Ο Πάμπλο Γκαρσία είναι και επίσημα ο νέος προπονητής του Πανσερραϊκού.

Ο 46χρονος τεχνικός αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία του συλλόγου στη σεζόν της επιστροφής του στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά από 12 χρόνια, ενώ αναμένεται να κάνει την Τρίτη (4/7) την πρώτη του προπόνηση με την ομάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Γεννημένος στις 11/05/1977 στο Πάντο της Ουρουγουάης, ο Πάμπλο Γκαρσία ξεκίνησε ως ποδοσφαιριστής την καριέρα του από τη Μοντεβιδέο Γουόντερερς, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Πενιαρόλ και Ατλέτικο Μαδρίτης. Ακολούθως έπαιξε στη Μίλαν, τη Βενέτσια και την Οσασούνα και το 2005 έκανε την σπουδαία μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ ως το 2008 έπαιξε επίσης στη Θέλτα και την Μούρθια. Τότε έφτασε στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, ενώ πριν το φινάλε της ποδοσφαιρικής του καριέρας αγωνίστηκε και στην Ξάνθη. Έχει φορέσει τη φανέλα της Εθνικής Ουρουγουάης με αποκορύφωμα τη συμμετοχή του στο Μουντιάλ του 2002.

Ως προπονητής ξεκίνησε την σταδιοδρομία του από την Κ19 του ΠΑΟΚ με την οποία κατέκτησε συνεχόμενα πρωταθλήματα, ενώ το 2021 ως υπηρεσιακός προπονητής κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας και τα δύο τελευταία χρόνια είχε τα ηνία του ΠΑΟΚ Β΄ στο πρωτάθλημα της Super League 2.

To τελευταίο διάστημα συμμετέχει στη σχολή της ΕΠΟ για το δίπλωμα UEFA Pro.

Καλή επιτυχία entrenador!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Από την ΑΕΚ... στον Παναθηναϊκό - Το μετάνιωσε ο Μελισσανίδης που τον πλήρωσε ακριβά - Μεταγραφή 11αδας!