Facebook Pixel Ντάνιελ Ποντένσε - Ολυμπιακός: "Γύρισε καλύτερος ο Ποντένσε - Αλλάζει το σύστημα Μαρτίνεθ και... Φορτούνη - Μεταγραφές με προσωπικότητα"
Ποδόσφαιρο
| 2023-09-05 12:17:00

"Γύρισε καλύτερος ο Ποντένσε - Αλλάζει το σύστημα Μαρτίνεθ και... Φορτούνη - Μεταγραφές με προσωπικότητα"

του Γιώργου Κτενά

Πώς ο Πορτογάλος άσος επιστρέφει βελτιωμένος στο Λιμάνι; Το sportdog.gr παρουσιάζει πόσο έχει αλλάξει το παιχνίδι του από τη στιγμή που έφυγε από τους Πειραιώτες και... προβλέπει τις αλλαγές που θα φέρει στην 11αδα!

Ολυμπιακός - Ντάνιελ Ποντένσε: Ενθουσιασμό έχει προκαλέσει στους οπαδούς των Ερυθρόλευκων η μεταγραφή τού διεθνή Πορτογάλου άσου στους Πειραιώτες, καθώς πρόκειται για μία κίνηση που προέρχεται από το πάνω ράφι τού αγγλικού ποδοσφαίρου.

Ο 27χρονος άσος, με αξία στα 20+ εκατ. ευρώ στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο, βρίσκεται από τον χειμώνα του 2020 στην Αγγλία για λογαριασμό της Γουλβς και η παρουσία του εκεί ήταν εξαιρετική - Ήταν επιδραστικός για την ομάδα του, χωρίς τραυματισμούς, έδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει εξαιρετικά στο δυσκολότερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Η ηλικία του σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν χρειάζεται καθόλου προσαρμογή στο ελληνικό πρωτάθλημα, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα για την παρουσία του στην ομάδα - Μια ομάδα που, από τη στιγμή που είχε φύγει ο Ποντένσε από το ρόστερ της, δεν είχε καταφέρει ποτέ να βρει ισάξιο αντικαταστάτη του.

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Άγγελο Στυλιάδη, που γνωρίζει πολύ καλά το αγγλικό ποδόσφαιρο, προκειμένου να μας δώσει πληροφορίες για την παρουσία τού Ντάνιελ Ποντένσε με τη φανέλα της Γουλβς, τι έχει αλλάξει στο παιχνίδι του αλλά και ποια είναι τα στοιχεία που θα δώσει στον Ολυμπιακό με την επιστροφή του.

"Επιδραστικός στη Γουλβς όπως σε Ολυμπιακό - Ξεχώριζε στο πιο δύσκολο πρωτάθλημα του κόσμου - Καλύτερος τώρα στο Λιμάνι"

"Το πιο σημαντικό σε αυτή τη μεταγραφή είναι ότι ο Ολυμπιακός παίρνει παίκτη που έφυγε πριν από μερικά χρόνια για το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου και στη νέα του ομάδα ήταν το ίδιο επιδραστικός όσο και στον Ολυμπιακό. Πήγε στο πιο δύσκολο πρωτάθλημα και έβαλε αρκετά γκολ, έβγαλε πολλές ασίστ, και στις καλές στιγμές της ομάδας του ξεχώριζε κι αυτός", ανέφερε αρχικά μέσω του sportdog ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε: 

"Πρέπει να κρατάμε γενικά ότι για να ξεχωρίσει ένας παίκτης σε έναν σύλλογο, πρέπει να είναι και ο παίκτης σε καλή κατάσταση αλλά και η ομάδα. Αυτό συνέβη με τον Ποντένσε και τη Γουλβς. Το ίδιο ισχύει, τώρα, και για τον Ολυμπιακό. Φέτος είναι καλός άρα θα είναι περισσότερο επιδραστικός σε σχέση με την προηγούμενη θητεία του στην ομάδα".

"Εκρηκτικός αθλητής - Καλύτερο υλικό τώρα στον Ολυμπιακό - Αυτά θα δώσει στην ομάδα"

Το γεγονός ότι έφυγε από τη Σούπερ Λιγκ για την Αγγλία και δεν έβγαλε προβλήματα τραυματισμών, αντίθετα μπήκε άμεσα και έντονα στις υποχρεώσεις της Γουλβς, τι δείχνει;

"Είναι εκρηκτικός αθλητής και άριστος επαγγελματίας, από την πρώτη θητεία στον Ολυμπιακό έδειξε είναι εγωιστής με την καλή έννοια, ότι ήρθε εδώ για να πετύχει πράγματα. Τώρα ίσως οι συνθήκες είναι ακόμα καλύτερες, υπό την έννοια ότι οι πλάγιοι μπακ και οι μέσοι τού Ολυμπιακού τώρα είναι καλύτεροι από την προηγούμενη φορά".

Σε σχέση με τον παίκτη που θυμόμαστε από το πρώτο πέρασμα από τον Ολυμπιακό, τι θα λέγαμε;

"Σε αθλητικά προσόντα αυτά που έχει έτσι κι αλλιώς δουλεμένα, αυτά εξακολουθεί. Έρχεται βέβαια χωρίς ρυθμό αγώνα τον τελευταίο καιρό αλλά είχε δουλέψει πολύ καλά στην Αγγλία. Η αθλητικότητα και η ένταση στο παιχνίδι είναι αυτά που θα δώσει. Αλλά και τακτικά θα είναι διαφορετικός - Αρκεί να σκεφτούμε ότι απέναντι σε κάθε ομάδα τής Αγγλίας κάθε παιχνίδι ήταν πολύ πιο δύσκολο όχι μόνο σε σχέση με αυτά που θα δίνει στην Ελλάδα, αλλά ίσως και σε σχέση με εκείνα που θα δώσει ο Ολυμπιακός στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ".

"Τι θα αλλάξει στην 11άδα - Με Ορτέγκα ή Ροντινέι πίσω του - Αλλάζει το σύστημα ο Μαρτίνεθ;"

Τι θα δώσει στον Ολυμπιακό με την παρουσία του στην 11άδα;

"Ο Ολυμπιακός είχε ως πρόβλημα από όταν έφυγε ο Ποντένσε, ότι δεν είχε στα πλάγια παίκτη για να παίξει στο 1 εναντίον 1. Τα τελευταία χρόνια έπαιζε με δεκάρια στα πλάγια, αυτό του δίνει άλλα χαρακτηριστικά σε σχέση με αυτά που θα δώσει ο Ποντένσε στην 11άδα. Μπορεί να αξιοποιεί τους χώρους και να ανοίγει το γήπεδο αλλά είναι σημαντικό και στο ελληνικό πρωτάθλημα ότι θα δώσει πολλά με τη διεισδυτικότητα και την αμεσότητά του". 

Πώς μπορεί να αξιοποιηθεί καλύτερα από το υλικό που έχει ο Ολυμπιακός;

"Η λογική λέει ότι θα παίζει με Ορτέγκα ή Ροντινέι πίσω του, οτιδήποτε άλλο πέρα από αυτό θα είναι έκπληξη. Για εμένα το ερώτημα που τίθεται όσο έχω δει φέτος τον Ολυμπιακό, είναι αν θα επιλέξει να πάει σε 4-4-2 ο Μαρτίνεθ. Η μεγάλη αλλαγή που φέρνει ο Ποντένσε είναι ότι δεν θα ξαναδούμε τον Φορτούνη στο πλάι, που είναι ο καλύτερος παίκτης τού Ολυμπιακού τώρα, ο Φορτούνης στον άξονα και ο Ποντένσε στα πλάγια".

Ένα σχόλιο για τις κινήσεις που έκανε φέτος ο Ολυμπιακός;

"Οι μεταγραφές που έκανε φέτος ο Ολυμπιακός είναι πολύ επιλεκτικές, ο τρόπος που τις έκανε, συνδυάζοντας εμπειρία και κυρίως χαμηλώνοντας τον μέσο όρο ηλικίας. Αλλά έχει βάλει πολύ προσωπικότητα στην επίθεση με τον Σολμπάκεν, τον Γιόβετιτς κ.λπ. Μένει να δούμε τι θα γίνει στο γήπεδο".

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το "χρυσό" deal Μαρινάκη για τη βόμβα Ποντένσε - Τεράστια μαγκιά του Πορτογάλου - "Σόκαρε" τη Γουλβς!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags