Άρης: Το metrosport.gr αποκάλυψε χθες ότι ο Λορέν Μορόν είναι ο εκλεκτός του Ρόμπερτ Παλίκουτσα για την κορυφή της επίθεσης, η ΠΑΕ Αρης προχώρησε στην επιβεβαίωση της πληροφορίας με τη σημείωση περί προχωρημένων συζητήσεων οι οποίες καλλιεργούν περιβάλλον συμφωνίας και πλέον μένει να φανεί αν αυτή θα επιτευχθεί… 

Αναμφίβολα πρόκειται για εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση καθώς δεν είναι τόσο εύκολο να πειστεί να μετακομίσει στην Ελλάδα ένας εν ενεργεία παίκτης μεγάλης ομάδας της La Liga και δεύτερον, οι καθαρές οικονομικές απολαβές του παίκτη στην Μπέτις αγγίζουν το 1.000.000 ευρώ. 

Πληροφορίες της «Μ» και του metrosport.gr αναφέρουν ότι οι «κίτρινοι» έχουν συμφωνήσει με την ομάδα της Σεβίλλης για την παραχώρηση του παίκτη, καθώς ο 29χρονος δεν βρίσκεται στο πλάνο του Μανουέλ Πελεγκρίνι αλλά πρέπει να πράξουν το ίδιο και με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. 

Κατά την ΠΑΕ Αρης, οι συζητήσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο παρότι χθες ο Μορόν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της ισπανικής ομάδας η οποία ταξίδεψε στη Γερμανία για να πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, έπειτα από τις εργομετρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε προχθές. 

Ο Λορέν Μορόν ξέρει ότι δεν έχει καμία πιθανότητα ένταξης στο πλάνο του Χιλιανού προπονητή. Αυτό συμβαίνει από τη σεζόν (2020-21) που ο Πελεγκρίνι ανέλαβε την τεχνική ηγεσία καθώς εκεί που είχε βασικό ρόλο και μάλιστα προερχόταν από την καλύτερη επαγγελματική σεζόν της καριέρας του, ξαφνικά βρέθηκε στον πάγκο ή (ως δανεικός) σε άλλες ομάδες όπως η Εσπανιόλ και πέρυσι η Λας Πάλμας. Κι εκεί που ήταν ένας επιθετικός με διψήφιο αριθμό τερμάτων ανά σεζόν, στα τελευταία τρία χρόνια σκοράρει με το σταγονόμετρο. 

«Οι δικές μου πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μορόν ξέρει ότι δεν έχει μέλλον στην Μπέτις. Το ζήτημα είναι καθαρά οικονομικό, μεταξύ του παίκτη και του Αρη γιατί η Μπέτις θέλει να γλιτώσει τα 2 εκατ. μικτά που θα δώσει για τον παίκτη. Αν βρεθεί φόρμουλα κάλυψης των καθαρών απολαβών του Λορέν και θέλει να έρθει στην Ελλάδα, αυτό θα γίνει», είπε στη «Μ» Ισπανός συνάδελφος από την AS.

 Ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα θέλει τον ποδοσφαιριστή γιατί τον θεωρεί κατάλληλο για το στιλ παιχνιδιού που παίζει η ομάδα. Γιατί είναι συμμετοχικός στο παιχνίδι της, με πίεση στην πρώτη γραμμή και λαμβάνει υπόψη κυρίως τα πρώτα χρόνια του στην Μπέτις και όχι τα δύο τελευταία όπου ουσιαστικά βρέθηκε σε ομάδες στις οποίες δεν ήθελε να ήταν. 

Για παράδειγμα, τη σεζόν 2019-20 ο Μορόν ήταν πρώτος σκόρερ της LaLiga έπειτα από δέκα αγωνιστικές έχοντας πάρει νωρίτερα ευκαιρίες από τον Κίκε Σετιέν. Ηταν η εποχή των επτά γκολ σε εννιά αγώνες με συχνότητας σκοραρίσματος ανά 85 λεπτά. Μόλις ανέλαβε ο Πελεγκρίνι έχασε τη θέση του και σε σύνολο 984 λεπτών σκόραρε μόλις μια φορά. Τότε χρησιμοποιήθηκε στο βασικό σχήμα μόλις στη 12η αγωνιστική. Ο ρόλος του τέταρτου φορ δεν του ταίριαξε ποτέ και οι συνέπειες αυτής της απόφασης φάνηκαν στο γήπεδο.

Πηγή: metrosport.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δίνει… ρέστα ο Γιαννακόπουλος για τρία μεγάλα ονόματα - Η "καψούρα" από Euroleague και ο πρώην των Λέικερς

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr