Μία αποκάλυψη για τη διαιτησία και πώς θα λειτουργήσει στο άμεσο μέλλον στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έκανε ο Δημοσθένης Κουπτσίδης μιλώντας στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ.

Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Γρεβενών υποστήριξε, ότι η διαιτησία θα είναι υπό την αιγίδα της ΕΠΟ με τη συμμετοχή της λίγκας και του Υπουργείου, ενώ υποστήριξε, ότι επιστρέφουν οι Έλληνες διαιτητές με τη συμμετοχή ξένων στο VAR.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

Για τον τελικό Κυπέλλου: Nα αποφευχθούν οι αστοχίες όπως αυτή με τη διοργάνωση του κυπέλλου. Να οριστούν εναλλακτικές προτάσεις που να είναι δεσμευτικές. Δε μιλάμε για διπλό τελικό.

Για τη διαιτησία και τους νέους πίνακες: Να βελτιωθούν κάποια πράγματα που έχουν να κάνουν με τη διαιτησία. Όταν η ΕΠΟ πληρώνει και εγκρίνει συμβάσεις αξιωματούχων διαιτησίας να ζητα και μια αντικειμενικότητα και να μην υπάρχουν παράπονα. Η αξιολόγηση να είναι αντικειμενική. Όλα τα παράπονα των ομάδων αφορούσαν τη διαιτησία. Δεν θα ανακατευτεί η ΕΠΟ αλλά για να μην υπάρχουν γκρίζες ζώνες να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να επανέλθουμε στους Έλληνες διαιτητές. Θα θέσω θέμα της διαιτησίας. Κάποιοι δεν είναι αρεστοί, κάποιοι δεν είναι επιθυμητοί.

Για την επαγγελματική διαιτησία: Θα είναι υπο την αιγίδα της ΕΠΟ αλλά θα πρέπει να συμμετέχουν οι λίγκες και το υπουργείο, όλοι οι φορείς. Να είναι Έλληνες διαιτητές στο γήπεδο και ξένος στο VAR.

Για την ένωση διαιτητών: H ΕΠΟ δεν έχει θέμα για να υπάρχει η ένωση διαιτητών. Το ποιος θα είναι καθορίζεται από τους νόμους του κράτους και της πολιτείας. Όποιος και να 'ναι ο φορέας εμείς δεν έχουμε πρόβλημα.

Για το επεισόδιο που είχε με μέλος του ΔΣ της ΕΠΣ Αχαϊας (σ.σ. Κ. Ντάσιος): Η διοίκηση να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία. Γίνεται μπούλινγκ στο προσωπικό (σ.σ. της ΕΠΟ) από παράγοντες που βρίσκονται χωρίς λόγο στο εσωτερικό της ομοσπονδίας. Εξωθεσμικοί παράγοντες χωρίς ιδιότητα εισέρχονται στην ΕΠΟ. Εμείς δεν πάμε για να κάνουμε βόλτες. Περιμένω από τον πρόεδρο να πάρει μέτρα. Η ΕΠΟ δεν είναι τουριστικό κατάλυμα.

Για το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ: Θα μπορούσε να υπάρχει πιο διευρυμένο σύστημα. Πρέπει όμως να συνάδει με το καταστατικό της UEFA όπου κάθε ομοσπονδία έχει μία ψήφο. Θα μπορούσε να ψηφίζουν όλα τα μέλη των ΔΣ των ενώσεων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πριν λίγες ημέρες, στις 20 Ιουνίου 2023, ο Κουπτσίδης εξέφρασε την πρόθεση του να διεκδικήσει  τον Δήμο Γρεβενών στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του West και στον δημοσιογράφο, Δημήτρη Βακρατσά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπόσχεση Μελισσανίδη για 3 μεγάλες μεταγραφές-Η ΑΕΚ δίνει τα περισσότερα για Πινέδα-Με τόσα υπογράφει!