Όπως ακριβώς τελείωσε την περσινή σεζόν ξεκίνησε τη νέα ο Πεπ Μπιέλ, δηλαδή με αρκετή αστάθεια και ερωτηματικά για το κατά πόσο μπορεί να σταθεί ως εξτρέμ στον Ολυμπιακό. Ο Ισπανός μέσος είχε μόνο σποραδικές καλές στιγμές στα τρία φιλικά στην Αυστρία, ενώ προβλημάτισαν τα τελειώματά του σε θεωρητικά εύκολες φάσεις για γκολ. Σα να βλέπουμε δηλαδή ακριβώς τον περσινό Μπιέλ, ο οποίος ήταν ικανός να βάλει το πιο… απίθανο και να χάσει το πιο εύκολο!

Ο Ολυμπιακός έχει επενδύσει πολλά στον πρώην άσο της Κοπεγχάγης, για τον οποίο θυμίζουμε ότι δαπάνησε 6.000.000 ευρώ. Η ποιότητά του είναι δεδομένη, όμως από έναν παίκτη που κόστισε τόσα πολλά, οι Ερυθρόλευκοι περιμένουν να κάνει τη διαφορά σε μόνιμη βάση και όχι μόνο με… εκλάμψεις.

Ασφαλώς και δεν βοηθούν τον Μπιέλ οι διαρκείς αλλαγές θέσεων και ρόλων που καλείται να υπηρετήσει. Προκειμένου να χωρέσει στην ενδεκάδα με κάποιον από τους Χάμες, Βαλμπουενά, Φορτούνη πέρυσι, ο Ισπανός αναγκαζόταν να αγωνίζεται πολύ συχνά στα άκρα. Φέτος υπάρχει το ίδιο θέμα, ενώ ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ τον δοκίμασε μέχρι και ως σέντερ φορ σε αρκετές προπονήσεις. Το πρόβλημα είναι ότι η μέχρι στιγμής πορεία του 26χρονου άσου στον Ολυμπιακό έχει αποδείξει πως αποδίδει σαφώς καλύτερα ως 10άρι.

Βέβαια, με βάση τα όσα είδαμε από τον Μπιέλ στην Αυστρία, υπάρχουν κάποιοι που πηγαίνουν το θέμα ακόμα παραπέρα. Δεν λείπουν οι φωνές που εκφράζουν την άποψη ότι ο Ισπανός έμοιαζε έως και αδιάφορος, ουσιαστικά περνώντας έμμεσα το μήνυμα στον Μαρτίνεθ ότι θέλει να φύγει!

Η άποψη αυτή ακούγεται κάπως τραβηγμένη, ωστόσο το σίγουρο είναι πως υπάρχει θέμα. Όσο ο Μπιέλ δεν παίζει στην κανονική του θέση, δύσκολα οι Πειραιώτες θα τον δουν να βγάζει στο γήπεδο το 100% της ποιότητάς του. Και θα είναι κρίμα να μην αξιοποιηθεί ένας παίκτης με τα χαρακτηριστικά του Ισπανού, ειδικά από τη στιγμή που στον πάγκο του Ολυμπιακού κάθεται ένας συμπατριώτης του. Οι Ερυθρόλευκοι ελπίζουν πως ο Μαρτίνεθ θα βρει κώδικα συνεννόησης με τον 26χρονο άσο ώστε να πάρει από αυτόν τον καλύτερο εαυτό του. Το πώς θα αξιοποιηθεί ο Μπιέλ ως δεκάρι από τη στιγμή που στο ρόστερ υπάρχει ο Φορτούνης παραμένει ένα δύσκολο ερώτημα που καλείται να απαντήσει ο προπονητής. Ειδάλλως θα πρέπει να βρεθεί ένας άλλος ρόλος στο γήπεδο, που όμως να εξυπηρετεί τον παίκτη, αφού αυτός του καθαρού εξτρέμ δεν μοιάζει να του πηγαίνει.

Αξίζει πάντως να σταθούμε σε μία πληροφορία που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες και προκαλεί εντύπωση. Λέγεται, λοιπόν, ότι ο Μαρτίνεθ ζήτησε μία έξτρα μεταγραφή σε θέση που κανείς δεν περίμενε, πιάνοντας μέχρι και τη διοίκηση… απροετοίμαστη! Θα μπορούσε να είναι ένας επιπλέον εξτρέμ; Και αν ναι, τι σημαίνει αυτό για το μέλλον του Μπιέλ στο Λιμάνι; Εξετάζοντας εναλλακτικά σενάρια, μόνο σε τερματοφύλακα (συμβαίνει κάτι με Πασχαλάκη;) ή οκτάρι πάει το μυαλό μας, μιάς και σε όλες τις υπόλοιπες θέσεις είναι ήδη γνωστό ότι ο Ολυμπιακός θα προχωρήσει σε προσθήκες.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στόπερ ηγέτης στον Ολυμπιακό με δυναμική στον αέρα! - Μαθητής των Ρικέλμε, Λεντέσμα - "Ντρέπομαι, πονάω"!