Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Kάλεντ Νάρεϊ: Αυτή είναι η "χρυσή" πρόταση για Νάρεϊ - "Σφαίρα" ο αντικαταστάτης του - Γι’ αυτό φεύγει ο Μεϊτέ από Μπενφίκα!
Ποδόσφαιρο
| 2023-08-24 18:22:00

Αυτή είναι η "χρυσή" πρόταση για Νάρεϊ - "Σφαίρα" ο αντικαταστάτης του - Γι’ αυτό φεύγει ο Μεϊτέ από Μπενφίκα!

του Γιώργου Κτενά
Αυτή είναι η "χρυσή" πρόταση για Νάρεϊ - "Σφαίρα" ο αντικαταστάτης του - Γι’ αυτό φεύγει ο Μεϊτέ από Μπενφίκα!

Τρελά λεφτά για τον Γερμανό, ποιος θα καλύψει το κενό του. Πολύ κοντά στην πώληση του 29χρονου εξτρέμ βρίσκεται ο Δικέφαλος, ο οποίος ήδη έχει βρει τον παίκτη που θα καλύψει το κενό του, ενώ το Sportdog.gr παρουσιάζει και τον χαφ που έρχεται από την Πορτογαλία.

ΠΑΟΚ - Kάλεντ Νάρεϊ: Εξαιρετική σεζόν πραγματοποίησε στην πρώτη του χρονιά στη Θεσσαλονίκη ο 29χρονος άσος, με τη φανέλα του Δικεφάλου, δικαιώνοντας απόλυτα και τον Ζοσέ Μπότο.

Ο Πορτογάλος τεχνικός διευθυντής δεν είναι στην ομάδα πια, αλλά είναι γεγονός ότι ήταν εκείνος που είχε ξεχωρίσει την περίπτωσή του το περασμένο καλοκαίρι και ήθελε να τον φέρει στην ομάδα. Μάλιστα, είχε προκληθεί ολόκληρο σίριαλ μέχρι να κλείσει η μεταγραφή του παίκτη, καθώς ο Μπότο ήθελε να πετύχει ένα καλό deal για το κλαμπ.

Ο Νάρεϊ, τελικά, είχε έρθει στην Ελλάδα ως ο καλύτερος εξτρέμ που υπήρχε στη β΄ Γερμανίας και δικαίωσε τον Μπότο αλλά και όσους τον πίστεψαν.

Στις αρχές Ιουλίου υπήρχε η πληροφορία στη Θεσσαλονίκη που έκανε λόγο για ενδιαφέρον από τη Γερμανία, ώστε ο 29χρονος άσος να συνέχιζε εκεί την καριέρα του. Κάτι που, προφανώς, είναι δύσκολο για ομάδα της Bundesliga που δεν θα είναι από τη θέση 10 και κάτω και, μάλιστα, για να έχει συμπληρωματικό ρόλο.

Με τη χρηματιστηριακή του αξία να βρίσκεται στα 3+ εκατ. ευρώ και τον ΠΑΟΚ να φαίνεται ότι ζητάει μίνιμουμ 4,5 - 5 εκατ. ευρώ για την παραχώρησή του (αν λάβουμε υπόψη μας ότι για τον Ίνγκασον, που είναι στόπερ, πήρε 4 εκατ. ευρώ), ειδικά τώρα που αποτελεί ρεπορτάζ κοινής λήψης ότι υπάρχει ενδιαφέρον από την Αλ Καλίτζ για την παραχώρησή του, και μάλιστα οι επαφές είναι προχωρημένες.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Δημήτρη Σιώρη, ίσως τον μοναδικό Έλληνα δημοσιογράφο που έχει δικαιωματικά άποψη για το ποδόσφαιρο στη Σαουδική Αραβία, προκειμένου να σχολιάσει την πληροφορία και να εμπλουτίσει το ρεπορτάζ.

"Πήρε επιθετικό και θέλει εξτρέμ - Θα φύγει ο προπονητής - Δίνει 4 εκατ. ευρώ για Νάρεϊ"

"Ισχύει το ρεπορτάζ για τον Νάρεϊ και ήδη η Αλ Καλίτζ είχε πάρει επιθετικό και ψάχνει για περαιτέρω ενίσχυση. Πέρσι είχε κάνει ποιοτικές μεταγραφές για τα δεδομένα της. Δεν της βγήκαν όμως και από τους περσινούς ξένους μόνο ο Φάμπιο Μάρτινς έχει μείνει από τους ξένους - Εξτρέμ που είχε απασχολήσει παλαιότερα και τον ΠΑΟΚ", ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση, στο sportdog, o καλός συνάδελφος.

Τι έκανε την τελευταία σεζόν η Αλ Καλίτζ;

"Σώθηκε την τελευταία αγωνιστική από τύχη, αυτοκτόνησε η ομάδα που ήταν από πάνω της στη βαθμολογία και έσωσε την κατηγορία την τελευταία στιγμή".

Τι κάνει φέτος;

"Προπονητής είναι ο Πέδρο Εμάνουελ. Απάτη, θα φύγει γιατί δεν πηγαίνει καλά. Φέτος έχει αρχίσει άσχημα, αν και έκανε καλές μεταγραφές. Θα δώσει μάχη για την παραμονή ως ομάδα".

Μπορεί να δώσει 4+ εκατ. ευρώ για την απόκτησή του;

"Μπορεί να δώσει 4 εκατ. ευρώ. Εντάξει, ένα λογικό ποσό θα δώσει, αλλά δεν σκορπούν τα εκατομμύρια οι Άραβες όπως συνηθίζει να πιστεύει ο κόσμος και πολλές φορές καλλιεργούν αυτή την εντύπωση και δημοσιογράφοι".

«Σφαίρα ο Αντβί Ατζέι που θέλουν για αντι-Νάρεϊ – Καλύπτει το κενό του»

Μετά το ρεπορτάζ που θέλει τον Κάεντ Νάρεϊ να φεύγει από τον Δικέφαλο για λογαριασμό της Αλ Καλίτζ, προφανώς και αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι να δούμε την επόμενη μέρα στον σύλλογο.

Με την πληροφορία που υπάρχει στο ρεπορτάζ να αναφέρει ότι υπάρχει ήδη μαρακιρσμένη η λύση που θα καλύψει το κενό του 29χρονου άσου. Πρώτο όνομα είναι εκείνο του Κρίστοφερ Άντουϊ Αντζέι, που είναι παίκτης τύπου Νάρεϊ: Είναι 29 ετών, ξέρει καλά τη θέση του εξτρέμ, η αξία του στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο ανέρχεται στα 2,5 εκατ. ευρώ και όλη του η καριέρα είναι στη Γερμανία.

"Σφαίρα ο Αντβί Ατζέι - Ιδανικός για μετάβαση από άμυνα σε επίθεση - Λιγότερο δυναμικός σε σχέση με ΠΑΟΚ"

Το sportdog επικοινώνησε με τον Ανέστη Ζαχαράκη, δημοσιογράφο που γνωρίζει άριστα το γερμανικό ποδόσφαιρο, προκειμένου να συλλέξουμε πληροφορίες. "Ο Αντβί-Ατζέι ξεχωρίζει αμέσως για την ταχύτητά του. Μικρό δέμα και πραγματική σφαίρα. Ιδανικός για άμεσο παιχνίδι μετάβασης από την άμυνα στην επίθεση. Βέβαια, έμαθε να αγωνίζεται σε ομάδες που παίζουν κυρίως στην κόντρα, όπως η Πάντερμπορν και η Μπόχουμ και όχι στο στιλ του ΠΑΟΚ, που στο ελληνικό πρωτάθλημα θα αντιμετωπίζει κλειστές άμυνες", σχολίασε αρχικά.

Σε σχέση με τον Νάρεϊ;

"Σε σύγκριση με τον Νάρεϊ είναι λιγότερο δυναμικός, αλλά περισσότερο αέρινος. Μιλάμε για τελείως άλλα... κιλά σαν σωματοδομή. Συνήθως παίζει αριστερός εξτρέμ αν και δεξιοπόδαρος, ωστόσο δεν είναι ο κλασικός ακραίος που συγκλίνει προς το κέντρο, αντίθετα του αρέσει να παίζει κυρίως στη γραμμή, να βγαίνει στο ανοιχτό γήπεδο και να εκμεταλλεύεται την έκρηξή του".

"Αυτά είναι τα αρνητικά του - Καλύπτει πλήρως το κενό του Νάρεϊ - Δεν είναι αναβάθμιση"

Τι έκανε στην τελευταία του σεζόν με τον Δικέφαλο;

"Πέρυσι ήταν από τα σημαντικά μέλη στο βασικό ροτέισον της Μπόχουμ, που έκανε την έκπληξη και σώθηκε. Γενικά, έχει πλούσιες παραστάσεις από το επίπεδο της Μπουντεσλίγκα, αλλά επαναλαμβάνω με ομάδες που είχαν πάντα ως στόχο την παραμονή. Στα αρνητικά του ότι δεν έχει σταθερά τελειώματα και για αυτό δεν βρήκε ευκαιρία σε ένα επίπεδο πιο ψηλό από αυτό της Μπόχουμ. Είναι πάντως παίκτης με γεμάτες σεζόν και λίγα προβλήματα τραυματισμών. 

Μπορεί να καλύψει το κενό του Νάρεϊ;

"Μπορεί να καλύψει επαρκώς το κενό του Νάρεϊ, αν αποχωρήσει, δεν πιστεύω πάντως ότι μιλάμε για αναβάθμιση. Περίπου στα ίδια επίπεδα βρίσκονται ποιοτικά οι δύο παίκτες".

Γι’ αυτό φεύγει από την Μπενφίκα ο Μεϊτέ

ΠΑΟΚ - Σουαλίχο Μεϊτέ: Στον Δικέφαλο θα συνεχίσει την καριέρα του ο 29χρονος άσος, καθώς στην Πορτογαλία και την Μπενφίκα δεν είχε θέση για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ο διεθνής Γάλλος χαφ (με τις μικρές εθνικές ομάδες της Γαλλίας) μπορεί να καλύψει τη θέση 6 και 8, έχει θητεία σε σημαντικές ομάδες (Μίλαν, Λιλ, Οσέρ, Μονακό, Τορίνο, Μπενφίκα), ενώ η αξία του στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο αγγίζει τα 4 εκατ. ευρώ.

Έχει επιβλητική σωματοδομή, καλύπτει καλά χώρους στο γήπεδο και αν βρει ρυθμό άμεσα θα βοηθήσει πολύ τον ΠΑΟΚ, καθώς η περίπτωσή του προκρίθηκε έναντι του Μάρκος Αντόνιο για να καλύψει το κενό του Ντόγκλας Αουγκούστο.

Το sportdog.gr επικοινώνησε με τον Μίγκελ Κορέια, αρχισυντάκτη της πορτογαλικής A΄ Bola, προκειμένου να συγκεντρώσουμε πληροφορίες για την αξία του παίκτη.

"Ανενεργός στην Μπενφίκα - Αυτή είναι η καλή του θέση στο γήπεδο - Δεν θα παίξει άμεσα βασικός"

"Μπορεί να πάει δανεικός στον ΠΑΟΚ, γιατί ο προπονητής τής Μπενφίκα δεν τον υπολογίζει. Θα ήταν καλή λύση να έρθει στον ΠΑΟΚ για να παίζει. Γιατί τώρα στην Μπενφίκα είναι ανεργεργός", ανέφερε, αρχικά, ο καλός συνάδελφος.

Ποιες θέσεις καλύπτει;

"Χαφ είναι, μπροστά από την άμυνα π[αίζει κυρίως. Αυτή είναι, δηλαδή η καλή του θέση".

Μπορεί να πάρει φανέλα βασικού στον ΠΑΟΚ;

"Με τη βοήθεια των παλαιότερων στην ομάδα, θα μπει στο κλίμα του ΠΑΟΚ. Αλλά δε νομίζω ότι θα γίνει αμέσως βασικός. Σίγουρα θα βοηθήσει όμως".  


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Με 4 εκατ. στον Ολυμπιακό, καλύτερος από Μπιέλ - Τεχνίτης, παίζει και στα δύο άκρα" - Μεγάλη πρόταση ΠΑΟΚ!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags