Facebook Pixel ΑΕΚ - Τζορτζ Μπάλντοκ: Ντέλε Άλι, Χουάνγκ και Μπάλντοκ η ΑΕΚ - Γι’ αυτό τον θέλει στην 11αδα ο Αλμέιδα - "Απογοήτευση" για Σιντιμπέ!
Ποδόσφαιρο
| 2023-08-29 23:58:00

Ντέλε Άλι, Χουάνγκ και Μπάλντοκ η ΑΕΚ - Γι’ αυτό τον θέλει στην 11αδα ο Αλμέιδα - "Απογοήτευση" για Σιντιμπέ!

Οι Μιχείες
Ντέλε Άλι, Χουάνγκ και Μπάλντοκ η ΑΕΚ - Γι’ αυτό τον θέλει στην 11αδα ο Αλμέιδα - "Απογοήτευση" για Σιντιμπέ!

Το κορυφαίο μανατζερικό γραφείο και τι συμβαίνει με τον Γάλλο. Η Ένωση προσπαθεί στο φινάλε των μεταγραφών να φέρει στην Ελλάδα τον διεθνή μπακ, καθώς τον προορίζει για τη βασική του ενδεκάδα. Πώς προέκυψε το... κονέ και οι αλλαγές στα πλάνα του Αργεντινού προπονητή.

H ΑΕΚ έκανε πρόταση για τον Τζορτζ Μπάλντοκ, τον δεξιό μπακ της Sheffield United αλλά και της Εθνικής Ελλάδος, με τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ σημερινή χρηματιστηριακή αξία του οποίου το συμβόλαιο με την ομάδα της Premier League ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2024!

Η αποκάλυψη αυτή προκάλεσε έκπληξη στα ελληνικά δημοσιογραφικά γραφεία (και όχι μόνο) ενώ ήταν μία αποκλειστικότητα του Φαμπρίτσιο Ρομάνο, ενός κορυφαίου Ιταλού δημοσιογράφου ο οποίος θεωρείται και γκουρού των μεταγραφών, με περίπου 19 εκατομμύρια ακόλουθους στο X (πρώην twitter).

Η πηγή από την οποία προέρχεται αυτή η μεταγραφική είδηση (δηλαδή εκτός Ελλάδος και όχι από την ΑΕΚ) την κάνει ακριβώς ακόμα πιο αξιόπιστη και έγκυρη αφού ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο συνηθίζει να αντλεί τις πληροφορίες του από τα μεγάλα διεθνή μάνατζερικά Γραφεία, στα οποία διαθέτει σούπερ άκρες και διασυνδέσεις!! Είναι κατά κάποιο τρόπο "συστημικός" με το εν λόγω "κύκλωμα", όπως ήταν και ο ... μεντοράς του, Τζιανλούκα Ντι Μάρτζιο.

Με τον Τζορτζ Μπάλντοκ, λοιπόν, να είναι πελάτης/να ανήκει στην αγγλική CAA BASE, μια από τις κορυφαίες εταιρίες Agents παγκοσμίως! Μπίνγκο... Πάμε τώρα να προσπαθήσουμε να γίνουμε λίγο σοφότεροι με το τι εστί BASE...

Η ΑΕΚ από την εποχή του Γιάννη Παπαδημητρίου είχε προσπαθήσει να ανοίξει την πόρτα της και να κάνει δουλειά μαζί της. Το περασμένο καλοκαίρι το προσπάθησε τόσο και κυρίως με την περίπτωση του Ιν Μπέομ Χουάνγκ (που κατέληξε τελικά στον Ολυμπιακό) όσο και με τον Ντελε Άλι (πήγε δανεικός στην Μπεσίκτας). Πιθανότατα τώρα με την σαφώς πιο βατή υπόθεση (αλλά όχι και φθηνή ή απλή) του Μπαλντοκ να τα καταφέρει με την BASE!

Nα υπενθυμίσω πως η BASE στην Ελλάδα είχε πολύ καλή σχέση- τουλάχιστον μέχρι πριν από λίγους μήνες- με τον Ολυμπιακό και κατά επέκταση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Δικοί της πελάτες είναι οι Ουί Τζο Χουάνγκ & Ιν Μπέομ Χουάνγκ αλλά και ο κόουτς Στίβ Κούπερ της Νότιγχαμ μαζί με τους Κρίς Γούντ, Τζόναθν Πάντσο! Και προφανώς λόγω αυτής της σχέσης/συνεργασίας ο Μπάλντοκ στις δύο προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους είχε φτάσει πολύ κοντά στο να ντυθεί στα ερυθρόλευκα!!

Ο Μπάλντοκ εφόσον πάει στην ΑΕΚ θα αποτελέσει έναν αναβαθμισμένο... Λάζαρο Ρότα. Ο μπακ της sheffield United παίζει στην ίδια ένταση με τον Ρότα αλλά είναι καλύτερος του και επιθετικά και αμυντικά, πιο ισορροπημένος στις επιλογές του! Από εκεί και πέρα πιθανή άφιξη του Μπαλντοκ στην Ένωση σαφώς και θα έχει να κάνει με την προβληματική εικόνα που βγάζει ο Σιντιμπέ, η οποία προφανώς χτύπησε καμπανάκι για την αναγκαιότητα απόκτησης δεξιού μπακ.

Ο Σιντιμπέ στην τελική πάσα και στις τοποθετήσεις του είναι ανώτερος του Ρότα αλλά και του Μπαλντοκ. Αθλητικά βέβαια έχει θέματα, με συχνότητα τραυματισμών και χωρίς να δείχνει μεγάλη διάθεση. Κατά γενική παραδοχή ο Γάλλος μπακ που εμφανίστηκε στην ΑΕΚ δεν έχει πιάσει ούτε το 50% του... Σιντιμπέ της Εθνικής Γαλλίας και του Σαμπιονά, ούτε δικαιολογεί τις 800.000 ευρώ συμβόλαιο τον χρόνο.

Στο δια ταύτα ο Μπαλντοκ αν αποκτηθεί από την ΑΕΚ θα αποτελεί αυτό που λέμε value for money. Ένας δεξιός μπακ που ήδη μετράει δύο συμμετοχές με την Sheffield United στις τρεις πρώτες αγωνιστικές της νέας Premier League και 40 ματς στην περσινή Championship!

Στις υψηλές εντάσεις και στο στυλ που παίζει η ΑΕΚ του Αλμέιδα, ο Μπάλντοκ ταιριάζει γάντι. Και επαγωγικά να το πιάσεις όμως, από αυτόν τον Σιντιμπέ ο Λάζαρος Ρότα είναι καλύτερος. Άρα και ο Μπαλντοκ που είναι καλύτερος του Ρότα αποτελεί αναβάθμιση της θέσης στο κιτρινόμαυρο ρόστερ...
 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η μεταγραφή του Ολυμπιακού που... τρέλανε τον Ντέμη - "Τρομακτικά νούμερα" - Τι είπε για Σκάρπα, Φορτούνη
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags