Ολυμπιακός: Μεγάλο ενδιαφέρον είχε η παρουσίαση των Αντόνιο Κορδόν και Ντιέγκο Μαρτίνεθ από τους Πειραιώτες, δεδομένου ότι από μόνη της η εμφάνιση του Βαγγέλη Μαρινάκη δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκδήλωση.

Ο διοικητικός ηγέτης τού Ολυμπιακού μίλησε στους δημοσιογράφους για πολλά και διάφορα, μερικά από τα οποία σταχυολογήσαμε και ζητήσαμε από τον συνάδελφο δημοσιογράφο Παναγιώτη Ραμαντάνη, που ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, να τα σχολιάσει στο sportdog.

"Για αυτό έκανε άνοιγμα για συμπαίκτη ο Μαρινάκης - Μόνο έτσι θα μεγαλώσει ο σύλλογος - Σε αυτούς τους παίκτες θα επενδύσει"

Ο Μαρινάκης μέσα σε έναν χρόνο έχει βάλει 36,5 εκατ. ευρώ στην ΠΑΕ. Μάλιστα έκανε άνοιγμα για συμπαίκτη, σε ΠΑΕ ή σε Ερασιτέχνη. Πώς το σχολιάζεις;

" Ο Ολυμπιακός δεν έχει τα απαραίτητα έσοδα που θα έπρεπε για να μπορέσει να καλύψει τα έξοδά του. Ο Μαρινάκης προχωράει σε μία τέτοια κίνηση (ΑΜΚ 15 εκατ. φέτος) προκειμένου να ενισχύσει την ομάδα και να πετύχει τους στόχους της. Το να βγαίνει στο champions league και να φτάνει στην κατάκτηση του double μόνο καλό κάνει στον σύλλογο που θέλει να επιστρέψει στις διακρίσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι έγινε κουβέντα και για παίκτες που θα έχουν αξία στο να πουληθούν μελλοντικά. Έτσι μόνο ένας σύλλογος από την Ελλάδα μπορεί να ζήσει και να μεγαλώσει σταδιακά".

Έγινε λόγος για ένα διαφορετικό τρόπο προσέγγισης στη μεταγραφική ενίσχυση: Θα έρθουν παίκτες ηλικίας 20-25 ετών και κάποιοι πιο μεγάλοι και έμπειροι. Στη ουσία ένα κάπως διαφορετικό πλάνο με ο,τι βλέπαμε μέχρι σήμερα

"Είναι λίγο η συνέχεια από το τέλος του πρώτου ερωτήματος. Αυτό που έλειπε πέρσι από τον Ολυμπιακό ήταν η αθλητικότητα. Θέλει παίκτες σε νεαρή ηλικία, με αντοχές. Εξάλλου για να παίξουν το ισπανικό μοντέλο ποδοσφαίρου με το πρέσινγκ είναι απαραίτητο. Ο Ολυμπιακός θέλει να γίνει και πάλι μια επιθετική ομάδα και όπως ανέφερα και πριν, να επενδύσει σε παίκτες".

"Θα έχει έτοιμη την ομάδα ο Κορδόν - Πέντε παίκτες πρώτης γραμμής στο ρόστερ - Εκεί θα ενισχυθεί"

Ο Κορδόν μίλησε για κινήσεις χωρίς βιασύνη, αν και κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι αυτό είναι που χρειάζεται ο Ολυμπιακός - Ίσως, μάλιστα, να ισχύει το αντίθετο.

"Ο Κορδόν φάνηκε ότι είναι πολύ ταπεινός στη δουλειά του. Το παράδειγμα με το πόκερ που έδωσε, μόνο τυχαίο δεν ήταν. Δεν θέλει ούτε να εντυπωσιάζει τα πλήθη ούτε τίποτα. Ο ίδιος, έχοντας χρόνια εμπειρία, ξέρει να περιμένει και να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις. Καμία ομάδα του στο παρελθόν δεν είχε ελλείψεις και ήταν πάντα έτοιμη από άποψη ρόστερ, όταν έπρεπε".

Η νέα σεζόν φαίνεται ότι θα φέρει νέα ταυτότητα στην ομάδα. Ποιοι παίκτες μπορούν από τους υπάρχοντες να εξυπηρετήσουν το νέο πλάνο, ποια είναιο η ενίσχυση (και πού) που χρειάζεται η ομάδα.

"Ο Ολυμπιακός δεν έχει τραγικό ρόστερ. Μπορεί η χρονιά να μην ήταν καλή, αλλά μην το πηγαίνουμε στα άκρα. Υπάρχουν παίκτες που έχουν θέση στην ομάδα και σημαντική. Χουάνγκ, Ροντινέι, Πασχαλάκης, Φορτούνης και Μπιέλ είναι παίκτες πρώτης γραμμής. Από κει και πέρα, είναι δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός θα ψάξει στράικερ (βασικό), εξτρέμ (επίσης βασικό), εξάρι για αντί-εμβιλά αλλά και ένα στόπερ με μεγάλη εμπειρία. Σίγουρα όμως θα προκύψουν και άλλες κινήσεις ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Παγωμάρα" με Ελ Αραμπί, αποφάσισε ο Βαλμπουενά - Τα 5 πιτσιρίκια του Κορδόν και η πώληση 15plus εκατ.!