Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Βόσνιος εξτρέμ... τρέλανε τον Λουτσέσκου - Φενέρ για top όνομα του ΠΑΟΚ - 7 εκατομμύρια ζητάει ο Σαββίδης!
Ποδόσφαιρο
| 2023-07-01 15:00:00

Βόσνιος εξτρέμ... τρέλανε τον Λουτσέσκου - Φενέρ για top όνομα του ΠΑΟΚ - 7 εκατ. ζητάει ο Σαββίδης!

του Λάζαρου Γεωργίδη

Η πρώτη αλλαγή στην 11αδα και ο ξένος άσος που αρέσει πολύ. Ποιος είναι ο νεαρός ακραίος που κέρδισε την εμπιστοσύνη του Ρουμάνου προπονητή, το ενδιαφέρον από την Τουρκία και το... μπάσιμο από το εξωτερικό για έναν από τους καλύτερους παίκτες της περσινής σεζόν.

ΠΑΟΚ: Παγωμένοι είναι οι οπαδοί τού Δικεφάλου με την καθυστέρηση που υπάρχει στην ενίσχυση της ομάδας, καθώς ναι μεν υπάρχουν ονόματα που λέγονται και γράφονται στο ρεπορτάζ, αλλά τόσες μέρες μετά από την έναρξη της προετοιμασίας και ακόμα δεν έχει υπάρξει σχετική κινητοποίηση.

Το sportdog, βέβαια, ενημέρωσε τις προάλλες με κεντρικό θέμα του ότι ο Ιβάν Σαββίδης περιμένει να δει τι θα γίνει με το υφυπουργείο Αθλητισμού, αν θα υπάρξει πεδίο συνεννόησης για να μετακομίσει η ομάδα στο Καυτανζόγλειο και να προχωρήσει το θέμα τής Νέας Τούμπας - Μια υπόθεση που, σε έναν βαθμό, αν δεν προχωρήσει άμεσα είναι πολύ πιθανό ο Ιβάν να είναι... υποτονικός στο θερινό μεταγραφικό παζάρι λόγω ξενερώματος.

Προφανώς η ομάδα έχει εξοικονομήσει χρήματα από το περσινό μπάτζετ και θα υπάρξει ενίσχυση. Είναι άλλο όμως ο Ζοσέ Μπότο να ξέρει ότι από πίσω υπάρχει ανοιχτή κάνουλα και μπορεί να φέρει όποιον θέλει, και διαφορετικό να χρειάζεται να αξιοποιηθεί ένα συγκεκριμένο ποσό που έχει μαζευτεί από τις αποχωρήσεις των Κούρτιτς, Ολιβέιρα κ.λπ.

Γιατί στη δεύτερη περίπτωση προφανώς και προσπαθεί να εξοικονομήσει όσα περισσότερα μπορεί και αυτό, συνήθως, επιτυγχάνεται με το να γίνονται παζάρια. Που χρειάζονται, όμως, χρόνο για να λειτουργήσουν. Για αυτό και για την ώρα παρότι έχουν γραφτεί τα ονόματα των Μίσιντζαρ, Οζντόεφ, Βιγιάρ και Γκαμπιαντίνι, δεν έχει προχωρήσει τίποτα.

Θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος ότι η ομάδα έχει έναν βασικό κορμό από ποδοσφαιριστές, κυρίως νεαρούς σε ηλικία, που πάνω σε αυτούς πρέπει να χτίσει. Σε αυτούς και σε όποιον μπορεί να βρεθεί από τη β΄ ομάδα στα χέρια του Λουτσέσκου, καθώς ο ΠΑΟΚ δεδομένα έχει πολύ καλό υλικό στην υποδομή του.

Όπως συμβαίνει με την περίπτωση του Βλάντιμιρ Μπράντονιτς, εξτρέμ με εξαιρετική παρουσία στη β΄ ομάδα που, μετά από 2,5 χρόνια στο σύλλογο, ο Βόσνιος άσος θα κάνει προετοιμασία με την Ανδρών και έχει αποφασιστεί να είναι σταθερά στο ρόστερ τής πρώτης ομάδας. Ο 23χρονος αριστερός εξτρέμ, που βρίσκεται στον Δικέφαλο από τον χειμώνα του 2021, τα έχει καταφέρει εξαιρετικά φέτος, με 20 συμμετοχές, 9 γκολ και 7 ασίστ, και ξεχωρίζει σαν τη μύγα μέσα στο γάλα.

Μόνο που οι πληροφορίες τού sportdog από τη Θεσσαλονίκη αναφέρουν ότι υπάρχει μεγάλη τουρκική ομάδα, πιθανότατα η Φενέρ, που τον έχει στη λίστα της και δεν αποκλείεται μέσα στο επόμενο διάστημα να καταθέσει πρόταση για την απόκτησή του! Η τιμή τού παίκτη στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο δεν είναι πάνω από 300.000-400.000 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι ο Δικέφαλος ακόμα και αν το τραβήξει από τα μαλλιά μπορεί να ζητήσει τα διπλάσια για την παραχώρησή του - Θα μπορούσε να αρνηθεί την πώληση αλλά αν προκύψει επίσημο ενδιαφέρον από την Φενέρ ο Μπράντονιτς θα μείνει ασυγκίνητος και δεν θα πιέσει για να πάει στην Τουρκία;

 

Επτά εκατομμύρια για Κοτάρσκι

Πολύ καλή ήταν η σεζόν που πραγματοποίησε ο διεθνής Κροάτης, Ντομινίκ Κοτάρσκι, καθώς είναι ξεκάθαρο ότι η επιμονή τού Ζοσέ Μπότο το περασμένο καλοκαίρι για την απόκτησή του, τελικά δικαιώθηκε.

Ο 23χρονος άσος έδειξε ότι μπορεί να σταθεί κάτω από τα δοκάρια μιας μεγάλης ομάδας, παρά το νεαρό της ηλικίας του, και συνολικά υπερασπίστηκε την εστία τού Δικέφαλου σε 41 παιχνίδια. Η χρηματιστηριακή του αξία ανέρχεται στα 2,5 εκατ. ευρώ (από 1,5 εκατ. ευρώ που ήταν πέρσι, πριν έρθει στη Θεσσαλονίκη), ενδεικτικό του ότι το ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο αναγνωρίζει την εξέλιξή του.

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει στη Θεσσαλονίκη η πληροφορία, μάλιστα, ότι κάποια ιταλική ομάδα ενδιαφέρεται για τον εντάξει στο δυναμικό της. Ποια είναι αυτή η ομάδα; Η Άσκολι! Κι εδώ είναι που αρχίζουν τα παράξενα: Ο ΠΑΟΚ δεν θα συζητούσε για την πώληση του Κοτάρσκι κάτω από τα 7 εκατ. ευρώ, αν και η Άσκολι είναι ομάδα που δεν μπορεί να τα δώσει!

Δεν αναφέρουμε καν το γεγονός ότι συμμετέχει στη Serie B και, κατά κανόνα, μάχεται για την παραμονή της. Άρα, με αυτή την έννοια, ακόμα κι αν μπορούσε να δώσει τα χρήματα δεν θα ήθελε ο ίδιος ο παίκτης αυτή την προοπτική για την καριέρα του.

Βέβαια η Άσκολι θα δώσει κάποια χρήματα γιατί ψάχνει για δύο λύσεις κάτω από τα δοκάρια, καθώς ο Λεάλι (που έπαιζε κάποτε στον Ολυμπιακό!) αποχώρησε και υπάρχει μεγάλο κενό. Ψάχνονται στην ιταλική ομάδα για να αποκτήσουν δανεικό τον Κοντίνι, από τη Νάπολι, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν έχει καμία λογική να συζητάμε για Άσκολι και Κοτάρσκι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εξελίξεις στον ΠΑΟΚ - Συμφωνία με παίκτη για μεταγραφή - Απομένει το ΟΚ της ομάδας

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags