Τράμπζονσπορ – ΑΕΚ: Πανέτοιμη για τις "μάχες" κόντρα στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ, για τον τρίτο προκριματικό του Champions League έδειξε ότι είναι η Ένωση, που μην έχοντας το παραμικρό πρόβλημα κέρδισε στο τελευταίο της φιλικό 1-3 την τουρκική ομάδα, με γκολ των Λιβάι Γκαρσία, Ελίασον και Φαν Βέερτ, αφήνοντας… υποσχέσεις. Οι παίκτες του Αλμέιδα ήταν για ακόμα μια φορά εξαιρετικοί συνεχίζοντας εκεί που είχαν σταματήσει την περασμένη χρονιά και κάνοντας τους πάντες να πιστεύουν πως η φετινή θα είναι ακόμα καλύτερη. Αξίζει να σημειώσουμε ότι και οι δύο ομάδες αστόχησαν σε πέναλτι που κέρδισαν, με τους Ουγκουρτσάν και Αθανασιάδη να αποκρούουν τις προσπάθειες των Λιβάι και Μπακασέτα αντίστοιχα.

Το ματς:

Το φιλικό στην Τραπεζούντα ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή και τους παίκτες της Ένωσης να θέλουν να "χτυπήσουν" στην αντεπίθεση. Μάλιστα η τουρκική ομάδα θα απειλήσει δύο φορές σε ισάριθμα λεπτά, αλλά τον Στάνκοβιτς να είναι εντυπωσιακός. Αρχικά ο Αυστριακός τερματοφύλακας στο 8', θα πει "όχι" σε σουτ του Ομούρ από πλάγια θέση, ενώ ένα λεπτό μετά θα αποκρούσει εντυπωσιακά κεφαλιά του Μάξι Γκόμες μετά από εκτέλεση κόρνερ. Στο 11' θα έρθει η πρώτη καλή στιγμή για τους νταμπλούχους. Ο Πινέδα θα κλέψει στο χώρο του κέντρου και θα βγάλει την ομάδα του στην κόντρα με την μπάλα να φτάνει στον Λιβάι Γκαρσία, που έκανε το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά να περνάει λίγο άουτ.

Η Ένωση δεν θύμιζε σε τίποτα τον τρόπο που αγωνίστηκε στα προηγούμενα φιλικά, μιας και περίμενε στο χώρο του κέντρου τους παίκτες της Τράμπζονσπορ και από εκεί άρχιζαν να πιέζουν, κάτι που δείχνει ότι ο Ματίας Αλμέιδα ήθελε να δοκιμάσει αυτόν τρόπο άμυνας ενόψει Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Στο 15' ο Πινέδα θα βρει εξαιρετικά με κάθετη τον Λιβάι Γκαρσία, με το τελευταίο να πλασάρει σωστά και να κάνει το 0-1, όμως το γκολ θα ακυρωθεί, σωστά, σαν οφσάιντ. Όσο ο χρόνος περνούσε οι παίκτες του Αλμέιδα θα ανέβασοουν την πίεσή τους, μην αφήνοντας τους γηπεδούχους να οργανώσουν την επίθεσή τους. Στο 25' ήταν η σειρά των παικτών της τουρκικής ομάδας να απειλήσουν και μάλιστα δύο φορές, με τον Μπακασέτα και στις δύο περιπτώσεις να σουτάρει έξω από την μεγάλη περιοχή, όμως στο πρώτο Στάνκοβιτς θα μπλοκάρει, ενώ το δεύτερο θα κοντράρει στον Σιμάνσκι και θα περάσει κόρνερ.

Πέντε λεπτά μετά η Ένωση θα φτάσει και πάλι πολύ κοντά στο γκολ, όταν ο Λιβάι Γκαρσία θα βρει τον Τσούμπερ, που θα σουτάρει από πλάγια θέση, αλλά τον Ουγκουρτσάν να διώχνει σε κόρνερ. Ότι δεν έκανε ο Ελβετός όμως  θα το κάνει στην εξέλιξη της φάσης ο Λιβάι. Στο 31' και μετά την εκτέλεση του κόρνερ ο Μήτογλου προσπαθώντας να σουτάρει θα την στρώσει στον φορ από το Τρινιντάντ που με εξαιρετικό σουτ με το αριστερό θα κάνει το 0-1. Η Ένωση δεν θα σταματήσει και πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο θα σημειώσει και δεύτερο γκολ πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Οι παίκτες του Αλμέιδα θα πιέσουν εξαιρετικά και θα βγουν στην αντεπίθεση, με τον Λιβάι Γκαρσία να γυρίζει την μπάλα στην μικρή περιοχή, με τον Πινέδα να μην μπορεί να σουτάρει, αλλά τον επερχόμενο Ελίασον να σουτάρει από πλάγια θέση και να κάνει το 0-2 στο 41'.

Στο δεύτερο μέρος η Ένωση θα δώσει και πάλι την κατοχή της μπάλας στους αντιπάλους της, περιμένοντας να πιέσει μετά τη μεσαία γραμμή, κάτι που έκανε και πάλι εξαιρετικά. Η τουρκική ομάδα θα ξαναμπεί στο παιχνίδι στο 54' όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα, ο Μάξι Γκόμες θα πάρει την κεφαλιά, ολομόναχος, και θα μειώσει σε 1-2, σε μια φάση που οι παίκτες της ΑΕΚ θα διαμαρτυρηθούν για οφσάιντ, χωρίς όμως να έχουν δίκιο. Στο 68' η ΑΕΚ θα κερδίσει πέναλτι, όταν μετά από σέντρα ο Μπακασέτας θα χτυπήσει με το πόδι του στο κεφάλι τον Γκατσίνοβιτς, όμως ο Λιβάι που θα το εκτελέσει θα δει τον Ουγκουρτσάν να αποκρούει την προσπάθειά του, ενώ θα διώξει και νέα προσπάθεια του επιθετικού από το Τρινιντάντ στη συνέχεια της φάσης.

Ότι δεν έκανε ο Λιβάι Γκαρσία το κατάφερε στο ο Φαν Βέερτ και μάλιστα μετά από μια εκπληκτική ομαδική ενέργεια στο 75'. Ο Μάνταλος θα κλέψει την μπάλα, θα πασάρει στον Γκατσίνοβιτς, αυτός στον Πισάρο, με τον Σιντιμπέ να κάνει το όβερλαπ και με παράλληλη μπαλιά να βγάζει στον Ολλανδό φορ που από κοντά θα κάνει το 1-3. Στο 81' η τουρκική ομάδα θα κερδίσει πέναλτι σε χέρι που έκανε ο Μάνταλος μέσα στη μικρή περιοχή, με τον Αθανασιάδη όμως να λέει "όχι" στην εκτέλεση που θα αναλάβει ο Τάσος Μπακασέτας. ΣΤο 86' η Ένωση θα φτάσει κοντά και σε τέταρτο τέρμα, με τον Άμραμπατ να κάνει πολύ ωραίο πλασέ, αλλά τον Τσακίρ να αποκρούει σε κόρνερ. Τα υπόλοιπα λεπτά της αναμτρησης δεν θα υπάρχει κάποια άλλη σημαντική στιγμή με το 1-3 να παραμένει μέχρι το τέλος.

Σκόρερ: 54' Μ. Γκόμες - 31' Λιβάι Γκαρσία, 41' Ελίασον, 75' Φαν Βέερτ

Τράμπζονσπορ: Ουγκουρτσάν, Ντένσβιλ, Μπένκοβιτς (73' Γιλμάζ), Λάρσεν, Ερέν (68' Μποσλούκ), Κουρμπέλης (80' Ντεστάν), Μπακασέτας, Αμπντουλκαντίρ (68' Μπαρντί), Βίσκα, Τρεζεγκέ, Γκόμεζ.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς (46' Αθανασιάδης), Ρότα (46' Σιτιμπέ), Βίντα (9' Μήτογλου), Μουκουντί, Χατζισαφί (73' Μοχαμάντι), Σιμάνσκι (46' Γαλανόπουλος), Γιόνσον (63' Μάνταλος), Ελίασον (46' Άμραμπατ), Πινέδα (46' Γκατσίνοβιτς (79' Ζίνι)), Τσούμπερ (63' Πισάρο), Γκαρσία (73' Φαν Βέερτ).