Facebook Pixel ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός: Δεν λύγισε από ΠΑΣ και... γκαντεμιά - Ηρωικό διπλό ο Παναθηναϊκός με γκολάρα Παλάσιος! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-09-03 23:45:00

Δεν λύγισε από ΠΑΣ και... γκαντεμιά - Ηρωικό διπλό ο Παναθηναϊκός με γκολάρα Παλάσιος! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου

Οι Πράσινοι απέδρασαν με νίκη (1-0) από την έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα, παρά το γεγονός ότι δεν ικανοποίησαν με την απόδοσή τους και είδαν τρεις βασικούς παίκτες να γίνονται αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμών και έναν να έχει ενοχλήσεις πριν τη σέντρα!

Το 2/2 έκανε ο Παναθηναϊκός στη Super League, περνώντας με 1-0 από την έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα, έστω και με... περιπετειώδη τρόπο!

Ο Παλάσιος λύτρωσε τους Πράσινους με φανταστικό γκολ στο 74', σε ένα ματς που ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είδε συνολικά τέσσερις βασικούς ποδοσφαιριστές του να τραυματίζονται.

Η αρχή έγινε πριν από τη σέντρα όταν ο Βέρμπιτς αισθάνθηκε ενοχλήσεις και τη θέση του στην ενδεκάδα πήρε ο Αϊτόρ, ενώ στη διάρκεια του αγώνα ο Παναθηναϊκός έκανε τρεις αναγκαστικές αλλαγές εξαιτίας προβλημάτων που αντιμετώπισαν οι Βαγιαννίδης, Αϊτόρ και Τζούρισιτς!

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Θανάσης Στάικος παρέταξε τον ΠΑΣ Γιάννινα με σύστημα 4-3-3. Ο Κλέιμαν κάθισε κάτω από τα δοκάρια, με τους Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκη και Τσαούση στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά. Καραχάλιος, Τζίνο και Ριένστρα συνέθεσαν την τριάδα του κέντρου, ενώ οι Τζίμας και Παμλίδης έπαιξαν στα άκρα της επίθεσης, με τον Κόντε στην κορυφή.

Με τον ίδιο σχηματισμό (4-3-3) αγωνίστηκε και ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος έχασε τον Βέρμπιτς με ενοχλήσεις πριν τη σέντρα και ξεκίνησε τον Αϊτόρ στη θέση του. Ο Μπρινιόλι ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Σένκεφελντ, Πάλμερ-Μπράουν κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ο Βαγιαννίδης δεξί μπακ και ο Μλαντένοβιτς αριστερό. Ο Αράο έπαιξε ως αμυντικός χαφ με τους Τζούρισιτς και Τσέριν στο πλευρό του. Παλάσιος και Αϊτόρ ξεκίνησαν στα άκρα της επίθεσης, πλαισιώνοντας τον σέντερ φορ, Ιωαννίδη.

Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο «κύλησε» χωρίς κάποια κλασική ευκαιρία για γκολ, απόροια τόσο της «φλυαρίας» του Παναθηναϊκού στην κυκλοφορία της μπάλας αλλά και του εξαιρετικού στησίματος του ΠΑΣ. Οι παίκτες της ομάδας των Ιωαννίνων ήταν ιδιαιτέρως πειθαρχημένοι, κλείνοντας αποτελεσματικά τους χώρους και πέφτοντας ως «καμικάζι» στην μπάλα όποτε χρειαζόταν.

Οι πρώτες τελικές της αναμέτρησης ήταν για τον ΠΑΣ, ο οποίος απείλησε με μακρινά σουτ από Καραχάλιο, που είτε έφυγαν άουτ (Καραχάλιος 5’, Παμλίδης 14’ και 21’) είτε μπλόκαρε ο Μπρινιόλι (Τσαούσης 11’, Τζίμας 26’). Όσο για τον Παναθηναϊκό, είδε όλα τα σουτ που επιχείρησαν οι παίκτες του με καλές προϋποθέσεις, να καταλήγουν σε σώματα αμυντικών. Αυτό συνέβη σε τρεις συνεχόμενες προσπάθειες Αϊτόρ και Παλάσιος στην ίδια φάση (18’), αλλά και στο σουτ του Κώτσιρα στο 43’.

Σα να μην έφτανε στον Παναθηναϊκό ότι έμοιαζε εγκλωβισμένος από το αμυντικό πλάνο του ΠΑΣ, η ομάδα του Γιοβάνοβιτς είχε να αντιμετωπίσει και την ατυχία της. Οι Βαγιαννίδης και Αϊτόρ τραυματίστηκαν με αποτέλεσμα να γίνουν αναγκαστικές αλλαγές από το 38’ (μπήκαν οι Κώτσιρας και Μπερνάρ), ενώ το ίδιο συνέβη με τον Τζούρισιτς στο 55’ (μπήκε ο Μαντσίνι).

Ο Μπρινιόλι χρειάστηκε να επέμβει δύο φορές για να γλιτώσει τον Παναθηναϊκό από παραβίαση της εστίας του σε σουτ του Τζίμα (51’) και Σόρια (58’). Ο Παναθηναϊκός κατέγραψε την πρώτη του σημαντική ευκαιρία για γκολ στο 61’, με τον Ιωαννίδη να παίρνει κεφαλιά υπό πίεση και να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ.

Ο Παναθηναϊκός εξακολουθούσε να έχει σημαντικά ζητήματα στη δημιουργία ευκαιριών, όμως στο 74’ «μίλησε» η κλάση του Παλάσιος. Ο Αργεντίνος έγινε αποδέκτης σέντρας του Μαντσίνι από τη δεξιά πλευρά και με φανταστικό δεξί σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0!

Ο Παλάσιος είχε κι άλλη μία ευκαιρία στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων όταν το τελείωμά του πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Κλέιμαν, με το 1-0 υπέρ των Πράσινων να παραμένει ως το τέλος του αγώνα, καθώς ο γκολκίπερ του ΠΑΣ έβγαλε εντυπωσιακά με το πόδι στο 90’+3’ και το πλασέ του Σπόραρ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Κλέιμαν, Σόρια, Παντελάκης, Εραμουσπε, Τσαούσης, Καραχάλιος, Τζίνο, Ριένστρα (76’ Γκάρο), Παμλίδης (90’+1’ Μπάλαν), Τζίμας (62’ Ροσέρο), Κόντε. 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης (38’ λ.τρ. Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Πάλμερ-Μπράουν (73’ Βιλένα), Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν, Παλάσιος, Τζούριτσιτς, Αϊτόρ (38’ λ. τρ. Μπερνάρ), Ιωαννίδης (72’ Σπόραρ).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags