Facebook Pixel Νέα σοκαριστική αποκάλυψη για τους αστυνομικούς στη σφαγή στη Νέα Φιλαδέλφεια
Ποδόσφαιρο
| 2023-08-09 21:07:00

Νέα σοκαριστική αποκάλυψη για τους αστυνομικούς στη σφαγή στη Νέα Φιλαδέλφεια

Sportdog Team
Νέα σοκαριστική αποκάλυψη για τους αστυνομικούς στη σφαγή στη Νέα Φιλαδέλφεια

Tα κεντρικά καλούσαν τους αστυνομικούς, που έβλεπαν την επιδρομή στη Νέα Φιλαδέλφεια να πλησιάζει, να μην επέμβουν, ζητώντας αρχικά να παρακολουθούν διακριτικά και μετά να περιμένουν ενισχύσεις.

Σοκάρουν οι διάλογοι μεταξύ των αστυνομικών, λίγο πριν ξεκινήσουν τα φονικά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Δευτέρας, που απέφεραν και τη δολοφονία ενός 29χρονου φίλου της ΑΕΚ. Όπως προκύπτει, από τα κεντρικά υπήρχε εντολή στους αστυνομικούς να... επιτηρούν απλώς τους χούλιγκαν, παρότι φαινόταν από μακριά πως έρχονταν με άγριες διαθέσεις στην περιοχή.

Αστυνομικός: «Βλέπουμε να έχουν ανάψει φωτοβολίδες και ακούμε κρότους μάλλον από βόμβες μολότοφ, κέντρο περιμένουμε ενημέρωση...».

Κέντρο: «Μην κάνετε τίποτα, παρακολουθείτε διακριτικά τις κινήσεις τους».

Αυτός είναι ένας από τους διαλόγους που έγιναν, μεταξύ αστυνομικών που εντόπισαν την ομάδα των χούλιγκαν στο σταθμό του ηλεκτρικού στο Περισσό.

Ουσιαστικά στο κέντρο επιχειρήσεων γνώριζαν για τις κινήσεις των ατόμων, αλλά κανείς εξ όσων βρίσκονταν εκείνη την στιγμή στον θάλαμο, δεν αναλάμβανε να δώσει εντολή για να επέμβουν.

Μάλιστα και σε δεύτερη ενημέρωση, όταν πλέον είχε ξεκινήσει η φονική επίθεση των Κροατών κατά των ανθρώπων που ήταν στο χώρο, δόθηκε η εντολή να περιμένουν «ώστε να φτάσουν ενισχύσεις», κάτι που έγινε με την παρουσία ανδρών της ΔΡΑΣΗ και των ΜΑΤ, 30 ολόκληρα λεπτά από την αρχική ενημέρωση και όταν πλέον ο 29χρονος είχε χάσει την ζωή του.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags