Facebook Pixel "Σκασμένοι" στον ΠΑΟΚ με τη μεταγραφή του καλοκαιριού - Τον αφήνει εκτός 11αδας - Ανατροπή με… φευγάτο!
Ποδόσφαιρο
| 2023-08-20 22:52:00

"Σκασμένοι" στον ΠΑΟΚ με τη μεταγραφή του καλοκαιριού - Τον αφήνει εκτός 11αδας - Ανατροπή με… φευγάτο!

του Λάζαρου Γεωργίδη

Πώς ο Λουτσέσκου πάει κόντρα σε όλους και σε... Μαξίμοβιτς. Οι Θεσσαλονικείς ήταν εντυπωσιακοί στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ωστόσο ήδη σκέφτονται το ματς της Πέμπτης και τις απουσίες. Ποιοι ξεχώρισαν στην Τούμπα και ποιος συνεχίζει να προβληματίζει...

Αποστολή εξετελέσθη για τον ΠΑΟΚ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, αφού ο Ραζβάν Λουτσέσκου αφενός έκανε το rotation που ήθελε ενόψει Χαρτς και αφετέρου είδε την ομάδα του να παίρνει μία εύκολη νίκη. Ενδεχόμενη εντός έδρας γκέλα στην πρεμιέρα της Super League, θα μπορούσε να φέρει αχρείαστη γκρίνια πριν από την ευρωπαϊκή πρόκληση με τους Σκωτσέζους.

Παρά το τρίποντο πάντως, ο Δικέφαλος έχει κάθε δικαίωμα να τα βάζει με την τύχη του εξαιτίας των τραυματισμών, μιάς και οι Εκόνγκ, Σαμάτα αποχώρησαν με ενοχλήσεις. Είναι ένα σημαντικό ζήτημα αυτό πριν τα ματς με τη Χαρτς. Ιδιαίτερα αυτό του Σαμάτα, αφού στα μέχρι στιγμής ευρωπαϊκά του παιχνίδια ο ΠΑΟΚ έχει αντιμετωπίσει προβλήματα με τον Μπράντον στην κορυφή.

Όσο για τον Εκόνγκ, η αλήθεια είναι πως το ξεκίνημά του στην Τούμπα δεν έχει ενθουσιάσει. Κόντρα στον Αστέρα δεν κατάφερε να κατευνάσει τις ανησυχίες των οπαδών για την απόδοσή του, καθώς παραχώρησε ένα πολύ «φθηνό» πέναλτι, που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα του αγώνα εάν ο Μιριτέγιο δεν έστελνε την μπάλα στο δοκάρι. Πάντως ο παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας, Μιχαηλίδης, έχει επιστρέψει για τα καλά μετά τον σοβαρό τραυματισμό του και δείχνει να πατάει γερά στα πόδια του.

Η μέτρια εκκίνηση του Εκόνγκ στη σεζόν αποτελεί μία πρώτης τάξεως «ευκαιρία» για τους υπόλοιπους στόπερ να διεκδικήσουν θέση στην ενδεκάδα. Ο Κουλιεράκης από την πλευρά του έχει μπει δυναμικά στη σεζόν (καθοριστικός κόντρα στη Χάιντουκ) και με βάση το τωρινό δείγμα γραφής δεν αποκλείεται ο Λουτσέσκου να καταλήξει σε ένα αμιγώς ελληνικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο, αποτελούμενο από Κουλιεράκη και Μιχαηλίδη. Όχι μόνο απέναντι στη Χαρτς αλλά και στη συνέχεια της σεζόν.

Κατά τα άλλα, την ώρα που εκκρεμούν σίγουρα δύο μεταγραφικές κινήσεις για μεσοεπιθετικό και κεντρικό χαφ, οι Μουργκ και Σβαμπ «φώναξαν» στον Λουτσέσκου ότι θα… πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους. Ο πρώτος σκόραρε και έκανε συνολικά μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του με την ασπρόμαυρη φανέλα, ενώ ο δεύτερος έβγαλε δύο ασίστ, έχοντας κομβικό ρόλο στη νίκη επί του Αστέρα. Ό,τι καλύτερο για τον Ρουμάνο τεχνικό που δεν… καταλαβαίνει από τις διάφορες φήμες που κυκλοφορούν δεξιά και αριστερά. Ούτε ο Μουργκ είναι «τελειωμένος» για τον Λουτσέσκου ούτε ο Σβαμπ αναλώσιμος, άσχετα αν αποκτηθεί μέσος επιπέδου Μαξίμοβιτς. Ο έμπειρος προπονητής γνωρίζει πως έχει μόνο να κερδίσει πράγματα με το να κρατά τους παίκτες του «ζεστούς», στέλνοντάς τους μήνυμα ότι μπορούν να διεκδικήσουν ρόλο στην ομάδα, ακόμα και μετά τις μεταγραφές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ατάκες Κυριάκου για τις μεταγραφές του ΠΑΟΚ - "Στο τέλος θα έχουμε..." (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags