Facebook Pixel ΑΕΚ: "Φάουλ" Αλμέιδα με Χρυσόπουλο! Δεν έμπαινε με τίποτα η μπάλα – Η μεγάλη μαγκιά του Πάμπλο Γκαρσία
Ποδόσφαιρο
| 2023-08-27 00:31:00

"Φάουλ" Αλμέιδα με Χρυσόπουλο! Δεν έμπαινε με τίποτα η μπάλα - Η μεγάλη μαγκιά του Πάμπλο Γκαρσία

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Φάουλ" Αλμέιδα με Χρυσόπουλο! Δεν έμπαινε με τίποτα η μπάλα - Η μεγάλη μαγκιά του Πάμπλο Γκαρσία

Κάκιστη εικόνα από την ΑΕΚ, αν και υπάρχει δικαιολογία για ό,τι είδαμε στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό, στον οποίο αξίζουν συγχαρητήρια.

Η ΑΕΚ ήρθε ισόπαλη 1-1 στο πρώτο της παιχνίδι στο πρωτάθλημα, με τον Πανσερραϊκό να παίρνει μία παλικαρίσια ισοπαλία μέσα στην έδρα της περσινής νταμπλούχου Ελλάδας, η οποία έχασε τα άχαστα, αλλά ήταν και ασόβαρη πολλές φορές αμυντικά, αφού οι φιλοξενούμενοι είχαν ευκαιρίες, για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, μετά το 1-0 από τον Άλεξιτς, όταν οι «κιτρινόμαυροι» δεν μπορούσαν να βάλουν τη μπάλα στα δίχτυα και όπως συμβαίνει πολλές φορές σε τέτοιες περιπτώσεις η ψυχολογία πέφτει στα Τάρταρα. Το γκολ του Γκατσίνοβιτς έσωσε από μεγαλύτερη απώλεια τους γηπεδούχους, οι οποίοι έδειξαν ένα κάκιστο πρόσωπο στο χορτάρι. Ίσως να υπήρχε περισσότερο ανησυχία για τη ρεβάνς της Τετάρτης με τη Αντβέρπ.

Αν και υπάρχει δικαιολογία για όλο αυτό το σκηνικό και δεν είναι άλλη από τις απουσίες. Στάνκοβιτς-Γκαρσία ήταν εκτός λόγω προβλημάτων, Βίντα, Χατζισαφί, Άμραμπατ, Τσούμπερ, οι οποίοι χρειάζονταν ανάσες μετά το ματς της Αμβέρσας, ενώ Πόνσε και Ρότα «κουβαλούσαν» τιμωρίες από την προηγούμενη σεζόν. Έτσι ο Ματίας Αλμέιδα αναγκάστηκε να κάνει διαχείριση του δυναμικού του.

Δεν δικαίωσε Αλμέιδα ο Χρυσόπουλος

Η έκπληξη της αρχικής 11άδας βέβαια δεν ήταν άλλη από την παρουσία του νεαρού Χρυσόπουλου, που αποκτήθηκε φέτος το καλοκαίρι, τον οποίο ο Αργεντινός τεχνικός προτίμησε αντί του Μουκουντί που τον κράτησε στον πάγκο. Ο 20χρονος όμως δεν δικαίωσε τον προπονητή του, γιατί με το καλησπέρα τα λάθη του φάνηκαν και επηρέασαν στην ουσία την έκβαση του παιχνιδιού.

Γιατί με το που γίνεται η σέντρα ο Πανσερραϊκός απειλεί με τον Άλεξιτς, ο οποίος έφυγε στην πλάτη του πιτσιρικά, ενώ στο ίδιο χρονικό σημείο, ο παίκτης των φιλοξενούμενων τον νικά κατά κράτος στη φάση του 0-1. Γι’αυτό και ο Αλμέιδα στο ημίχρονο τον έκανε αλλαγή, αλλά και πάλι η άμυνα της ΑΕΚ ήταν επιρρεπής στο λάθος, με Σιντιμπέ και Μήτογλου να μην είναι τόσο σταθεροί. Πάντως ότι χρειάζεται μία προσθήκη στα στόπερ δεν αμφισβητείται από κανέναν…

Έλλειψη ψυχραιμίας όπως με Αντβέρπ

Η ΑΕΚ παρότι έβγαλε ευκαιρίες είχε προβλήματα σύνδεσης. Στο πρώτο ημίχρονο παρατηρήθηκε, ότι ο Μάνταλος γύριζε υπερβολικά πίσω για να πάρει μπάλα και να κουβαλήσει. Και πάλι οι παίκτες δεν τα παρατούσαν, ρίχνονταν με ένταση στην επίθεση, έβγαλαν φάσεις, αλλά αυτή η ψυχραιμία που δεν υπήρχε με την  Αντβέρπ ήταν σε παρόμοια έλλειψη και με τον Πανσερραϊκό.

Μοιραίος παίκτης ήταν φυσικά ο Φαν Βέερτ, ο οποίος έχασε ένα τσουβάλι ευκαιρίες να σκοράρει. Χάνει όμως και πέναλτι που μετά από τόσες φάσεις στα μάτια των οπαδών μπορεί και να φαίνεται ασυγχώρητο. Και είχε ευκαιρίες να εξιλεωθεί στη συνέχεια, αλλά η μπάλα δεν έμπαινε. Μέχρι αύριο να παιζόταν ματς, ο Ολλανδός δεν θα σκόραρε με τίποτα, έτσι όπως τον πήγε η αναμέτρηση.

Συγχαρητήρια στην ομάδα του Γκαρσία

Ή μάλλον καλύτερα δεν ήταν δυνατόν να μπει απέναντι σε έναν τερματοφύλακα, όπως ο Αντριαν Χόβαν, ο οποίος κατέβασε ρολά. Οι επεμβάσεις του έδωσαν ψυχολογία στην ομάδα του, γι’αυτό και πήρε ένα υπερπολύτιμο βαθμό. Όλος ο Πανσερραϊκός όμως έδειξε ένα πολύ μαχητικό σύνολο και πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια στον Πάμπλο Γκαρσία, για αυτό που είδαμε το βράδυ του Σαββάτου στην Αγιά Σοφιά. Γιατί η ομάδα του δεν κατέστρεψε το παιχνίδι με κλωτσιές. Γι’αυτό είδαμε άλλωστε και τόσες ευκαιρίες. Αυτό είναι μεγάλη μαγκιά…

Είδαμε και παίκτες που εντυπωσίασαν, όπως ο σκόρερ Άλεξιτς και ο ασίστμαν Πηλέας, ο οποίος ήρθε από τον περσινό πρωταθλητή Κύπρου, Άρη Λεμεσού. Και ο Γκοτζαμανίδης έδειξε πολύ καλό πρόσωπο, ενώ ο Γουλέρι, όταν έπαιρνε τη μπάλα στα πόδια ήταν δύσκολο να ανακοπεί.

***ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανακοινώνει μεγάλη μεταγραφή η ΑΕΚ - Αφήνει πάγκο τον Βίντα - Ο όρος που έβαλε σε Μελισσανίδη για να έρθει!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags