Facebook Pixel ΠΑΟΚ: "Βρήκε… Μουκουντί ο ΠΑΟΚ - Εκόνγκ για ΑΕΚ, Ολυμπιακό" - Φέρνει νέα μεταγραφή έκπληξη... ο Ίνγκασον!
Ποδόσφαιρο
| 2023-07-04 10:00:00

"Βρήκε… Μουκουντί ο ΠΑΟΚ - Εκόνγκ για ΑΕΚ, Ολυμπιακό" - Φέρνει νέα μεταγραφή έκπληξη... ο Ίνγκασον!

του Λάζαρου Γεωργίδη
"Βρήκε… Μουκουντί ο ΠΑΟΚ - Εκόνγκ για ΑΕΚ, Ολυμπιακό" - Φέρνει νέα μεταγραφή έκπληξη... ο Ίνγκασον!

Πώς ο Ισλανδός "ανακοινώνει" δύο παίκτες και μία ανατροπή! Η απόκτηση του Νιγηριανού στόπερ ήταν μόνο η αρχή για τον Δικέφαλο, καθώς τα επόμενα 24ωρα θα έχει επιθετικό, αριστερό μπακ και ίσως και κάτι ακόμα μεγάλο...
 

ΠΑΟΚ: Στην Ελλάδα για λογαριασμό τού Δικέφαλου βρίσκεται ήδη ο Γουίλιαμ Τρόοστ Εκόνγκ, καθώς στα 29 του χρόνια αποχώρησε από τη Γουότφορντ και δέχτηκε την πρόταση του Δικέφαλου για να υπάρξει συμφωνία.

Ο διεθνής Νιγηριανός άσος έχει την προοπτική για να γίνει ηγέτης στην άμυνα της ομάδας, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που η έλευσή του συνοδεύτηκε από την παράλληλη αποχώρηση του Ίνγκι Ίνγκασον. Άρα το κλαμπ χρειάζεται οπωσδήποτε μια λύση για το βασικό σχήμα και, μάλιστα, με εμπειρία.

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Αντώνη Τσούτη, που γνωρίζει πολύ καλά το ποδόσφαιρο στην Αγγλία, προκειμένου να σχολιάσει αγωνιστικά τον Εκόνγκ.

"Θυμίζει τον Μουκουντί - Προτάθηκε στους Big4 - Για αυτό δεν πήγε καλά φέτος"

"Αθλητικός, δυνατός στόπερ, είναι ψηλός, κάπως σαν τον Μουκουντί της ΑΕΚ", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος.

Στον ΠΑΟΚ τι θα κάνει;

"Παίζει βασικός εύκολα, αλλά η πληροφορία που υπάρχει είναι ότι προτάθηκε και στους 4 μεγάλους, όχι μόνο σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ".

Η καριέρα του στην Αγγλία;

"Η Γουότφορντ δεν πήγε καλά, τραυματίστηκε κιόλας αυτός, μετά δεν έπαιζε. Πήγε στην Ιταλία δανεικός. Εντάξει, όσο και καλός παίκτης να ήταν κάποιος, δύσκολα θα ξεχώριζε".

Τι παίκτη χρειάζεται πλάι του;

"Σίγουρα έναν πιο κινητικό, γιατί δεν είναι και ο πιο γρήγορος. Σταθερός, δεν του παίρνεις εύκολα μπαλα,  αλλά δεν θα κάνει και build up"

Ο Ίνγκασον φέρνει μεταγραφές και… Πέλκα

Ολόκληρο θέμα έχει γίνει για την πώληση του Ίνγκι Ίνγκασον στη Μίντιλαντ, με ένα ποσό κοντά στα 3.8 εκατ. ευρώ και κάπου είναι λογικό να υπάρχει αναβρασμός στις τάξεις των οπαδών.

Γιατί ο Δικέφαλος μπαίνει σε ένα καλοκαίρι μεγάλων αλλαγών, καθώς έφυγαν ήδη οι Μπίσεσβαρ και Καντουρί, όπως και οι Κούρτιτς και Ολιβέιρα, δηλαδή παίκτες με εμπειρία και προσωπικότητα, με αποτέλεσμα η παρουσία του Ίνγκασον από πολλούς να εκληφθεί ως πολύ σημαντική για να υπάρχει ένας πυλώνας στην 11άδα.

Πολύ περισσότεροι τώρα που έχουν φουντώσει οι φήμες και για τον Κοτάρκσι, καθώς ο διεθνής νεαρός Κροάτης τερματοφύλακας έχει αρκετούς θαυμαστές σε σημαντικές ευρωπαϊκές ομάδες. Να δούμε, όμως, λίγο πιο προσεκτικά το θέμα; Ο Ίνγκασον είναι 29 ετών, η θέση του είναι στα στόπερ (άρα δεν χρυσοπληρώνεται κιόλας!), και βρέθηκε ομάδα που να δίνει σχεδόν 5 εκατ. ευρώ για την παραχώρησή του. Αυτή η ευκαιρία είναι αλήθεια ότι δεν χάνεται...

Θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος ότι σε αυτή την εξίσωση δεν έχει μπει το πιο σημαντικό, δηλαδή το αγωνιστικό σκέλος. Μα ο αντικαταστάτης τού Ίνγκασον έχει κλείσει ήδη, πρόκειται για τον Τρόοστ Εκονγκ, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και το υλικό που έχει ήδη η ομάδα στην άμυνα: Κουλιεράκης, Μιχαηλίδης και Νάσμπεργκ. Δηλαδή τρεις στόπερ που είναι, προφανώς για βασικοί, και μαζί με τον Εκόνγκ μπορούν να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες του Λουτσέσκου.

Να το ξεκαθαρίσουμε: Δεν πανηγυρίζει κανείς που ο ΠΑΟΚ παραχώρησε τον Ίνγκασον. Παρόλα αυτά κινήθηκε για τον αντικαταστάτη του πριν ακόμα τον πουλήσει, έναν παίκτη που είναι εξίσου έμπειρος και με λιγότερα χρήματα. Ενώ με τα λεφτά από την πώληση του Ίνγκασον  θα προχωρήσουν κι άλλες υποθέσεις που κυνηγάει η ομάδα.

Γιατί ο πόλεμος ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία συνεχίσει να "πιέζει" οικονομικά τον Δικέφαλο. Αυτό δεν χρειάζεται παραπάνω ανάλυση, είναι κατανοητό.

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι ο Σαματά και ο Μπάμπα Ραχμάν φαίνεται ότι βρίσκονται κοντά στο να επισημοποιήσουν τη συνεργασία τους με τους Θεσσαλονικείς, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και η επιστροφή ενός παίκτη που θα συνδυάσει βουνό με θάλασσα - Δηλαδή ενός παίκτη που οι οπαδοί ήδη λατρεύουν, μπορεί να φέρει προσωπικότητα και εμπειρία σε 11άδα και αποδυτήρια, και δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής.

Αναφερόμαστε, φυσικά, στον Δημήτρη Πέλκα, που έμεινε ελεύθερος από την Τουρκία, έχει εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψει κάποια στιγμή στην Ελλάδα και οι σχέσεις του με την οικογένεια Σαββίδη είναι άριστη. Βέβαια, το Sportdog.gr σας αποκάλυψε ότι ήδη έφαγε… πόρτα από την Τούμπα και όχι για οικονομικούς λόγους. Όσο όμως δεν υπογράφει αλλού και ειδικά αν υπάρξει κι άλλη πώληση στον Δικέφαλο, μπορεί να έρθει πιο κοντά ξανά!


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ασομπαλόνγκα για μεγάλη ελληνική ομάδα - "Παιχνίδια" με ΠΑΟΚ-Σαματά για 1 εκατ - "Χρυσό" deal o Κουλούρης

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags