Facebook Pixel Ολυμπιακός - Γκουστάβο Σκάρπα: "Αλλάζει τον Ολυμπιακό ο Σκάρπα, τον έχει ετοιμάσει ο Φερέιρα - Καλύτερος από Φορτούνη, θυμίζει Πογκμπά"
Ποδόσφαιρο
| 2023-08-14 20:28:00

"Αλλάζει τον Ολυμπιακό ο Σκάρπα, τον έχει ετοιμάσει ο Φερέιρα - Καλύτερος από Φορτούνη, θυμίζει Πογκμπά"

του Γιώργου Κτενά
"Αλλάζει τον Ολυμπιακό ο Σκάρπα, τον έχει ετοιμάσει ο Φερέιρα - Καλύτερος από Φορτούνη, θυμίζει Πογκμπά"

Πώς θα μπει στην 11αδα ο Βραζιλιάνος και με ποιους ταιριάζει; Στο Λιμάνι ετοιμάζονται για μία μεταγραφή που θα αλλάξει τα αγωνιστικά πλάνα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Ποια είναι τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του άσου της Νότιγχαμ ο επιδραστικός του ρόλος.

Ολυμπιακός - Γκουστάβο Σκάρπα: Στον αστερισμό των Πειραιωτών κινείται το όνομα του Βραζιλιάνου άσου τής Νότιγχαμ Φόρεστ, που είχε απασχολήσει ξανά τον περασμένο Ιανουάριο αλλά, τελικά, είχε υπογράψει συμβόλαιο με το αγγλικό κλαμπ.

Η έλευση του στην Ελλάδα, τώρα, για λογαριασμό των Ερυθρόλευκων μοιάζει δεδομένη, καθώς ο Βραζιλιάνος άσος δεν κατάφερε να βρει βηματισμό στην Αγγλία χρειάζεται να πάρει ξανά τη φανέλα τού βασικού στο σπίτι αλλά να συνηθίσει και στο ευρωπαϊκό στιλ ποδοσφαίρου.

Αυτός, άλλωστε, είναι ο λόγος που ο Βαγγέλης Μαρινάκης αρνήθηκε πρόταση ύψους 8 εκατ. ευρώ από τη Φλαμένκο για την παραχώρησή του, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ που έχει αναπτυχθεί γύρω από το θέμα.

"Ο Σκάρπα φέτος δεν είχε καλές εμφανίσεις στην Αγγλία με τη φανέλα τής Νότιγχαμ Φόρεστ, δεν έπιασε, αν και όλοι λένε ότι είναι καλός παίκτης", σχολίασε μέσω του sportdog ο Αντώνης Τσούτης, δημοσιογράφος που γνωρίζει πολύ καλά το ποδόσφαιρο στην Αγγλία.

Στη Νότιγχαμ Φόρεστ, βέβαια, ο προπονητής Στιβν Κούπερ είχε βρει 11άδα που δεν την άλλαζε, όποτε ο Σκάρπα δεν μπορούσε να βρει θέση στο βασικό σχήμα - Ευρύτερα δεν είχε την ευκαιρία να παίξει σε διαδοχικά ματς.

 

Το sportdog επικοινώνησε και με τον Γιάννη Ντούζγο, βαθύ γνώστη του ποδοσφαίρου στη Βραζιλία, προκειμένου να συλλέξουμε περισσότερες πληροφορίες για την καριέρα του μέχρι να πάει στη Νότιγχαμ Φόρεστ.

"Εξαιρετικός και επιδραστικός ο Σκάρπα - Τον έχει ετοιμάσει ο Φερέιρα - Καλύτερος από Φορτούνη"

"Είναι εξαιρετικός παίκτης, επιδραστικός, που ξέρει να φιλτράρει το παιχνίδι της ομάδας του, να μεταφέρει την μπάλα προς τους επιθετικούς. Επειδή τον είχε αναλάβει Ευρωπαίος προπονητής, ο Αμπέλ Φερέιρα, είναι περισσότερος μέτοιμος για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Σκοράρει κιόλας, δίνει ασίστ", ανέφερε αρχικά μέσω του sportdog ο καλός συνάδελφος.

Είναι παίκτης που θα πάρει τη θέση του Φορτούνη;

"Είναι παίκτης που παίζει στη θέση του Φορτούνη, κλασσικός οργανωτής, παίζει στη θέση 10, σε σχέση με τον Φορτούνη είναι πιο ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής, πιο τεχνίτης. Ο Φορτούνης βέβαια έβαζε πολλά γκολ, αλλά πρέπει να δούμε πώς θα τον υποδεχτεί ο οργανισμός του Ολυμπιακού και θα πάρει πολλά από εκείνον όσο συντομότερα γίνεται".

"Με Μασούρα και Ελ Αραμπί στην 11άδα - Αυτό ενσωμάτωσε με Φερέιρα - Θυμίζει Πογκμπά"

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του, για να δούμε και πώς θα μπορούσε να ταιριάξει στην 11άδα του Ολυμπιακού;

"Είναι παίκτης που μπορεί να βοηθήσει και ανασταλτικά, με τον Εμβιλά μπορεί να κάνει καλό δίδυμο. Ταιριάζει με Μασουρά και Ελ Αραμπί στην 11άδα καθώς μπορεί να δίνει πάσες μπροστά και να αποφεύγει να γυρίζει πιο πίσω ο Αραμπί. Επίσης ο Μασούρας, που είναι πολυεπιθετικός, θα ανοίγει χώρους και ο Σκάρπα έχει την εκτελεστική δεινότητα για να πετύχει γκολ".

Οπότε είναι παίκτης που έχει τη δυνατότητα να παίξει επιθετική άμυνα, να τρέξει για την μπάλα, να πιέσει τους αντίπαλους αμυντικούς.

"Δεν το είχε αλλά ο Φερέιρα τον έχει δουλέψει έτσι και έχει ενσωματώσει αυτό το στιλ".

Ποιον θυμίζει με το παιχνίδι του;

"Είναι σύγχρονος χαφ που θα μπορούσε να πει κάποιος ότι θυμίζει Πογκμπά: Έχει τεχνική για να είναι επιδραστικός, αλλά την ίδια στιγμή έχει τακτική παιδεία για να μαρκάρει, να κόβει, να κάνει βρώμικη δουλειά. Είναι ουσιαστικός παίκτης και αν καταφέρει να πάρει ο Μαρτίνς το 100%, όπως ο Φερέιρα, θα είναι όλοι πολύ ευχαριστημένοι".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Για να κάθεται πάγκο στους Άραβες ο Φορτούνης - Ψάχνουν άμεσα για παίκτες - Μάχη για την παραμονή"!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags