Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Θα κάνει διαφορά στον ΠΑΟ! Τον ξέρει ο Γιοβάνοβιτς - Έτσι τον "έχασε" ο Ολυμπιακός - Deal 8 εκατ.!
Ποδόσφαιρο
| 2023-08-02 15:15:00

Θα κάνει διαφορά στον ΠΑΟ! Τον ξέρει ο Γιοβάνοβιτς - Έτσι τον "έχασε" ο Ολυμπιακός - Deal 8 εκατ.!

του Νίκου Στεργίου
Θα κάνει διαφορά στον ΠΑΟ! Τον ξέρει ο Γιοβάνοβιτς - Έτσι τον "έχασε" ο Ολυμπιακός - Deal 8 εκατ.!

Παίκτης με καλά χτυπήματα,ντρίπλα, μπορεί να παίξει στα φτερά, ως σέντερ φορ, αλλά και ως δεύτερος επιθετικός.

Ο Φίλιπ Τζούρισιτς ήταν από τους πρωταγωνιστές της πρόκρισης του Παναθηναϊκού στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει τη Μαρσέιγ! Ο 31χρονος μεσοεπιθετικός διακρίθηκε και στα δύο παιχνίδια του Τριφυλλιού με τη Ντνίπρο. Σκόραρε στο πρώτο παιχνίδι, στο Κόζιτσε της Σλοβακίας, ενώ στο δεύτερο έδωσε την ασίστ για την ισοφάριση στον Σπόραρ.

Ο παίκτης έδειξε με το καλημέρα, ότι θα αποτελέσει μία από τις προσθήκες που θα κάνουν τη διαφορά στη φετινή ομάδα των «πρασίνων». Έχει καλά χτυπήματα, καλή ντρίπλα, μπορεί να παίξει στα φτερά, ως σέντερ φορ, αλλά και ως δεύτερος επιθετικός. Μας έδειξε άλλωστε με το γκολ που σημείωσε στο Κόζιτσε πόσο ποιοτικός παίκτης είναι, σκοράροντας με ένα πολύ όμορφο, τεχνικό πλασέ, σε μία φάση που φαινόταν χαμένη.

 

Το βιογραφικό του είναι γεμάτο, έχοντας παραστάσεις από Ολλανδία (Χέρενβεϊν), Πορτογαλία(Μπενφίκα), Γερμανία (Μάιντς), Αγγλία (Σαουθάμπτον), Βέλγιο (Άντερλεχτ), Ιταλία (Σασουόλο, Μπενεβέντο, Σαμπντόρια). Στην Ελλάδα ήρθε μετά από μία χρονιά στη Σαμπντόρια, στην οποία έκανε 34 συμμετοχές με 3 γκολ, αλλά ο υποβιβασμός της ιταλικής ομάδας τον οδήγησε στην αναζήτηση του επόμενου σταθμού της καριέρας του.

Η αλήθεια είναι, ότι στη χώρα μας δεν ήρθε για πρώτη φορά. Τον είχε φέρει το 2007, σε ηλικία 15 χρονών, ο τότε τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού, Ίλια Ίβιτς τον 15χρονο τότε Φίλιπ Τζούρισιτς με τον τότε προπονητή της ομάδας νέων, Γιάννη Χριστόπουλο, να εισηγείται την απόκτησή του με ένα ποσό κοντά στις 30.000 Ευρώ. Βλέπετε ο Έλληνας τεχνικός ενθουσιάστηκε με τα στοιχεία του Σέρβου.

Η συμφωνία ήταν να επιστρέψει ο παίκτης στις Ακαδημίες του Ερυθρού Αστέρα και να γυρίσει μετά για μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα, προκειμένου να ενσωματωθεί στη δεύτερη ομάδα των Πειραιωτών. Ωστόσο πλήρωσε τις συνέπειες της απόλυσης του Ίλια Ίβιτς και δεν επέστρεψε στο λιμάνι, παρότι οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο αντικαταστάτης του Σέρβου τεχνικού διευθυντή και στενός  συνεργάτης του Σωκράτη Κόκκαλη, τότε, Γιάννης Χρυσικόπουλος, είχε επαναφέρει το θέμα στη συζήτηση του σχεδιασμού της δεύτερης ομάδας.

 

Η ειρωνεία της υπόθεσης ήταν, ότι το κόστος της μεταγραφής ήταν ένα ευτελές ποσό της τάξεως των 30.000 Ευρώ, για έναν παίκτη που το 2013 η Μπενφίκα τον απέκτησε έναντι 8 εκατ.Ευρώ.

Μετέπειτα, όταν τον Ιανουάριο του 2016 πήγε δανεικός στην Άντερλεχτ, η οποία βρέθηκε στον δρόμο του Ολυμπιακού στους «32» του Europa League, ο Τζούρισιτς έπαιξε βασικός και στα δύο παιχνίδια απέναντι στους Πειραιώτες (που αποκλείστηκαν) και ήταν από τους διακριθέντες.

Πλέον λοιπόν ο Τζούρισιτς επέστρεψε στην Ελλάδα, αλλά για λογαριασμό του «αιώνιου» αντίπαλου του Ολυμπιακού και φυσικά σε μία ωριμότερη ηλικία! Έδειξε με τη μία την ποιότητα που διαθέτει ως παίκτης, ο οποίος ανεβάζει το επίπεδο της ομάδας του "Τριφυλλιού" και αυξάνει τις επιλογές στα χέρια του προπονητή. Το θέμα όμως είναι πως θα τον διαχειριστεί ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, γιατί το ιστορικό τραυματισμών του είναι μεγάλο. Ο συμπατριώτης του όμως φαίνεται πως ξέρει πως να τον χρησιμοποιήσει για να μην τον κάψει. Εξάλλου και στα δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια τον έκανε αλλαγή μετά το 70'.
 

***ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Καθάρισε" με μία κίνηση ο Γιοβάνοβιτς - Νεύρα Παλάσιος, απάντηση Μαντσίνι - Μεταγραφή αντί του... γκαφατζή!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags