Ο Πορτογάλος άσος έφτασε λίγο πριν από τις 7 το πρωί τής Τρίτης στην Ελλάδα, καθώς υπάρχει συμφωνία για τον δανεισμό του από τη Γουλβς (με 1,5 εκατ. ευρώ ενοίκιο) και βατή ρήτρα για την αγορά του το ερχόμενο καλοκαίρι - Ύψους 5 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, το νεότερο ρεπορτάζ από την Αγγλία αναφέρει ότι ο0 27χρονος εξτρέμ ανανέωσε το συμβόλαιό του με τη Γουλβς πριν φύγει από το Νησί!

Στο "Ελ. Βενιζέλος" βρέθηκαν οπαδοί του Ολυμπιακού που τον υποδέχτηκαν θερμά, καθώς ο Ποντένσε ήρθε για να ενταχθεί άμεσα στις προπονήσεις του Ολυμπιακού!

Ο Πορτογάλος, άλλωστε, δηλώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην ευρωπαϊκή λίστα των Πειραιωτών για τα παιχνίδια των ομίλων του Europa League...

Στις πρώτες δηλώσεις του δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του: "Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Περίμενα για αυτή τη στιγμή από τότε που πήγα στην Αγγλία και τη Γουλβς. Δεν περίμενα να είναι τόσο νωρίς, αλλά ήρθε έτσι και είμαι τόσο ευγνώμων στον κ.Μαρινάκη και είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που ήρθα ξανά στον Ολυμπιακό. Ελπίζω να δώσω χαρά στον κόσμο του Ολυμπιακού και να ζήσουμε μεγάλες στιγμές στο Καραϊσκάκη. Είμαι πανέτοιμος για να αγωνιστώ ξανά στον Ολυμπιακό και να δείξω στο γήπεδο γιατί επέστρεψα. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και θα δείξω την ποιότητα μου για αυτό τον κόσμο".