρέμιερ Λιγκ. Το 2020 επέστρεψε στην Αυστρία και έπαιξε ως δανεικός στη Ζαντκ Πέλτεν. Έμεινε ένα εξάμηνο, έπαιξε 14 ματς στη Μπουντεσλίγκα και είχε ένα γκολ και μία ασίστ . Ήταν το εισιτήριο για τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του. Όταν επέστρεψε στο Νησί, η Σαουθάμπτον τον πούλησε έναντι 400 χιλιάδων Ευρώ στη Φορτούνα Ντίζελντορφ.

Στην Zweite στέριωσε τα τελευταία τρία χρόνια και εξελίχθηκε αρκετά στο παιχνίδι του. Τη σεζόν 2020-2021 έπαιξε σε 17 ματς, το 2021-2022 έπαιξε τα διπλάσια (33), αλλά πέτυχε 3 γκολ, ενώ μοίρασε και μία ασίστ. Το παρθενικό του τέρμα με τη Φορτούνα ήταν στη νίκη με 3-1 επί της Καρλσρούης. Στο ίδιο ματς σκόραρε και ο Κάλεντ Νάρεϊ, τον οποίο είχε συμπαίκτη μέχρι τον Ιούλιο του 2022, μέχρι ο Γερμανός με ρίζες από το Τόγκο, να πάρει μεταγραφή στον ΠΑΟΚ. Την αγωνιστική περίοδο που μας πέρασε (2022-2023) σημείωσε τα ίδια στατιστικά (33), αλλά με ένα γκολ λιγότερο.

Απέδειξε, ότι έχει συνέχεια, συνέπεια και σταθερότητα. Δεν είναι τυχαίο, ότι τον περασμένο Δεκέμβριο, γράφτηκε, για τον… λεγεωνάριο του Ντίζελντορφ, ότι βρίσκεται στο στόχαστρο ομάδας από τη Μπουντεσλίγκα. Συγκεκριμένα στον γερμανικό Τύπο γράφτηκε ότι βρίσκεται στο στόχαστρο της Μάιντς, η οποία αναζητούσε στόπερ και ο Κλάρερ εξεταζόταν πολύ σοβαρά. Μάλιστα είχε γραφτεί, ότι η μεταγραφή θα κόστιζε 2 με 3 εκατομμύρια Ευρώ.

Τον συμβόλαιο του παίκτη λήγει τον Ιούνιο του 2024 και από τον Μάρτιο βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Φορτούνα για την πιθανότητα επέκτασης του συμβολαίου του. Ωστόσο, όσο δεν ανακοινώνεται η συμφωνία τόσο παραμένουν ρευστά τα πράγματα για το μέλλον του. Στα 23 του δηλώνει, ότι ως ποδοσφαιριστής προσπαθεί πάντα ώστε το επόμενο βήμα να είναι υψηλότερο. Η Αγγλική θα αποτελούσε ιδανική επιλογή για τον ίδιο, διότι του άρεσε πολύ η εμπειρία της Σαουθάμπτον. Ωστόσο νιώθει πολύ άνετα στη Φορτούνα και δεν τον χαλά η επιμήκυνση της παρουσίας του στο Ντίζελντορφ.

Ο Κλάρερ αγωνίζεται συνήθως ως αριστερό στόπερ. είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές της Αυστρίας και ονειρεύεται στην κλήση στην Ανδρών. 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τάσος Δώνης για μεγάλη ελληνική ομάδα - Ο Οζντόεφ... τελειώνει Ντάντας-Μπότο - 4 εκατ. για Παπανικολάου! 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags