Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ιβάν Σαββίδης: "Παράπονο" 3 εκατομμυρίνω από Σαββίδη σε Λουτσέσκου - Κίνδυνος να χαθεί τεράστιο ταλέντο του ΠΑΟΚ
Ποδόσφαιρο
| 2023-08-22 13:37:00

"Παράπονο" τριών εκατομμυρίων από Σαββίδη σε Λουτσέσκου - Κίνδυνος να χαθεί τεράστιο ταλέντο του ΠΑΟΚ

του Λάζαρου Γεωργίδη
"Παράπονο" τριών εκατομμυρίων από Σαββίδη σε Λουτσέσκου - Κίνδυνος να χαθεί τεράστιο ταλέντο του ΠΑΟΚ

Πώς η επιστροφή του Γιώργου έφερε αλλαγές στη λειτουργεία της ΠΑΕ, αλλά και στον μεταγραφικό μηχανικό. Τι ζητάει ο Ιβάν από τον Ρουμάνο προπονητή και τα χρήματα που δίνει κάθε χρόνο και περιμένει να... τα δει και στο χορτάρι!
 

ΠΑΟΚ: Περίεργο είναι το φετινό καλοκαίρι στον Δικέφαλο, δεδομένου ότι η αποχώρηση του Ζοσέ Μπότο από τον σύλλογο έχει προκαλέσει μια σχετική αρρυθμία στην ομάδα, που προφανώς σχετίζεται με το μεταγραφικό σκέλος.

Ο Πορτογάλος τεχνικός διευθυντής ήταν απόλυτος άρχοντας στην ΠΑΕ μέχτι το τέλος τη περασμένης σεζόν και την ενεργοποίηση του Γιώργου Σαββίδη, παρόλα αυτά ο Ιβάν Σαββίδης αποφάσισε ότι δεν του είναι χρήσιμος στην ομάδα και πριν από λίγο καιρό έλυσαν τη συνεργασία τους. Με αποτέλεσμα να υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση στην ενίσχυση της ομάδας - Αν και είναι γεγονός ότι έχουν έρθει οι Εκόνγκ, Μπάμπα Ραχμάν, Οζντόεφ και Σαματά, ανανέωσε ο Μπράτον Τόμας και επέστρεψαν στο ρόστερ οι Τσιγγάρας και Βρακάς.

Κι εδώ ακριβώς είναι που υπάρχουν φωνές στη Θεσσαλονίκη που αναφέρουν ότι ο Δικέφαλος θα μπορούσε να ενισχύσει το ρόστερ και με παιδιά από τη β΄ ομάδα, προκειμένου να έχει μεγαλύτερο πλήθος επιλογών ο Λουτσέσκου. Αλλά ο Ρουμάνος δεν είναι της ίδιας αντίληψης, θεωρεί ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να πάρει όποιον θέλει από τη β΄ ομάδα και με βάση αυτό είναι καλυμμένος.

Μόνο που η αλήθεια είναι ότι θα απέδιδε καλύτερα ένας ποδοσφαιριστής που καταλαβαίνει ότι μέλος 25άδας, παρά εκείνος που θα διαπιστώσει ως συγκυρία την έλευσή του στην πρώτη ομάδα, για ένα-δύο παιχνίδια. Είναι διαφορετικό να κάνεις προπόνηση με μια ομάδα και να παίρνεις έστω και ολιγόλεπτες συμμετοχές με τη φανέλα της και διαφορετικό να προπονείσαι με άλλον προπονητή και συμπαίκτες και με άλλον να παίζει κάθε Κυριακή.

Κι αυτό ακριβώς είναι το μεγάλο παράπονο του Ιβάν Σαββίδη από τον Λουτσέσκου, καθώς ακόμα και σε εποχές λιτότητας όπως είναι η τωρινή στον ΠΑΟΚ (για λόγους που έχουμε εξηγήσει και αφορά το τη δυσκολία να βγάλει κεφάλαια από τη Ρωσία λόγω του πολέμου με την Ουκρανία), ο Ιβάν συνεχίζει να δαπανα 3+ εκατ. ευρώ κάθε χρόνο για την υποδομή του ΠΑΟΚ!

Παρόλα αυτά ο Λουτσέσκου έχει μια συγκεκριμενη αντίληψη για τους νεαρούς παίκτες (-για την ακρίβεια προτιμάει πιο μεγάλες ηλικίες) και κυρίως για τους νεαρούς Έλληνες, που θεωρεί ότι είναι κάπως τεμπέληδες στην προπόνηση. Είτε έχει δίκιο ο Ραζβάν είτε όχι, μπορεί να καμαρώνει ότι επί των ημερών του έγιναν βασικοί παίκτες όπως ο Λύρατζης, ο Κουλιεράκης, ο Κωνσταντέλιας αλλά και ο Κοτάρσκι, αν και η απάντηση σε αυτό είναι ότι επί της ουσίας δεν υπήρχε εναλλακτική λύση όταν χρησιμοποιήθηκαν στην 11άδα αυτοί οι παίκτες - Στην ουσία, δηλαδή, πήραν από τύχη την ευκαιρία και, απλά, την άρπαξαν από τα μαλλιά.

Όπως και να έχει ο Ιβάν το έχει παράπονο που δεν δίνει όση σημασία χρειάζεται ο Λουτσέσκου στην ακαδημία και τη β΄ ομάδα, καθώς δεδομένα η δουλειά που γίνεται είναι εξαιρετική και τα παιδιά που προέρχονται από εκεί κάνουν προπονήσεις με την πρώτη ομάδα και στη συνέχεια φεύγουν δανεικοί - Χαρακτηριστικό είναι το τελευταίο παράδειγμα του Τσαούση, που πήγε με τη μορφή δανεισμού στον ΠΑΣ Γιάννινα...

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Κούγιας ζητάει μισό εκατομμύριο για τον παίκτη που "έπαιξε μόνος του τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη"!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags