Facebook Pixel ΑΕΚ: Επιχείρηση "ταΐστε τον ξανθό" - Με ποιόν "τρελαίνονται" στην ΑΕΚ - Αλλάζουν τα σχέδια του Αλμέιδα (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-07-08 18:37:00

Επιχείρηση "ταΐστε τον ξανθό" - Με ποιόν "τρελαίνονται" στην ΑΕΚ - Αλλάζουν τα σχέδια του Αλμέιδα (ΒΙΝΤΕΟ)

του Γιώργου Θεοδωράκη
Επιχείρηση "ταΐστε τον ξανθό" - Με ποιόν "τρελαίνονται" στην ΑΕΚ - Αλλάζουν τα σχέδια του Αλμέιδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Το τέλος των σεναρίων από τον άνθρωπο που σκόραρε το πρώτο γκολ της χρονιάς και ο επιθετικός που συνεχίζει να κερδίζει εντυπώσεις...

Είναι ο άνθρωπος που πέτυχε το πρώτο γκολ της ΑΕΚ στην καλοκαιρινή της προετοιμασία. Στο πρώτο φιλικό με τη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ η Ένωση δεν κατάφερε να σκοράρει, με την Αντβέρπ όμως, που ήταν μία πολύ δυσκολότερη αντίπαλος από την κροατική ομάδα, καθώς μιλάμε για τη νταμπλούχο Βελγίου, βρήκε δίχτυα με τον Τόμας Φαν Βέερτ να πετυχαίνει το πρώτο τέρμα.

Ο Ολλανδός ήρθε στην ΑΕΚ την περσινή σεζόν, εξαργυρώνοντας την πολύ καλή χρονιά που έκανε με τον Βόλο τη σεζόν 2021-2022 (34 συμμετοχές, 17 γκολ, 3 ασίστ), αλλά και τις πολύ καλές φιλικές σχέσεις του Αχιλλέα Μπέου με τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Πριν ντυθεί στα «κιτρινόμαυρα» πρόλαβε να σκοράρει με τη φανέλα της ομάδας της Μαγνησίας στην πρεμιέρα της Super League, στο ισόπαλο 3-3 με τον Αστέρα Τρίπολης.

Στην Ένωση δεν μπήκε κατευθείαν στην εξίσωση του Αλμέιδα. Σίγουρα σημαντικός λόγος ήταν η θλάση δευτέρου βαθμού που υπέστη στον τετρακέφαλο του αριστερού του ποδιού, με αποτέλεσμα να χάσει εφτά ματς πρωταθλήματος (με Ιωνικό, Άρη, Ατρόμητο, Λεβαδειακό, ΠΑΟΚ, Αστέρα, ΟΦΗ). Επέστρεψε στον αγώνα Κυπέλλου με την Κηφισιά και πέτυχε το πρώτο του γκολ με την κιτρινόμαυρη φανέλα και στη συνέχεια πήρε χρόνο (15’) στο ματς με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Λαμία σημείωσε τα πρώτα του δύο γκολ στο πρωτάθλημα και ευτύχησε να σκοράρει για συνεχόμενη αγωνιστική στην αναμέτρηση με την προηγούμενη ομάδα του, στο Πανθεσσαλικό.

Ποτέ όμως δεν ξεκινούσε βασικός από τον Αλμέιδα, παρά μόνο στα ματς του Κυπέλλου, με αποτέλεσμα οι μουρμούρες γύρω από συμπάθειες ή αντιπάθειες να αυξάνονται. Ο νέος τραυματισμός του (θλάση πρώτου βαθμού) στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ήταν το δεύτερο πλήγμα της σεζόν για τον Ολλανδό, ο οποίος πότε ήταν στον πάγκο και πότε εκτός ομάδας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να φουντώσει η σεναριολογία για το μέλλον του.

Στο κρίσιμο παιχνίδι με τον Άρη βέβαια έπαιξε βασικός, αφού η απουσία των τραυματιών Αραούχο-Λιβάι Γκαρσία έκρινε επιτακτική τη χρησιμοποίησή του. Ο Ολλανδός μάλιστα ισοφάρισε και άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη της ΑΕΚ μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης», η οποία όπως θυμάστε κρίθηκε με γκολ του Τσούμπερ.

Παρ’ όλα αυτά η φημολογία που τον ακολουθούσε δεν κόπασε. Ίσα ίσα γραφόταν ότι μπορούσε να γίνει προϊόν μεταγραφικής ανταλλαγής. Στα τέλη του Ιουνίου όμως ο ίδιος με δηλώσεις του ξεκαθάρισε, ότι μένει στην ΑΕΚ, γιατί θέλει να αποδείξει, ότι αξίζει. Έτσι τον είδαμε να σκοράρει το πρώτο γκολ της προετοιμασίας στο ματς με την Αντβέρπ.

Στο πρώτο μέρος δεν μπόρεσε να φανεί. Μάλιστα στην πρώτη φάση που από λάθος πήρε μπάλα και θα μπορούσε να  δημιουργήσει προϋποθέσεις απειλής, έκανε κακή εκτίμηση με αποτέλεσμα να σπαταλήσει χρόνο (να του γίνει φάουλ που δεν δόθηκε) και να χαθεί μία καλή στιγμή αντεπίθεσης. Στο δεύτερο μέρος όμως ύστερα από φοβερή συνεργασία που ξεκινά από τον Άμραμπατ και τον Τσούμπερ σημείωσε ένα εύκολο γκολ, που δείχνει, ότι κάτι τέτοια δεν τα χάνει ο Ολλανδός.

Αν παραμείνει στην ΑΕΚ (γιατί όλα είναι πιθανά στο ποδόσφαιρο, ειδικά από τη στιγμή που δεν έχει κλείσει η μεταγραφική περίοδος) ο Φαν Βέερτ τα έχει σίγουρα τέτοια γκολ. Αρκεί να ταΐστεί κατάλληλα μέσα στην περιοχή. Βέβαια τον Αλμέιδα τον εξιτάρουν περισσότερο οι παίκτες εργάτες που θα ακολουθήσουν πιστά το πλάνο του, θα τρέξουν, θα μαρκάρουν, θα κλέψουν, θα ιδρώσουν, θα ματώσουν, θα παίξουν στα κόκκινα όπως ο Αραούχο για παράδειγμα.

Ο Ζίνι που πέτυχε και πολύ ομορφότερο αλλά και πολύ δυσκολότερο τέρμα, ίσως να κέρδισε περισσότερους πόντους στο ματς με την Αντβέρπ. Δέχτηκε φοβερή μπαλιά από πίσω του Σιντιμπέ, κατέβασε τη μπάλα με ευκολία με ένα άνοιγμα στον αέρα που εντυπωσίασε και εκτέλεσε άψογα κρεμώντας τον τερματοφύλακα. Τον Αγκολέζο δείχνει, να τον «πάει» περισσότερο ο οργανισμός ΑΕΚ. Είναι και στην ηλικία (21 ετών) που μπορεί να μοσχοπουληθεί.

Έχει προοπτικές δηλαδή. Γι’αυτό αποτελεί ένα από τα περιουσιακά στοιχεία, στα οποία δίνει πολύ μεγάλη σημασία η Ένωση, όπως και ο Κοσίδης που σκόραρε στο φιλικό μετά από πολύ καλή συνεργασία των συμπαικτών του (Μαχαίρα-Μάνταλου). Απλά ο Ζίνι παίρνει τις ευκαιρίες και σιγά σιγά  ανεβάζει τα επίπεδα εκτίμησης των ανθρώπων της ομάδας.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατροπή μεγατόνων για τον Λουίς Πάλμα!

 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags