Facebook Pixel Ολυμπιακός: Αντί-Μπακαμπού με... 18 εκατ. για Ολυμπιακό - Πανό και γιούχα εντός έδρας - "Δεν είναι άντρες" (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-07-08 10:00:00

Αντί-Μπακαμπού με... 18 εκατ. για Ολυμπιακό - Πανό και γιούχα εντός έδρας - "Δεν είναι άντρες" (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη

Ολοκληρωμένος επιθετικός, γρήγορος και ντριπλέρ! Ποια είναι η περίπτωση που προτάθηκε και εξετάζεται σοβαρά από τους Πειραιώτες. Πολύ καλά λόγια από τον Λοράν Μπλαν

Η απόκτηση επιθετικού βρίσκεται σε πρώτο πλάνο στον Ολυμπιακό καθώς είναι επιθυμία του Ντιέγκο Μαρτίνεθ η ενίσχυση στην αιχμή του δόρατος. Ήδη έχουν ακουστεί κάποια ονόματα που βρίσκονται στο μικροσκόπιο του Αντόνιο Κορδόν, όπως του Άντι Ντελόρ της Ναντ, του Ζαν Βιπότνικ της Μάριμπορ, του Μουνίρ Ελ Χαντάντι της Χετάφε.

Μία από τις περιπτώσεις που προτάθηκαν στον Ολυμπιακό και εξετάζεται είναι αυτή του Τόκο Εκαμπί. Και η αλήθεια είναι, ότι ο διεθνής Καμερουνέζος ποδοσφαιριστής (55 εμφανίσεις με 13 γκολ με την Εθνική Καμερούν) έχει βιογραφικό και στατιστικά που δεν περνούν απαρατήρητα.

Γεννημένος στο Παρίσι, ο Εκαμπί άρχισε να κλωτσάει τη μπάλα από 5 ετών. Από μικρός ονειρευόταν να παίξει ποδόσφαιρο, όπως πολλά παιδιά μεταναστών που κατέκλυσαν τα προάστια της γαλλικής πρωτεύουσας. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Παρί ΦΚ. Το 2014 εξαργύρωσε τα 13 γκολ που πέτυχε στην 3η κατηγορία και πήρε μεταγραφή για τη Σοσο, με την οποία αναδείχτηκε τέταρτος σκόρερ τη σεζόν 2014-2015 στη Λιγκ 2. Τον Ιούνιο του 2016 ήρθε η πρώτη καλή μεταγραφή στην καριέρα του με την η Ανζέ να πληρώνει 1 εκατ.Ευρώ, για να τον αποκτήσει.

Αντί… Μπακαμπού στη Βιγιαρεάλ με 18 εκατ.Ευρώ

Με τη φανέλα της τη διετία 2016-2018 μέτρησε 68 συμμετοχές, με 24 γκολ και 11 ασίστ στη Λιγκ 1, κερδίζοντας (το 2018) το Βραβείο Μαρκ-Βιβιάν Φοέ για τον καλύτερο Αφρικανό του πρωταθλήματος. Μάλιστα ήταν ο πρώτος Καμερουνέζος που πέτυχε αυτήν τη διάκριση. Τον Ιούνιο του ίδιου έτους και αφού όλη τη σεζόν τον φλέρταρε η Μπράιτον, η οποία πρόσφερε 8 εκατομμύρια Ευρώ συν 1 εκατομμύριο μπόνους, η Ανζέ τον πούλησε έναντι 18 εκατ.Ευρώ στη Βιγιαρεάλ, όπου πήγε στην ουσία ως… αντί-Μπακαμπού, ο οποίος αναδείχτηκε φέτος πρώτος σκόρερ της Super League με 18 γκολ αγωνιζόμενος με τη φανέλα του Ολυμπιακού, απ’τον οποίο αποχώρησε το καλοκαίρι (ως ελεύθερος) για ομάδα του Ντουμπάι.

Και στην Ισπανία δεν τα πήγε διόλου άσχημα. Τη σεζόν 2018-2019 μέτρησε 18 γκολ και 7 ασίστ σε 43 συμμετοχές, σε La Liga, Copa Del Ray και Europa League. Την επόμενη σεζόν έπαιξε 18 ματς στη La Liga με 6 γκολ και 2 ασίστ και στο μισό της χρονιάς επέστρεψε στη Γαλλία ως δανεικός στη Λυών με την οποία συμπλήρωσε 16 εμφανίσεις, 2 γκολ και 3 ασίστ σε Λιγκ 1, Κύπελλο, Λιγκ Καπ και Champions League.

Δανεισμός λόγω κόντρας με οπαδούς

Η Λιόν τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2020 έναντι 11,5 εκατ.Ευρώ. Τη σεζόν 2020-2021 είχε 14 γκολ και 7 ασίστ σε 39 συμμετοχές, ενώ την περίοδο 2021-2022 είχε 18 γκολ, 7 ασίστ σε 40 εμφανίσεις. Τη χρονιά που πέρασε, τη μισή σεζόν αγωνίστηκε στην Λιόν και την άλλη μισή έπαιξε δανεικός στη Ρεν  με ενοίκιο 1,5 εκατ.Ευρώ, ενώ για την περίπτωσή του ενδιαφέρθηκε η Θέλτα και η Αλ Σαμπάμπ από τη Σαουδική Αραβία.

Ο λόγος που έγινε η συγκεκριμένη μετακίνηση ήταν, ότι οι οπαδοί τον είχαν στοχοποιήσει και εκείνος ήθελε να αλλάξει περιβάλλον διακαώς. Μάλιστα σε συνέντευξή του, όταν παρουσιάστηκε στη Ρεν, αποκάλυψε, ότι βαρέθηκε στη Λιόν. Ο παίκτης θεωρούσε, ότι δεν στηρίχθηκε από τη διοίκηση, όταν δέχθηκε επίθεση και προσβολή από κάποιους υποστηρικτές της ομάδας.

Επιστολές για να του επιβληθεί πρόστιμο

«Ο σύλλογος και ο προπονητής δεν ήθελαν να φύγω, αλλά επέμενα. Όταν η φωτογραφία σου είναι παντού στο γήπεδο ή σε γιουχάρουν σφυρίζοντας με το που ακουμπάς τη μπάλα…», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων σε μία δημόσια τοποθέτηση, κατά την οποία αποκάλυψε ότι μέλη της ομάδας έστελναν συστημένες επιστολές για να του επιβάλουν πρόστιμο. «Δεν θα πω όνομα. Δεν είναι άντρες. Δείχνουν ότι είναι εναντίον μου», είχε δηλώσει με νόημα.

Στο Ρουζ και Νουάρ μέτρησε 5 γκολ και έδωσε 2 ασίστ σε 19 εμφανίσεις, ανάμεσα στις οποίες και δύο παιχνίδια στο Europa League απέναντι στη Σαχτάρ. Μάλιστα βρήκε δίχτυα και στις δύο αναμετρήσεις. Συνολικά την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 μέτρησε 38 συμμετοχές με 9 γκολ και 4 ασίστ.

Μπλαν: «Ολοκληρωμένος παίκτης, γρήγορος και ντριπλέρ»

Ο προπονητής της Λιόν είχε μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για εκείνον. Τον περασμένο Ιανουάριο πριν δοθεί δανεικός στη Ρεν, ο Λοράν Μπλαν είχε αναφερθεί στον ποδοσφαιριστή και τα χαρακτηριστικά του, αν και παραδέχτηκε, ότι η ομάδα συνολικά δεν μπορούσε να αποδώσει στο γήπεδο.

«Είναι ολοκληρωμένος παίκτης, είναι γρήγορος, ντριμπλάρει. Όμως αυτό που παρέχει στις προπονήσεις, δεν μπορεί να το δώσει σε αγώνες. Είναι ο παίκτης που θα μπορούσε να βοηθήσει τον Άλεξ (Λακαζέτ) να απελευθερωθεί. Έχουμε τις ίδιες σκέψεις. Είναι κρίμα γιατί τον χρειαζόμαστε. Πρέπει να υπάρχει πρόβλημα, πρέπει να ανακτήσουμε την αυτοπεποίθηση ατομικά. Η κατάσταση του μυαλού εξαρτάται από κάθε παίκτη», είχε πει ο Γάλλος τεχνικός.

Αν και έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2024, ο παίκτης, όπως διαβάζουμε στον γαλλικό Τύπο, δεν επιθυμεί πλέον να ξαναπαίξει στη Λιόν.  Δεν θέλει να ακούει για την ομάδα που κοουτσάρει ο Λοράν Μπλαν, όπως ανέφερε σχετικό ρεπορτάζ που αποκάλυπτε, ότι ο παίκτης είναι δυσαρεστημένος, δεν χωνεύει τις κριτικές γύρω από το πρόσωπό του, όταν έχει σκοράρει περισσότερα από πενήντα γκολ με τα χρώματα της ομάδας με αποκορύφωμα τη σεζόν 2021-2022.

Είναι ηλίου φαεινότερο, ότι ο παίκτης δεν έχει στο μυαλό του τη Λιόν. Εδώ και καιρό νιώθει ξένο σώμα. Από τη στιγμή όμως που έχει μόνο έναν χρόνο συμβόλαιο, δύσκολα θα μπούνε ενδιαφερόμενοι σύλλογοι σε διαδικασία κατάθεσης προσφορών, όταν τον Ιανουάριο θα μπορούν να συζητήσουν μαζί του. Οπότε, όπως αναφέρουν τα γαλλικά ρεπορτάζ, η μόνη λύση είναι να λύσει το συμβόλαιό του με τη Λιόν. Η δυσκολία της υπόθεσης βαραίνει τον Ματιέ Λουί Ζεαν, ο οποίος χειρίζεται τα μεταγραφικά της γαλλικής ομάδας και έχει να διαχειριστεί παρόμοιες περιπτώσεις παικτών, τα συμβόλαια των οποίων λήγουν το 2024, όπως οι Τίνο Καντεβερέ, Γιουσούφ Κονέ και Ζεφ Ρεϊνέ.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλμέιδα, Λουτσέσκου ζήτησαν Μπακαμπού - Αλαφούζος, Μαρινάκης... χρέωσαν 2.5 εκατ. την ΑΕΚ για Πινέδα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags