ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Η Ένωση θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Αστάνα και το sportdog επικοινώνησε με τον Λευτέρη Ντανοβασίλη, δημοσιογράφο που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο σε Κροατία και Καζακστάν, προκειμένου να συγκεντρώσουμε πληροφορίες.

"Πουλάει βασικό πριν την ΑΕΚ - Καταρρέει αν... - Πεθαίνουν από το ταξίδι"

"Μπορεί να τις περάσει και τις δύο ΑΕΚ. Η Ντιναμό είναι πιο έμπειρη στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Έπαιξε την Παρασκευή με τη Χάιντουκ, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, έχασε με 2-1 (έβαλε και ο Λιβάγια γκολ)", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο καλός συνάδελφος και πρόσθεσε:

"Πάντα πουλάει παίκτες, έτσι έκανε και φέτος και μάλλον θα πουλήσει τον βασικό κίπερ, τον Λιβακόβιτς, μέχρι να παίξει με την ΑΕΚ. Προπονητής της είναι ο Μπίσκαν ήδη από πέρσι, παίζει συνήθως με 4-2-3-1".

Πού μπορεί να την χτυπήσει η ΑΕΚ;

"Αν την πιέσει στην άμυνα, που κάνει εύκολα λάθη, τότε καταρρέει. Θα έχει καλύτερο ρυθμό, όμως, από την ΑΕΚ - Αν και νομίζω ότι η ΑΕΚ είναι το φαβορί".

Για την Αστάνα;



"Η Αστανά ποντάρει μόνο στην έδρα της, γιατί όλοι πεθαίνουν από το ταξίδι. Είναι και 3 ώρες μπροστά. Επίσης, ο συνθετικός χλοοτάπητας πάντα δύσκολος στο γήπεδό της. Αλλά έχει πέσει το επίπεδο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια - Και διαρκώς πέφτει".

Σε σχέση με την ΑΕΚ;

"Κι αυτή θα έχει καλύτερο ρυθμό από την ΑΕΚ, αλλά και πάλι είναι καλύτερη η ΑΕΚ. Η Αστανά θα προσπαθήσει να ρίξει τον ρυθμό, εκεί χρειάζεσαι καλό παιχνίδι από το κέντρο και γρήγορα άκρα. Λογικά η Ντίναμο θα περάσει από το ζευγάρι".

"Ελκυστικό ποδόσφαιρο με Μαρθελίνο - Δύσκολα θα την αποκλείσει ο Παναθηναϊκός - Ξεσηκώνονται σε βάρος της οι οπαδοί της"

Για τη Μαρσέιγ μάς βοήθησε ο δημοσιογράφος Μιχάλης Σινάκος, που γνωρίζει όσο ελάχιστοι στην Ελλάδα το γαλλικό ποδόσφαιρο - Για να φτάσει, βέβαια, μέχρι τη Μαρσειγ ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να αφήσει οριστικά πίσω το εμπόδιο της Ντνίπρο!

"Νέος προπονητής ο Μαρθελίνο στη Μαρσέιγ, δεν ανανεώνει ο Αλέξις Σάντσες αλλά ο Ομπαμεγιάνγκ υπέγραψε πρόσφατα και έχει πάρει μπρος. Συν κάποιον Σενεγαλέζο φορ από την Τσάμπιονσιπ", σχολίασε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Με 4-4-2 το σύστημα που παίζει, αλλά τώρα βάζει παίκτες στο ρόστερ της - Θα πάρει και έναν εξτρέμ. Έχει δυνατή ομάδα, αλλά πέρσι έπαιζε με τον Τούντορ που ήταν προπονητής, έκανε μόνιμα αντεπιθέσεις. Ο Μαρθελίνο ήρθε για να παίξει πιο ελκυστικά - Δύσκολα να την αποκλείσει ο Παναθηναϊκός".

Αδύνατα σημεία;

"Η άμυνά της εκτέθηκε πέρσι, ο τερματοφύλακας της παίζει κάτω από τη σέντρα και υπήρχε ένα ρίσκο στις αντεπιθέσεις. Ενώ και το διδυμο των επιθετικών είναι καινούργιο, κι αυτό μετράει κάπως".

Έδρα;

"Για εμένα είναι η πιο καυτή ατμόσφαιρα της Ευρώπης στο γηπεδο της Μαρσέιγ, αλλά πολύ εύκολα μπορεί να ξεσηκωθεί και σε βάρος της Μαρσέιγ η κερκίδα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Μπαμ" Τσάμπερλεϊν σε μεγάλη ελληνική ομάδα - Άρχισε το... ντέρμπι - Συζητήσεις με τον μάνατζερ και "σφήνα"!