Facebook Pixel Τάισον: Ατάκες για όλα από Τάισον - Φοβερή υπόκλιση για Κωνσταντέλια, Κουλιεράκη - Τι είπε για Σαββίδη και ρατσισμό
Ποδόσφαιρο
| 2023-07-11 11:59:00

Ατάκες για όλα από Τάισον - Φοβερή υπόκλιση σε Κωνσταντέλια, Κουλιεράκη - Τι είπε για Σαββίδη και ρατσισμό

Sportdog Team
Ατάκες για όλα από Τάισον - Φοβερή υπόκλιση σε Κωνσταντέλια, Κουλιεράκη - Τι είπε για Σαββίδη και ρατσισμό

Εχει μετρήσει αμέτρητα… χιλιόμετρα, έχει υπάρξει συμπαίκτες με δεκάδες ποδοσφαιριστές. Από τον περασμένο Ιανουάριο είναι στην Τούμπα και βλέπει μεταξύ άλλων δίπλα του, αρκετούς νεαρούς να… κλωτσούν το τόπι.

Ο Τάισον ρωτήθηκε για δυο συμπαίκτες του που την περσινή σεζόν «συστήθηκαν» στο σύνολο των φίλων του ΠΑΟΚ και αναφερόμαστε στον Κωνσταντέλια και στον Κουλιεράκη.

-Γίνεται πολύς λόγος για τα ταλέντα που έχει ο ΠΑΟΚ και ιδιαίτερα για τον Κωνσταντέλια. Αν θεωρήσουμε δεδομένο πως παίζεις στην ίδια θέση, τι μπορείς να πεις για τον νεαρό;

«Μου αρέσει πάρα πολύ ο Κωνσταντελιας. Θα σας το πω απλά. Είναι ένας πιτσιρικάς που με μαγεύει! Είναι ένας φανταστικός παίκτης! Απλά επειδή είναι ακόμη πολύ νεαρός θέλει πολύ καλή διαχείριση και προσοχή. Εμείς ειδικά οι μεγαλύτεροι και πιο έμπειροι θα πρέπει να συζητάμε μαζί του. Εγώ μιλώ πολύ με τον Κωνσταντέλια και νομίζω πως μπορεί να δώσει πολλές χαρές στον ΠΑΟΚ. Του έχω πει πως μπορεί να προσφέρει πολλά στον ΠΑΟΚ αρκεί να συνεχίσει να δουλεύει. Μην ξεχνάτε πως ήδη έχει πετύχει πράγματα. Αρχισε από τις ακαδημίες, έφτασε στην πρώτη ομάδα και παίζει και στην Εθνική. Όλα όσα ονειρεύονται παιδιά στην ηλικία του αυτός τα έχει πετύχει. Ποια είναι η συμβουλή μου; Να συνεχίζει να διασκεδάζει παίζοντας ποδόσφαιρο, να χαίρεται το κάθε ματς και να συνεχίσει με ταπεινότητα να δουλεύει γιατί μόνο έτσι μπορεί να πετύχει πολλά πράγματα και στην καριέρα του και στη ζωή του».

-Ποιοι νεαροί παίκτες μπορούν να κάνουν καριέρα στο εξωτερικό;

«Ο Κωνσταντέλιας φυσικά, αλλά θέλω όμως να σας πω και για τον Κουλιεράκη. Είναι ένας φανταστικός παίκτης και τον γουστάρω πολύ. Τόσο ο Κωνσταντέλιας όσο και ο Κουλιεράκης με έχουν βοηθήσει πολύ και πάντα συζητώ μαζί τους. Να ξέρουν πως είμαι οπαδός τους και πάντα δίπλα τους στην προσπάθεια που θα κάνουν για να φτάσουν ψηλά αρκεί να είναι προσηλωμένοι στον στόχο και να συνεχίσουν να προσπαθούν».

Στην θητεία του στην Σαχτάρ είχε προπονητή τον Μιρτσέα Λουτσέσκου. Πλέον συνεργάζεται με τον γιο του στον ΠΑΟΚ. Ρωτήσαμε τον Βραζιλιάνο για αυτό:

«Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μου θυμίζει πολύ τον πατέρα του. Δούλεψα για μεγάλο διάστημα στη Σαχτάρ μαζί του, με βοήθησε πολύ στην καριέρα μου ως επαγγελματία και ήρθα στον ΠΑΟΚ να δουλέψω με τον γιο του και είναι υπέροχο. Μπορώ να πω πως ο Ραζβάν Λουτσέσκου με έχει κάνει να νιώσω σαν γιος του. Νιώθω πως είμαι μέλος της οικογένειας Λουτσέσκου. Ο πατέρας του με έκανε να είμαι αυτός που είμαι σήμερα και αισθάνομαι τέλεια που δουλεύω κάθε μέρα μαζί του. Ο Ραζβάν είναι προπονητής που θέλει μόνο να νικήσει δεν το βάζει κάτω ποτέ, οπότε είμαι ιδιαίτερα ευτυχισμένος που μπορώ να δουλεύω μαζί του σε καθημερινή βάση.»

- Ποια η γνώμη σου για το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και τη διαιτησία;

«Επαιξα τέσσερις μήνες στο Πρωτάθλημα εδώ. Το επίπεδο είναι πολύ καλό. Είδα ακόμη και μικρές θεωρητικά ομάδες όταν παίζουν στην έδρα τους να δυσκολεύουν πολύ τις καλές ομάδες. Για τους διαιτητές; Και αυτοί κάνουν λάθη και νομίζω πως δεν είναι σωστό συνεχώς να διαμαρτυρόμαστε πάντα για τις αποφάσεις τους. Η δική μου άποψη είναι πως σε κάθε ματς εξαρτάται από τη δική μας αυτοσυγκέντρωση, από τις δικές μας ικανότητες και πώς θα παίξουμε στο κάθε παιχνίδι η έκβαση ενός αγώνα και αν τα κάνουμε σωστά κανείς διαιτητής δεν μπορεί να μας δυσκολέψει».

«Το ντεμπούτο! Αυτό δεν θα ξεχάσω!»

Μέχρι στιγμής μετρά έξι μήνες παρουσίας στον ΠΑΟΚ. Όπως ο ίδιος δήλωσε, νιώθει υποχρεωμένος στους φίλους της ομάδας και θέλει να τους ανταποδώσει την αγάπη με τίτλο. Ρωτήσαμε τον Τάισον ποια είναι η στιγμή που έχει ξεχωρίσει με την ασπρόμαυρη φανέλα: «Η πρεμιέρα στην Τούμπα για μένα. Στο ματς με τον Παναθηναϊκό όπου μπήκα και σκόραρα. Δεν θα την ξεχάσω ποτέ…»

«Υπέροχη η Θεσσαλονίκη»

Εχοντας την οικογένεια μαζί του στη Θεσσαλονίκη ο Τάισον έχει προσαρμοστεί εύκολα στα ελληνικά δεδομένα. Αλλωστε όπως ο ίδιος δηλώνει ζει σε μια υπέροχη πόλη: «Η Θεσσαλονίκη είναι μια υπέροχη πόλη την οποία έχουμε λατρέψει με την σύζυγο και τον γιο μου. Επίσης όλα όσα άτομα έχουν έρθει να μας επισκεφτούν, έχουν μείνει άφωνα με την πόλη. Μου αρέσει να βγαίνω περίπατο αλλά είμαι περισσότερο τύπος που αρέσκεται στο να μένει στο σπίτι να παίζω με τον γιο μου».

«Ο Σαββίδης λατρεύει την ομάδα, είμαι ευγνώμων για όσα έκανε για να έρθω»

Στο πρώτο κομμάτι της αποκλειστικής συνέντευξης του στην «Μ», ο Τάισον είχε σημειώσει πως η ομάδα χρειάζεται να φέρει σημαντικούς παίκτες. Ο Τάισον ρωτήθηκε για τον Ιβάν Σαββίδη: «Συζητάμε με τον πρόεδρο πριν από πολλά παιχνίδια. Είναι άτομο που κάνει τα πάντα για την ομάδα. Λατρεύει την ομάδα. Αυτό το αντιλαμβανόμαστε εύκολα στις συζητήσεις μας το αποδεικνύει το βγάζει κάθε στιγμή. Ζει την ομάδα και εμείς ως παίκτες είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι του. Πρέπει να αγαπάμε με το ίδιο πάθος το σωματείο, να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ανταποδώσουμε στον πρόεδρο όσα κάνει για εμάς. Αυτά που κάνει ο πρόεδρος είναι απίθανα πράγματα. Είναι ένα άτομο που σέβομαι απόλυτα. Πράγματι, αισθανόμαστε την απουσία του σε καθημερινή βάση. Θα ήταν καλύτερα αν μπορούσε να ήταν εδώ γιατί ναι, κάποιες φορές αισθανόμαστε την απουσία του. Πολύ περισσότερο γιατί αντιλαμβάνομαι πόσο αγαπητός είναι σε όλους. Προσωπικά είμαι ευγνώμων για όλα όσα έκανε για μένα ώστε να είμαι σήμερα στον ΠΑΟΚ. Εδώ στην Ολλανδία, στην περίοδο προετοιμασίας δεν έχω ακόμη μιλήσει μαζί του αλλά σίγουρα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα θα μιλήσουμε».

«Εχω αισθανθεί στο πετσί μου τον ρατσισμό»

Ολοι θυμούνται τον πανηγυρισμό του μπροστά στη Θύρα 4 μετά το γκολ που σημείωσε απέναντι στον Παναθηναϊκό. Μια σηκωμένη γροθιά, ξεκάθαρο μήνυμα κατά του ρατσισμού. Ο Τάισον μίλησε για τα βιώματα που έχει και για το λόγο που αποφάσισε να πανηγυρίζει έτσι τα γκολ του από την εποχή που έπαιζε στην Ουκρανία: «Συνεχίζω από τη στιγμή που έπαιζα στην Ουκρανία να κάνω αυτόν τον πανηγυρισμό γιατί και εγώ έχω αισθανθεί στο πετσί μου τον ρατσισμό εκεί. Πανηγυρίζω έτσι μεγάλο διάστημα γιατί με στεναχωρεί αφάνταστα αυτό όπως και να το βλέπω και σε άλλες χώρες και για άλλους παίκτες. Δεν είναι μόνο τα όσα έγιναν με τον Βινίσιους και με θλίβουν, υπάρχουν και άλλα περιστατικά σε όλες τις χώρες και αυτό πρέπει να σταματήσει».

«Πελέ, ο κορυφαίος όλων των εποχών»

Προφανώς και δεν υπάρχει Βραζιλιάνος στον πλανήτη που στο ερώτημα «Πελέ ή Μαραντόνα» δεν θα απαντήσει «Πελέ» σε κλάσματα δευτερολέπτου. Προφανώς και δεν μπήκαμε στη διαδικασία να ρωτήσουμε κάτι τέτοιο τον Τάισον γιατί γνωρίζαμε την απάντηση. Απλά ο ίδιος μας το… θύμισε. Αφορμή για αυτό, όταν τον ρωτήσαμε ποιος είναι ο καλύτερος συμπατριώτης του ποδοσφαιριστής με τον οποίο έχει παίξει μαζί: «Ο Αλαν με τον οποίο έπαιζα στη Σαχτάρ και ήμουν συμπαίκτης του για επτά χρόνια. Αν μου λες γενικότερα για Βραζιλιάνους και ποιον έχω ψηλά θα πω όπως όλοι μας, τον Πελέ. Είναι ο νούμερο ένα όλων των εποχών. Στη Βραζιλία η αγαπημένη ομάδα είναι η Ιντερνασιονάλ του Πόρτο Αλέγκρε ομάδα στην οποία αγωνιζόμουν πριν έρθω στον ΠΑΟΚ», είπε ο Τάισον.

Πηγή: metrosport.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ουμούτ Μεράς για ΠΑΟΚ-ΠΑΟ - Παίρνει κι άλλον από Ολυμπιακό μετά τους Βαλμπουενά και… Τσιμίκα ο Μπέος!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags