Facebook Pixel Ολυμπιακός: Δεινός γκολτζής στον Ολυμπιακό! Από αριστερό μπακ και Β΄ Εθνική... παρτενέρ του Λαβέτσι - Αδικία στο Μουντιάλ!
Ποδόσφαιρο
| 2023-08-04 14:45:00

Δεινός γκολτζής στον Ολυμπιακό! Από αριστερό μπακ και Β΄ Εθνική... παρτενέρ του Λαβέτσι - Αδικία στο Μουντιάλ!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Δεινός γκολτζής στον Ολυμπιακό! Από αριστερό μπακ και Β΄ Εθνική... παρτενέρ του Λαβέτσι - Αδικία στο Μουντιάλ!

Ξεχωρίζει για την ταχύτητα, την αντοχή και την εκτέλεση. Πρόκειται για έναν φορ που αποτελεί προσωπική επιλογή του Αντόνιο Κορδόν και τον οποίο πιστεύει πάρα πολύ και γι' αυτό θέλει να τον φέρει στο Λιμάνι... 

"Κλεισμένος" από τον Ολυμπιακό θα πρέπει να θεωρείται ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί. Ο διεθνής, Μαροκινός επιθετικός έμεινε ελεύθερος από την Αλ Σαντ του Κατάρ και παρότι βρέθηκε κοντά στη Σταντάρ Λιέγης τον κέρδισε η προοπτική να έρθει στην Ελλάδα και να γίνει συμπαίκτης με τον συμπατριώτη του, Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Γεννήθηκε στην Καζαμπλάνκα, στις γειτονιές της οποίας ξεκίνησε να κλωτσάει τη μπάλα. Στα 16 του πήρε την απόφαση να παίξει επαγγελματικά ποδόσφαιρο. Μέχρι τότε έκανε περίεργες δουλειές για να βγάλει τον επιούσιον, όπως το να πουλά αλάτι.

Η καριέρα του ξεκινά από την τοπική Ρασίνγκ, με την οποία αγωνίστηκε σε μικρότερη κατηγορία του Μαρόκου. Στην αρχή, όταν έπαιζε στις Ακαδημίες, αγωνιζόταν ως αριστερός μπακ, γιατί διακρινόταν για την ταχύτητα και την αντοχή του. Όταν ανέβηκε στην πρώτη ομάδα άλλαξε θέση και από φουλ μπακ αγωνίστηκε στο κέντρο ως αμυντικός χαφ και μετά καθιερώθηκε στην επίθεση, όταν προπονητής του αντιλήφθηκε την εξαιρετική εκτελεστική του ικανότητα. Τη σεζόν 2016-2017 αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ στη Botola 2 (τη Β’Εθνική του Μαρόκου) με 25 γκολ και του πιστώθηκε η άνοδος στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος.

Έτσι το 2017 πήρε μεταγραφή έναντι 1,8 εκατ.Ευρώ για τη Μπερκάνε, με την οποία εκείνη τη σεζόν έπαιξε 41 ματς, σκόραρε 21 γκολ και μοίρασε 5 ασίστ και κέρδισε το Κύπελλο Μαρόκου. Έναν χρόνο αργότερα η Μπερκάνε τον πούλησε για 6 εκατ.Ευρώ στην κινεζική Χεμπέι, όπου έβαλε 5 γκολ σε 15 ματς και λατρεύτηκε από τον κόσμο, παίζοντας με συμπαίκτες-αστέρες όπως ο Εζέκιελ Λαβέτσι και ο Χαβιέρ Μασεράνο.

Τη σεζόν 2019-2020 επέστρεψε στην Καζαμπλάνκα ως δανεικός στην τοπική Ουαϊντάντ. Την επόμενη σεζόν έμεινε ελεύθερος και συνέχισε στην ομάδα της γενέτειράς του, με την οποία αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος.

Τη σεζόν 2021-2022 πήρε μεταγραφή για τη Χατάι. Στην Τουρκία έμεινε μέχρι τον περασμένο Μάρτιο συμπληρώνοντας 55 συμμετοχές, 26 γκολ και 4 ασίστ. Στη συνέχεια πήγε στο Κατάρ για να «κολλήσει» μερικά ένσημα με την Αλ Σαντ, με την οποία έπαιξε 13 ματς και σκόραρε 6 γκολ με 1 ασίστ.

Με την Εθνική του Μαρόκου μετρά 36 συμμετοχές και 20 γκολ. Το 2018 με 9 γκολ αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ στο Κόπα Άφρικα και καλύτερος παίκτης του ομοσπονδιακού του συγκροτήματος, το οποίο κατέκτησε το τρόπαιο. Στα προκριματικά του Μουντιάλ 2022, ο Χαλίλχοτζιτς τον είχε στην ομάδα, την οποία βοήθησε να προκριθεί στην τελική φάση, με 5 γκολ και 4 ασίστ. Παρότι ήταν ο πρώτος σκόρερ των προκριματικών, στο Κατάρ δεν βρέθηκε στις προεπιλογές του επόμενου ομοσπονδιακού τεχνικού, Βαχίντ Ρεγκράγκι.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεταγραφή Μαρινάκη ο Αλεξανδρόπουλος - Γιατί δεν ήθελε ΑΕΚ, "πόρτα" από Γιοβάνοβιτς - Λάθος Αλαφούζου!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags