Facebook Pixel Απόστολος Τερζής: Απόλυτα ικανοποιημένος ο Τερζής - "Πήραμε αυτό που θέλαμε" - Αποθέωσε Ντιναμό - Ατάκες για κόσμο του Άρη
Ποδόσφαιρο
| 2023-08-04 00:20:00

Απόλυτα ικανοποιημένος ο Τερζής - "Πήραμε αυτό που θέλαμε" - Αποθέωσε Ντιναμό - Ατάκες για κόσμο του Άρη

Sportdog Team
Απόλυτα ικανοποιημένος ο Τερζής - "Πήραμε αυτό που θέλαμε" - Αποθέωσε Ντιναμό - Ατάκες για κόσμο του Άρη

Ανακουφισμένος εμφανίστηκε ο Απόστολος Τερζής έπειτα από τη νίκη-πρόκριση του Άρη επί της Αραράτ-Αρμενία. Οι «κίτρινοι» επικράτησαν 1-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης», χάρη σε γκολ του Φαμπιάνο Λέισμαν στο 80ο λεπτό και με συνολικό σκορ 2-1 πήραν την πρόκριση για τον Γ’ προκριματικό γύρο του UEFA Europa Conference League.  

Απόστολος Τερζής: Ανακουφισμένος εμφανίστηκε ο Απόστολος Τερζής έπειτα από τη νίκη-πρόκριση του Άρη επί της Αραράτ-Αρμενία. Οι «κίτρινοι» επικράτησαν 1-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης», χάρη σε γκολ του Φαμπιάνο Λέισμαν στο 80ο λεπτό και με συνολικό σκορ 2-1 πήραν την πρόκριση για τον Γ’ προκριματικό γύρο του UEFA Europa Conference League.  

«Θέλαμε τη νίκη και την πρόκριση. Ήμασταν αγχωμένοι στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο δημιουργήσαμε φάσεις να πετύχουμε γκολ, μας βοήθησαν και οι αλλαγές. Η νίκη ήταν δίκαιη. Ευχαριστώ τον κόσμο που ήρθε και μας στήριξε. Εμείς μέρα με τη μέρα θα γινόμαστε καλύτεροι. Έχουμε καινούργια παιδιά που θέλουν χρόνο. Προσπαθούμε κάθε μέρα στην προπόνηση να βελτιωθούμε δείχνοντας καλύτερο πρόσωπο», δήλωσε αρχικά ο 52χρονος τεχνικός.  

Ο οποίος προχώρησε και σε σύγκριση της εμφάνισης του Άρη στα δυο ματς με την Αραράτ, λέγοντας: «Γυρίσαμε καλύτερα τη μπάλα σήμερα, δεν το είχαμε κάνει στο παιχνίδι της Αρμενίας. Εκεί ήταν τρανζίσιον, επιθετικά και αμυντικά. Στο δεύτερο ημίχρονο το κάναμε πολύ καλύτερα. Τα παιδιά ήταν αποφασισμένα να πετύχουμε γκολ για να πάρουμε την πρόκριση και να πάμε στον επόμενο γύρο». 

Kλείνοντας, σε σχετική ερώτηση αναφορικά με την προσεχή αντίπαλο στον Γ’ προκριματικό γύρο της διοργάνωσης, τη Ντιναμό Κιέβου, ο Τερζής ανέφερε: «Είναι δύσκολη ομάδα με μεγάλο όνομα στη χώρα της έχοντας παίξει σε υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη, στο Champions και το Europa League. Η χαρά μας είναι μέχρι σήμερα, από αύριο θ’ αρχίσουμε ν' ασχολούμαστε με το παιχνίδι της επόμενης Πέμπτης (10/8 στο Βουκουρέστι)». 

Λίγο αργότερο ο τεχνικός του Άρη μίλησε και στη συνέντευξη Τύπου, σημειώνοντας πως η πίεση στην ομάδα του ήταν μεγάλη, ώστε να φτάσει στην πρόκριση, όμως στο τέλος οι Κίτρινοι κατάφεραν και πήραν αυτό που ήθελαν.

«Για μας ήταν δύσκολο γιατί είχαμε να διαχειριστούμε την πίεση. Έπρεπε να κερδίσουμε και να πάμε στην επόμενη φάση. Φάνηκε το άγχος που είχαμε από τις φάσεις που δεν ολοκληρώσαμε στο πρώτο ημίχρονο. Πηγαίνοντας στα αποδυτήρια προσπαθήσαμε να ηρεμήσουμε τα παιδιά κι αυτό φάνηκε στα πρώτα δέκα λεπτά του δεύτερου μέρους όπου πήραμε μέτρα στο γήπεδο, δημιουργήσαμε έξι φάσεις αλλά μας έλειψε το γκολ. Μας βοήθησαν οι αλλαγές καθώς τα παιδιά που μπήκαν στο γήπεδο μας βοήθησαν άμεσα. Συνολικά, στα δύο παιχνίδια δικαιούμασταν την πρόκριση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι η δική μας ομάδας έχει πολλά νέα πρόσωπα, χρειάζεται χρόνο και μέρα με τη μέρα θα γίνεται καλύτερη. Ωστόσο, χρόνος δεν υπάρχει γιατί οι αγώνες είναι διαδοχικοί. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε υψηλό επίπεδο συγκέντρωσης, αντιμετωπίζοντας το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά για να προχωρήσουμε».

Σε ερώτηση για την Ντίναμο Κιέβου την οποία θα αντιμετωπίσει ο Άρης στην επόμενη φάση, απάντησε: «Η Ντίναμο είναι ένα μεγάλο club, παίζει διαδοχικά χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο, ξέρουμε τη δυναμική της αλλά τώρα θα τη διαβάσουμε με λεπτομέρεια».

Σχετικά με τα στοιχεία που κρατάει από τους δύο αγώνες με την Αραράτ, απάντησε: «Θέλω να μας φύγει αυτή η πίεση του πρώτου ημιχρόνου και θέλω να κρατήσουμε το πώς μπήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Τη θέληση να βάλουμε γκολ, τη βελτίωση που είδα σε κάποια παιδιά και κυρίως την παρεμβατικότητα των παικτών που ήρθαν από τον πάγκο. Κακά τα ψέματα, αυτό ήταν ένα στοιχείο που δεν είχε η περσινή ομάδα». Ρωτήθηκε για την απόδοση του Λορέν Μορόν. «Είναι παίκτης ο οποίος ήρθε στο τέλος μαζί με Νταβίντ. Δεν έκανε πολλές προπονήσεις με την ομάδα και είναι φανερό ότι δεν έχει ρυθμό γιατί δεν έπαιξε στα φιλικά παιχνίδια της πρώην ομάδας του. Ήταν θετική η παρουσία του, έπαιξε μάλιστα παραπάνω απ’ όσο έπρεπε, ήμασταν συνεχώς σε επικοινωνία μαζί του για τις αντοχές του».

Ο Τόλης Τερζής προανήγγειλε την άμεση προσθήκη κεντρικού αμυντικού και ρωτήθηκε για την κατάσταση των Κάρλσον, Μπράμπετς. «Ο Κάρλσον έχει ένα σφίξιμο στον τετρακέφαλο. Δοκίμασε στην τελευταία προπόνηση, ένιωσε ενόχληση και αποφασίσαμε να τον προστατέψουμε καθώς μπορεί να είχε συνέπειες πιθανή χρησιμοποίησή του. Θεωρώ ότι είναι δύο ημέρες υπόθεση. Ο Μπράμπετς πάει καλά και την Τρίτη θα αποφασίσουμε για τη συμμετοχή του».

Ο προπονητής του Άρη ρωτήθηκε για τον Λούις Πάλμα και το γεγονός ότι ο επιθετικός από την Ονδούρα ήταν περισσότερο συνεργάσιμος σε σχέση με τον πρώτο αγώνα. «Για τον Λουίς πρέπει να σκεφτούμε ότι είναι ένα παιδί 23 ετών του οποίου το όνομα ακούγεται συνεχώς και μάλιστα ότι υπάρχουν προσφορές εκατομμυρίων ευρώ. Μιλάνε διάφοροι ατζέντηδες γι’ αυτόν και η διαχείριση αυτής της υπόθεσης δεν είναι εύκολη για τον ίδιο, όσο και να του μιλάμε εμείς που το κάνουμε σχεδόν σε καθημερινή βάση. Πράγματι ήταν διαφορετικός στο παιχνίδι του σε σχέση με το πρώτο. Κακά τα ψέματα, είναι παίκτης βαρόμετρο για μας, μην ξεχνάμε την τρομερή βελτίωση που έχει και θα πρέπει να τον βοηθήσουμε για να είναι προσγειωμένος και συγκεντρωμένος στη δουλειά του», είπε ο Απόστολος Τερζής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεταγραφή Μαρινάκη ο Αλεξανδρόπουλος - Γιατί δεν ήθελε ΑΕΚ, "πόρτα" από Γιοβάνοβιτς - Λάθος Αλαφούζου!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags