Facebook Pixel Έκπληξη από ΑΕΚ, επαφές με ομάδα της Premier - "Χτυπάει" Δανό με βαρύ βιογραφικό - Κονέ λόγω... Κανός!
Ποδόσφαιρο
| 2023-07-12 20:42:00

Έκπληξη από ΑΕΚ, επαφές με ομάδα της Premier - "Χτυπάει" Δανό με βαρύ βιογραφικό - Κονέ λόγω... Κανός!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Έκπληξη από ΑΕΚ, επαφές με ομάδα της Premier - "Χτυπάει" Δανό με βαρύ βιογραφικό - Κονέ λόγω... Κανός!

Η εμπλοκή του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού και ο στόπερ. Στην Ένωση έχουν πολύ ψηλά στη λίστα τους τον Νέστορ Αραούχο, όμως τα τελευταία 24ωρα εξετάζουν κι άλλες περιπτώσεις και μάλιστα από το πρωτάθλημα της Αγγλίας.

ΑΕΚ: Σε μεταγραφικό οίστρο βρίσκονται στην Ένωση τις τελευταίες ημέρες, δεδομένου ότι η ομάδα φέτος θέλει να αποδείξει ότι έχει διδαχθεί από την προηγούμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος και, τώρα, θα προετοιμαστεί καλύτερα για τη νέα χρονιά που έρχεται.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι με δεδομένη την παρουσία τού Ματίας Αλμέιδα στην άκρη τού πάγκου και με σεβασμό στις επιθυμίες του, όπως είχε γίνει και το περασμένο καλοκαίρι άλλωστε, οι Κιτρινόμαυροι θέλουν να αρχίσουν την σεζόν στην Ελλάδα και να αποδείξουν ότι είναι ξανά το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Και, παράλληλα, να έχουν μια πολύ καλή παρουσία στην Ευρώπη, τώρα που υπάρχει η πρόκληση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το ρεπορτάζ που θέλει την ομάδα να απορρίπτει πρόταση ύψους 8 εκατ. ευρώ για την παραχώρηση του Άρολντ Μουκουντί, από την Μπριζ, αν και τυπικά είναι μια εξαιρετική προσφορά: Ο υψηλόσωμος στόπερ έκανε καλή σεζόν, η χρηματιστηριακή του αξία βρίσκεται στα 4 εκατ. ευρώ (άρα η προσφορά αφορούσε τα διπλάσια!) και τυπικά είναι ένα ποσό-ταβάνι που θα μπορούσε να πιάσει. Ακόμα και μετά από τη συμμετοχή σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ...

Παρόλα αυτά από την ομάδα απέρριψαν την πρόταση, πολύ περισσότερο μετά από τα πολλά λεφτά που έδωσαν στη Θέλτα για να φέρουν τον Ορμπελίν Πινέδα με κανονική μεταγραφή, δεδομένου ότι το φετινό καλοκαίρι η ομάδα χτίζει και δεν γκρεμίζει! Μέσα σε αυτό το πλαίσιο έρχεται και η πληροφορία που έφτασε στα αυτιά τού sportdog από την Αγγλία, καθώς η ΑΕΚ θέλει να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την άμυνά της με στόπερ από το Νησί!

Θέλει να φέρει, δηλαδή, έναν ακόμα αμυντικού τοπ επιπέδου που, μαζί με τους Βίντα και Μουκουντί θα τραβήξουν κουπί στα πολλά και πολύ δύσκολα ματς της νέας αγωνιστικής περιόδου. Ποιος είναι αυτός ο στόπερ; Αυτό δεν το μάθαμε ακόμα, αλλά μάθαμε ότι πρόκειται για Δανό ποδοσφαιριστή!

Τυπικά, αυτοί που πέρσι έπαιξαν στην Premier League και ήταν Δανοί στόπερ είναι: α)

Γιάνικ Βέστεργκααρντ (κεντρική φωτό) - 30 ετών, διεθνής, πανύψηλος (1,99 μ.), με Χρηματιστηριακή αξία στα 4 εκατ. ευρώ και συμβόλαιο με τη Λέστερ (που υποβιβάστηκε όμως!) μέχρι το 2024. β) Μαντς Μπεχ Σόρενσεν - 24 ετών, 1,94 μ., με Χρηματιστηριακή αξία 2,5 εκατ. ευρώ και συμβόλαιο με τη Μπρέντφορντ μέχρι το 2024. γ) Ματίας Γιόργκενσεν (φωτό παρακάτω), γνωστός και ως Ζάνκα, 33 ετών, διεθνής, με Χρηματιστηριακή αξία στο 1,5 εκατ. ευρώ και συμβόλαιο με τη Μπρέντφορντ μέχρι το 2025 - Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι η Μπρέντφορντ είναι ομάδα που οι Κιτρινόμαυροι έχουν ανοιχτή επικοινωνία μαζί της έτσι κι αλλιώς, ήδη από την περιόδο που προσπάθησαν να κλείσουν τον Σέρτζι Κανός.

Τυπικά αυτές οι τρεις περιπτώσεις είναι που απασχολούν την ΑΕΚ από την Αγγλία σύμφωνα με το ρεπορτάζ του sportdog, με τον Βέστεργκααρντ να παίζει ελάχιστα πέρσι λόγω ενός τραυματισμού, τον Σόρενσεν να έχει ένα αποτυχημένο πρώτο εξάμηνο στην περσινή σεζόν με τη φανέλα της Νις που είχε παραχωρηθεί δανεικός (δεν είχε καμία συμμετοχή στη Γαλλία) και τον Γιόργκεσεν να είναι περισσότερο λύση ανάγκης στα 33 του χρόνια - Θυμίζουμε ότι ο Ντομαγκόι Βίντα είναι, ήδη, 34 ετών.

Ποια λύση μπορεί να προκριθεί από τις τρεις και αν τελικά θα πάει σε Δανό στόπερ από την Αγγλία η Ένωση, είναι κάτι που αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέσα στα επόμενα 24ωρα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Μαγείρεμα" με Μπράμπετς, Plan b με Γάλλο - Μεταγραφικό κατόρθωμα Αλμέιδα - Απόφαση Μαρτίνεθ για Ελ Αραμπί!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags