Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες των Αρχών για τα έκτροπα το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια, έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, στα οποία Κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, με τη βοήθεια Ελλήνων ομοϊδεατών τους, επιτέθηκαν σε φιλάθλους των κιτρινόμαυρων, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

«Κλειδί» το DNA

Μετά την ολοκλήρωση σήμερα των απολογιών και των τελευταίων συλληφθέντων, με συνολικά 86 από αυτούς να στέλνονται στη φυλακή, πλέον το βάρος των ανακριτικών Αρχών πέφτει στην ανάλυση του DNA που έχει συλλεχθεί από τους κατηγορουμένους, με τις Αρχές να πιστεύουν ότι θα οδηγήσει στη σύλληψη του δολοφόνου του 29χρονου.

Ήδη, από το οπλοστάσιο των χούλιγκαν που έχει κατασχεθεί και εστάλη στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών έχει εντοπιστεί γενετικό υλικό το οποίο μένει να φανεί εάν ταυτοποιηθεί με κάποιο εκ των 105 συλληφθέντων.

Τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις του γενετικού υλικού αναμένονται την Τετάρτη, με τις Αρχές να εξετάζουν παράλληλα και το βιντεοληπτικό υλικό που έχουν συλλέξει από κάμερες.

Ωστόσο, η ταυτοποίηση του δολοφόνου του Μιχάλη Κατσουρή θεωρείται πολύπλοκη και δύσκολη διαδικασία από τους αξιωματικούς, καθώς το οπτικοακουστικό υλικό που έχει ληφθεί δε δίνει καθαρά πρόσωπα, ενώ και το ξένο DNA που συλλέχθηκε από τη σορό του 29χρονου δε φαίνεται να δίνει απαντήσεις.

Η ΕΛ.ΑΣ εξετάζει τώρα και βίντεο μετά την επίθεση στον 29χρονο προκειμένου να μπορέσει να συγκρίνει και να συνδέσει τα πρόσωπα των συλληφθέντων με την παρουσία τους σε άλλα σημεία.

Την ερχόμενη εβδομάδα τα αποτελέσματα της ΕΔΕ

Την εβδομάδα που έρχεται αναμένεται και η πρώτη εικόνα των αποτελεσμάτων της ΕΔΕ που γίνεται στην ΕΛ.ΑΣ μετά το επιχειρησιακό φιάσκο, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για την αδράνεια της Αστυνομίας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως στο τέλος της εβδομάδας μπορεί να υπάρξουν και έκτακτες κρίσεις στο εσωτερικό της Αστυνομίας.