Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Παίρνει στόπερ-σκύλο! Επικίνδυνος στα στημένα - Δεν είναι Σένκεφελντ – Έδωσε μάχη η Σίτι
Ποδόσφαιρο
| 2023-08-03 17:05:00

Από... Γιουβέντους και Μάντσεστερ Σίτι στον ΠΑΟ - Επικίνδυνος στα στημένα - Η μεγάλη διαφορά με Σένκεφελντ

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Από... Γιουβέντους και Μάντσεστερ Σίτι στον ΠΑΟ - Επικίνδυνος στα στημένα - Η μεγάλη διαφορά με Σένκεφελντ

Κεντρικός αμυντικός για ψυχή, φιλότιμο και μαχητικότητα. Τον χαρακτηρίζουν δυναμικό. Παίζει κιθάρα και PlayStation στον ελεύθερο χρόνο του.

Ο Πάλμερ Μπράουν είναι ο νέος στόπερ του Παναθηναϊκού και όπως όλα δείχνουν ο ποδοσφαιριστής που θα αντικαταστήσει το κενό του τραυματία Μπαρτ Σένκφελντ στο κέντρο της άμυνας στα επόμενα δύσκολα ευρωπαϊκά παιχνίδια. O 26χρονος στόπερ προέρχεται από μία σεζόν με 38 συμμετοχές στην Τρουά, η οποία υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία, γι’αυτό ψάχνεται για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του παρότι έχει συμβόλαιο με τη γαλλική ομάδα μέχρι το 2024.

To πλήρες όνομά του είναι Έρικ Ρος Πάλμερ Μπράουν., Γεννήθηκε το 1997 στην πόλη Ναπολεόν του Οχάιο, πριν όμως συμπληρώσει δύο χρόνια ζωής, η οικογένειά του μετακόμισε στο Λις Σάμιτ του Μισούρι. Στο γυμνάσιο έπαιξε μπάλα στην ομάδα του σχολείου του, ενώ στη συνέχεια μεταγράφηκε σε σχολείο καθολικών (Γυμνάσιο Αρχιεπισκόπου Ο’Χάρα) και στα 16 του υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την Κάνσας Σίτι, αφού πρώτα έπαιξε στο πρωτάθλημα αναπτυξιακών ηλικιών «US Soccer Academy».  

Τον Ιανουάριο του 2014 η Γιουβέντους ήρθε με πρόταση ενός εκατ.δολαριών, η οποία και απορρίφθηκε από το Κάνσας, ενώ την ίδια χρονιά βρέθηκε στη θέση 39 στο τοπ 50 της βρετανικής ιστοσελίδας «Team Talk» σε σχετικό θέμα για τα κορυφαία ταλέντa της χρονιάς.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, τον Ιανουάριο του 2018, που έμεινε ελεύθερος, τον απέκτησε η Μάντσεστερ Σίτι, υπογράφοντας 5ετές συμβόλαιο, με δημοσιεύματα να υποστηρίζουν, ότι οι «Πολίτες» έδωσαν μάχη, για να τον αποκτήσουν. Η αγγλική ομάδα τον έστειλε δανεικό στη βελγική Κορτράικ, όπου έπαιξε 9 παιχνίδια μέχρι το καλοκαίρι και πήγε στην ολλανδική Μπρέντα, όπου είχε 18 ματς και 1 γκολ. Ακολούθησε το 2019 ο δανεισμός στην Αούστρια Βιέννης, όπου σε δύο χρόνια έπαιξε 55 παιχνίδια και είχε 2 γκολ. Το 2021 δόθηκε δανεικός στην Τρουά, η οποία τον απέκτησε τον Φεβρουάριο του 2022 ως ελεύθερο.

Ο Πάλμερ Μπράουν είναι διεθνής με τις ΗΠΑ, έχοντας 4 συμμετοχές. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ δεν ήταν στην αποστολή του ομοσπονδιακού συγκροτήματος της χώρας του. Με τις μικρές εθνικές έχει μία πολύ μεγάλη επιτυχία. Το 2017 κατέκτησε το Πρωτάθλημα Βορείου Αμερικής Κ20. Του απονεμήθηκε το βραβείο του MVP του τουρνουά, στο οποίο ήταν αρχηγός της ομάδας του και αγωνίστηκε ως αμυντικό χαφ.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά, ο Πάλμερ Μπράουν είναι αθλητικό στόπερ, μπορεί να χρησιμοποιήσει και τα δύο του πόδια. Άνθρωποι που τον έχουν δει να αγωνίζεται στην Τρουά τον χαρακτηρίζουν δυναμικό αμυντικό-σκύλο με ψυχή, φιλότιμο και μαχητικότητα. Δεν είναι βέβαια τόσο τεχνικός, δηλαδή να μπορεί να κάνει ένα κατέβασμα της μπάλας και να βγάλει παιχνίδι από πίσω, κάτι που μπορούσε να υποστηρίξει ο Σένκεφελντ. Είναι όμως πολύ επικίνδυνος στις στατικές φάσεις για τις αντίπαλες άμυνες, λόγω του ύψους και του άλματός του.

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο που αλιεύσαμε για τον Πάλμερ Μπράουν είναι, ότι στον ελεύθερο χρόνο του παίζει κιθάρα, είναι οπαδός των videogames και του PlayStation, των RPG και του αρέσει να βλέπει ταινίες στο Netflix.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ήρθες στη μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας - Ψεύτη και προδότη, φιλούσες το Τριφύλλι σε κάθε ματς"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags