Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Βραζιλιάνος ο αντί-Σένκεφελντ! Στόπερ... θηρίο, σύγχρονος και ολοκληρωμένος - Δίδυμο με Σιόβα (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-07-31 19:06:00

Βραζιλιάνος ο αντί-Σένκεφελντ! Στόπερ... θηρίο, σύγχρονος και ολοκληρωμένος - Δίδυμο με Σιόβα (ΒΙΝΤΕΟ)

του Νίκου Στεργίου
Βραζιλιάνος ο αντί-Σένκεφελντ! Στόπερ... θηρίο, σύγχρονος και ολοκληρωμένος - Δίδυμο με Σιόβα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ποιος είναι ο κεντρικός αμυντικός που παίζει δυνατά στο ρεπορτάζ του Τριφυλλιού για την ενίσχυση των μετόπισθεν.

Η ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας έχει καταστεί αναγκαία στον Παναθηναϊκό μετά τον τραυματισμό του Μπαρτ Σένκεφελντ στην πρώτη αναμέτρηση για τον 2ο προκριματικό του Champions League, με τη Ντνίπρο, στη Σλοβακία. Στο επίκεντρο έχει βρεθεί το όνομα του Ροντρίγκο Γκουθ.

Ο 27χρονος στόπερ αποκτήθηκε τον Ιούλιο του 2022 από τη Φορτούνα Σιτάρντ, η οποία τον αγόρασε έναντι 1,1 εκατ.Ευρώ από την Αταλάντα, υπογράφοντας συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2027. Τη σεζόν 2022-2023 αγωνίστηκε σε 35 ματς και σκόραρε 2 γκολ.

Αποτελεί γέννημα-θρέμμα της Κοριτίμπα, της πρωτεύουσας της επαρχίας του Παρανά, η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Βραζιλίας και αποτελεί πολιτιστικό και οικονομικό κέντρο της χώρας. Στην ομάδα της γενέτειράς του μεγάλωσε ποδοσφαιρικά (χωρίς να παίξει στην πρώτη ομάδα) μέχρι το 2017 να φύγει για την Ιταλία, όπου εντάχθηκε στις Ακαδημίες της Αταλάντα, η οποία πλήρωσε 670 χιλιάδες ευρώ για να τον φέρει στην Ευρώπη.

Το 2020 παραχωρήθηκε δανεικός στην Πεσκάρα με την οποία αγωνίστηκε για πρώτη φορά ως επαγγελματίας, παίζοντας σε 25 ματς στη Serie B. Ακολούθησε δανεισμός στην ολλανδική Ναϊμέγκεν, με τη φανέλα τις οποίας είχε 24 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, τη σεζόν 2021-2022. Μάλιστα οι οπαδοί της Ναϊμέγκεν, τον ψήφισαν τον Ιουνίο του 2022 ως ταλέντο της χρονιάς.

Από εκεί τον είδε η Φορτούνα Σιτάρντ και τον ενέταξε στο έμψυχο δυναμικό της, όπου είχε συμπαίκτη και παρτενέρ στην άμυνα έναν συμπατριώτη μας, τον Δημήτρη Σιόβα, με τον οποίο αγωνίστηκε μαζί σε 33 παιχνίδια στην Ολλανδία.

O Γκουθ είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές της Εθνικής Βραζιλίας.

Είναι θηριώδης σε διάπλαση (1,91 μ.) και στην Ολλανδία τον θεωρούν σύγχρονο, και ολοκληρωμένο αμυντικό. Η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο εκτιμάται στα 2 εκατ.Ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μέχρι το βράδυ της Πέμπτης 3 Αυγούστου 2023, ο Παναθηναϊκός, εφόσον περάσει το εμπόδιο της Ντνίπρο στον επαναληπτικό της Λεωφόρου, θα πρέπει να έχει δηλώσει παίκτες για το παιχνίδι με τη Μαρσέιγ.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιστροφή Πόνσε στην Ελλάδα - Υπέρβαση από ομάδα Big 4 - Τον πληρώνει το μεγάλο τηλεοπτικό συμβόλαιο!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags