O Ομάρ Ρίτσαρντς, 25χρονος Άγγλος αριστερός μπακ (διεθνής με την U21 της Αγγλίας), είναι ο τελευταίος παίκτης που άφησε τη Νότιγχαμ Φόρεστ για τον Ολυμπιακό και ο οποίος νωρίτερα είχε παίξει στην Μπάγερν Μονάχου.

Αυτή θα είναι η δεύτερη μετακίνηση από τη Νότιγχαμ προς τον Ολυμπιακό, μετά από την έλευση για έναν χρόνο με τη μορφή δανεισμού τού Γκουστάβο Σκάρπα, που δείχνει ότι δεν έχει σταματήσει η σύνδεση ανάμεσα στις δύο ομάδες - Από τον Ουί Τζο και τον Μπόλουερ πέρσι, μέχρι τον Καρβάλιο, τον Ντρέγκερ και τον Γκερέρο παλιότερα, οι  δύο ομάδες έχουν κοινό ιδιοκτήτη και, σαφώς, ένα κοινό πλαίσιο που κινούνται και συνεργάζονται.

Άλλωστε μιλάμε για ομάδα με αξία ρόστερ στα 320+ εκατ. ευρώ, ενώ αυτό το διάστημα ειναι σε επαφές με την Μπολόνια για να παραχωρήσει δανεικό κάποιον χαφ.

Για αυτό και ψάξαμε λίγο το ρόστερ τής αγγλικής ομάδας, ώστε να δούμε ποιος άλλος θα μπορούσε να έρθει στην Ελλάδα και να καλύψει τις ανάγκες του Ολυμπιακού. Αρχικά, φυσικά, να πούμε ότι ήταν έκπληξη η έλευση του Ρίτσαρντς, δεδομένου ότι η ομάδα δεν έχει άλλον αριστερό μπακ για τη θέση.

Υπάρχει ο Χάρι Τόφολο, αλλά αφενός δεν υπολογίζεται από τον Στιβ Κούπερ και αφετέρου δεν μπορεί να καλύψει μόνος του τις υποχρεώσεις της ομάδας σε μια πολύ απαιτητική σεζόν. Επιθετικοί και εξτρέμ δεν περισσεύουν στη Νότιγχαμ Φόρεστ, άρα δύσκολα ο Ολυμπιακός μπορεί να βρει λύση στο αγγλικό κλαμπ για την ενίσχυση αυτών των θέσεων.

Στο κέντρο τής άμυνας θα μπορούσε να απασχολήσει οι Γουίλι Μπόλι (32 ετών, 15 συμμετοχές, 1 γκολ, 1 ασίστ πέρσι, με συμβόλαιο μέχρι το 2024), στα χαφ θα μπορούσε να δώσει λύσεις ο Τσέικου Κουαγιατέ (33 ετων, 22 ματς , 1 γκολ, με συμβόλαιο μέχρι το 2024) - Αν και ευρύτερα στους κεντρικούς μέσους υπάρχουν πολλές λύσεις που θα μπορούσαν να απασχολήσουν τον Ολυμπιακό, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και η περίπτωση του Άλεξ Μάχτεν, 21 τών εξτρέμ, αλλά αυτό αφορά περισσότερο έναν ποδοσφαιριστή-πρότζεκτ.

Στην επίθεση δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής που θα μπορούσε να έρθει, καθώς ο μοναδικός διαθέσιμος είναι, δυνητικά, ο Ουί Τζο και προφανώς δεν υπάρχει θέμα επιστροφής του.

Να πούμε κάτι τελευταίο; Υπάρχει ποδοσφαιριστής (και μάλιστα εξτρέμ!) που είχε έρθει στους Ερυθρόλευκους από τη Νότιγχαμ, έφυγε άρον-άρον αλλά αν τον είχαν πιστέψει θα μπορούσαν να είχαν τώρα έναν έτοιμο παίκτη πρώτης γραμμής. Ο λόγος για τον Κρις Μπόουλερ, που τα πηγαίνει εξαιρετικά με τη φανέλα της Κάρντιφ και δείχνει ότι αν είχε προσεχτεί καλύτερα, θα μπορούσε να ήταν μια πολύ καλή λύση στην 11άδα. Έχει ξεκινήσει τη σεζόν ως βασικός και αναντικατάστατος, ενώ η αξία του έχει ανέβει στα 2 εκατομμύρια ευρώ!

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η μεταγραφή του Ολυμπιακού που... τρέλανε τον Ντέμη - "Τρομακτικά νούμερα" - Τι είπε για Σκάρπα, Φορτούνη