Facebook Pixel Χορταστική νίκη της ΑΕΚ με Αντβέρπ! Σεφτέ με Φαν Βέερτ - Γκολάρα ο Ζίνι (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-07-08 17:20:00

Χορταστική νίκη της ΑΕΚ με Αντβέρπ! Σεφτέ με Φαν Βέερτ - Γκολάρα ο Ζίνι (ΒΙΝΤΕΟ)

του Γιώργου Θεοδωράκη
Χορταστική νίκη της ΑΕΚ με Αντβέρπ! Σεφτέ με Φαν Βέερτ - Γκολάρα ο Ζίνι (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρώτη νίκη για την Ένωση σε φιλικό προετοιμασίας.

Σε μία φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη σε τέσσερα 30λεπτά, η ΑΕΚ επικράτησε 3-0 της Αντβέρπ με γκολ των Φαν Βέερτ, Ζίνι, Κοσίδη.

Οι 11άδες της ΑΕΚ

Τη μία από τις δύο 11άδες που δοκίμαζε στις προπονήσεις επέλεξε ως βασικό σχήμα στο φιλικό με την Αντβέρπ ο Ματίας Αλμέιδα που ήταν διαφορετική από το φιλικό με την Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ.

Ο Αργεντινός τεχνικός ξεκίνησε τους Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, τους Βίντα-Μουκουντι στόπερ, τον Ρότα δεξιά, τον Μοχαμάντι αριστερά, τους Γαλανόπουλο-Μάνταλο στα χάφ, τους Ελίασον-Ζίνι στα άκρα δεξιά και αριστερά αντίστοιχα και τον Μαχαίρα πίσω από τον Φαν Βέερτ.

Στο δεύτερο εξηντάλεπτο ο Αλμέιδα έριξε τη δεύτερη ενδεκάδα που δοκίμαζε. Ο Αθανασιάδης υπερασπίστηκε την εστία με τους Σιντιμπέ, Μοχαμαντί, Μήτογλου, Ρόκσον, να αποτελούν την τετράδα της άμυνας. Γαλανόπουλος, Μανταλος, ήταν το δίδυμο στα χαφ ο Ζίνι έπαιξε αριστερά, ο Λαμαρανά δεξιά και στην κορυφή ο Κοσίδης με περιφεριακό επιθετικό τον Μαχαίρα.

Νωχελικοί στην αρχή

Οι Βέλγοι πίεσαν ψηλά και δεν άφησαν την ΑΕΚ να αναπτυχθεί και να κάνει παιχνίδι. Οι Βέλγοι ανέβαιναν συχνότερα προς την εστία του Στάνκοβιτς, ο οποίος όμως δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερες απειλές (δύο φορές να απείλησαν οι Βέλγοι το πολύ), λόγω της πολύ καλά οργανωμένης μεσοαμυντικής γραμμής της Ένωσης. Σιμάνσκι, Μουκουντί και Βίντα λειτούργησαν πάρα πολύ καλά, κάνοντας καθοριστικές επεμβάσεις.

Επιθετικά η ΑΕΚ προσπάθησε να χτίσει από την άμυνα με passing game χωρίς ωστόσο να καταφέρει να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία. Μπορούμε να πούμε δηλαδή, ότι οι «κιτρινόμαυροι» δεν μπορούσαν να ξεδιπλώσουν τις επιθετικές τους αρετές.

Έκανε σεφτέ ο Φαν Βέερτ

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι απέκτησε μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αφού είδαμε περισσότερες ενέργειες και φάσεις στο γήπεδο. Στο 33’ οι Βέλγοι εκμεταλλεύτηκαν τη λάθος μεταβίβαση του Βίντα, αλλά το σουτ του Γκιράνο έφυγε για εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα η Ένωση απάντησε με τον Χατζισαφί στο 37’, το σουτ του οποίο έφυγε άουτ. Στο 41’ είχαμε την πρώτη επέμβαση του Στάνκοβιτς σε επικίνδυνη σέντρα-σουτ από τη βελγική ομάδα με τη μπάλα να φεύγει κόρνερ.

Στο 44’ η ΑΕΚ έχασε φοβερή ευκαιρία με σουτ του Τσούμπερ εντος περιοχής που απέκρουσε ο Μπουτέζ, ενώ στη συνέχεια ο Στάνκοβιτς έκανε δύο επεμβάσεις σε προσπάθειες των Βέλγων (51’, 52’). Στο 55’ οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ.

Ο Άμραμπατ παρότι δεχόταν πίεση σπρίνταρε για λίγα μέτρα έδωσε στον Τσούμπερ που έβγαλε παράλληλη μπαλιά για τον Φαν Βέερτ, ο οποίος με πλασέ μέσα στη μικρή περιοχή έκανε το 1-0, σκοράροντας το πρώτο γκολ στην προετοιμασία της ΑΕΚ.

11άδα πρώτου 60λεπτου: Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Άμραμπατ, Ελίασον, Τσούμπερ, Φαν Βέερτ.

 

Γκολάρες από Ζίνι και Κοσίδη

Στο ξεκίνημα του τρίτου 30λεπτου η ΑΕΚ βρήκε για δεύτερη φορά δίχτυα. Σκόρερ χρίστηκε ο Ζίνι που είχε αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις στο παιχνίδι με τη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ. Ο Ανγκολέζος δέχτηκε μακρινή μπαλιά ακριβείας από τον Σιντιμπέ, κατέβασε άψογα τη μπάλα και με ωραίο πλασέ κρέμασε τον τερματοφύλακα για το 0-2. Στο 87’, η Ένωση σημείωσε τρίτο γκολ με μία ακόμα πολύ σημαντική συνεργασία των παικτών του. Ο Μαχαίρας βρήκε με τακουνάκι του Μάνταλο που έβγαλε κάθετη για τον Κοσίδη, ο οποίος με δυνατό σουτ έκανε το 3-0.

Έχασε πέναλτι ο Μαχαίρας

To 4o και τελευταίο 30λεπτο "κύλησε" χωρίς πολλές συγκινήσεις, με την ΑΕΚ πάντως να έχει την ευκαιρία για 4ο γκολ γκολ, την οποία όμως σπατάλησε ο Μαχαίρας. Ο Έλληνας άσος απέτυχε να σκοράρει, καθώς αστόχησε σε πέναλτι (114'), που κέρδισε η Ένωση μετά από χέρι αμυντικού σε σέντρα του Πήλιου.

11άδα δεύτερου 60λεπτου: Αθανασιαδης, Σιντιμπε, Μοχαμαντι, Μητογλου, Ροκσον, Γαλανόπουλος, Μανταλος, Μαχαιρας, Ζινι, Λαμαρανα, Κοσιδης.

 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags