Η φετινή σεζόν δεν έχει ξεκινήσει καλά για τον Πεπ Μπιέλ, παρά το γεγονός ότι η άφιξη δύο Ισπανών (Μαρτίνεθ, Κορδόν) στο "τιμόνι" του Ολυμπιακού έμοιαζε ως ιδανική εξέλιξη για τον ακριβοπληρωμένο άσο των Πειραιωτών.

Ο Μπιέλ υπολογίζεται από τον Μαρτίνεθ ως βασικός και γι' αυτό πήρε μεγάλο χρόνο συμμετοχής στα καλοκαιρινά φιλικά, δίχως όμως να μπορέσει να δείξει πολλά πράγματα στο γήπεδο. Η απόλυτη απόδειξη για το πόσο τον πιστεύει ο προπονητής του είναι πως τον δοκίμασε... παντού, προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να τον βοηθήσει να βρει ρυθμό. Ο Ισπανός άσος δοκιμάστηκε λίγο στην κορυφή της επίθεσης, έπαιξε ως δεξιός εξτρέμ αλλά και ως δεύτερος επιθετικός, θέση που θεωρείται η αγαπημένη του.

Ό,τι κι αν έκανε ο Μαρτίνεθ, ο Μπιέλ έμοιαζε έξω από τα νερά του. Με αποκορύφωμα το ματς απέναντι στη Νόριτς όπου δεν του βγήκε σχεδόν τίποτα, κι όμως έμεινε στο ματς για 90 λεπτά. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού αλλά και ο Αντόνιο Κορδόν ποντάρουν πολλά στον παίκτη και θα συνεχίσουν να τον στηρίζουν. Γνωρίζουν ότι πάνω του έγινε μια πολύ σημαντική επένδυση το περασμένο καλοκαίρι, ενώ εκφράζονται με τα καλύτερα λόγια για την ποιότητά του. Θεωρούν λοιπόν ότι πρέπει να βρεθεί ο τρόπος για να "ξεκλειδώσουν" τον Μπιέλ και όχι να τον... ξεφορτωθούν.

Εντούτοις το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός θα αποκτήσει τουλάχιστον έναν εξτρέμ από το "πάνω ράφι" θα κάνει αυτομάτως την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη για τον Μπιέλ. Τα επίσημα ματς πλησιάζουν και τα πράγματα σοβαρεύουν, άρα ούτε ο Ισπανός ούτε κανείς μπορεί να έχει ακόμα... άπειρες ευκαιρίες όπως συμβαίνει στα φιλικά.

 

Ο "υποβιβασμός" του Μπα έφερε… Πορόσο

Η σεζόν δεν μπήκε καλά ούτε για τον Ουσεϊνού Μπα, με τη διαφορά όμως ότι ο Σενεγαλέζος αμυντικός πήρε σαφώς λιγότερες ευκαιρίες συγκριτικά με τον Μπιέλ. Ο υψηλόσωμος άσος άρχισε σταδιακά να "υποβιβάζεται" στις επιλογές του Μαρτίνεθ, που στα τελευταία φιλικά προτίμησε τους Ντόη και Ρέτσο ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Μοιραία, ο Μπα αγωνίστηκε ελάχιστα κόντρα στη Ρέιντζερς και είδε από τον πάγκο ολόκληρο το ματς με τη Νόριτς.

Η απόκτηση του Φρέιρε αποτελεί ένα ακόμα εμπόδιο για τον Αφρικανό στόπερ, ο οποίος δεν φαίνεται να πατάει καλά στα πόδια του, παρουσιάζοντας ένα ακόμα από τα... συνηθισμένα σκαμπανεβάσματα στην πορεία του με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Το θέμα είναι για πόσο ακόμα θα θεωρούν οι Ερυθρόλευκοι ότι μπορούν να βασίζονται πάνω του.

Πέραν της μεταγραφής του Φρέιρε, εδώ και καιρό υπήρχε κουβέντα για δύο προσθήκες κεντρικών αμυντικών στον Ολυμπιακό. Από τη στιγμή που ο Σισέ δεν υπολογίζεται και ο Μπα δεν πείθει με την απόδοσή του, στο Λιμάνι αποφάσισαν να φέρουν και τον Τζάκσον Πορόσο από την Τρουά!

***ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο επόμενος μετά τον Αλεξανδρόπουλο στο Λιμάνι - Top όνομα από Bundesliga - Δύο... κανόνια στη λίστα Κορδόν!